Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Hier vind je alle info voor een optimale start bij UC Leuven-Limburg. We wensen je alvast een boeiend academiejaar en kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Ben je al ingeschreven voor de opleiding Chemie? Dan vind je alle belangrijke informatie voor een vlotte start van het academiejaar in de uitnodiging die je per post ontvangen hebt en op het intranet. Je moet daarvoor wel eerst eenmalig je account activeren. Dat doe je best vóór je naar de introductiedag komt.

Ben je nog niet ingeschreven? In het overzichtje onderaan vind je alvast een heleboel informatie over de introductiedag en antwoorden op enkele praktische vragen. Het is van belang om je tijdig in te schrijven. Dan krijg je immers je studentennummer en kan je je aanmelden via het intranet.

Introductiedag Chemie

We ontvangen je graag op  17 september 2020  voor de introductiedag van Chemie.  Je maakt kennis met de opleidingsverantwoordelijke, de studentenbegeleider, je studie- en trajectcoach, een aantal docenten, medestuderen en hogerejaarsstudenten. Tijdens de introductiedag vertellen we jou ook in welke groep je zit.  

In de voormiddag maak je o.a. kennis met je studentencoach en trajectcoach die je gedurende je hele studieloopbaan zal begeleiden en waar je steeds terecht kan met je vragen en/of (studie)problemen. Verder krijg je informatie over de praktische en inhoudelijke organisatie van het academiejaar zoals de werking van een aantal diensten (sociale dienst, cursusdienst, ...)

Er is ook een ICT-introductie voorzien: inloggen op het netwerk van de school, informatie in verband met de werking van het digitale leerplatform Toledo, het consulteren van het uurrooster, … 

Belangrijk: voor het inloggen op het netwerk heb je je studentenkaart en loginnummer nodig. Deze ICT-gegevens vind je op een formulier dat je bij je inschrijving gekregen hebt. Dat breng je dus zeker mee.

Je volgt die dag de pijlen met "introductiedag bachelors en graduaten Technologie" naar het verzamelpunt.  Je kan ook een toegangsplan terugvinden van campus Diepenbeek op deze pagina.

Start academiejaar 2020-2021

Het academiejaar start op maandag 21  september 2020.  

Het uurrooster kan je hier raadplegen.

Cursussen en handboeken

Boeken en cursussen kan je in september bestellen via shop.ucll.be. Vervolgens ontvang je een bericht waneer je je studiemateriaal kan afhalen op de campus. Op de campus kan je dus geen boeken of cursussen aankopen. 

Info i.v.m. cursussen en handboeken kan je raadplegen op het intranet. Klik hiervoor op "Studeren aan UCLL" en kies vervolgens het tabblad "Opleiding". De informatie kan je vinden op de pagina "Cursussen en handboeken".

Opfriscursus wiskunde en chemie

De stap naar hoger onderwijs is een grote stap. Soms kies je voor een opleiding waar je vooropleiding niet helemaal op aansluit. Twijfel je of je in het secundair onderwijs voldoende lesuren chemie of wiskunde volgde, of heb je gewoon nood aan een opfrissing van de geziene leerstof? Een goede voorbereiding verhoogt je zelfvertrouwen en zorgt voor een vlotte overgang naar het hoger onderwijs. 

Je kan je voorkennis over rekenvaardigheden en/of wetenschappen in kaart brengen met onze instaptoets. Verder kan je net voor de start van het academiejaar een zomercursus chemie of wiskunde volgen in september 2020.

Inschrijven kan nog tot 28 augustus 2020 met behulp van het inschrijvingsformulier op deze pagina: www.ucll.be/zomercursussen-chemie-en-wiskunde. Je vindt er ook de praktische info en wat je mag verwachten van de zomercursus. 

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen?  Contacteer dan je trajectcoach. Je krijgt je trajectcoach toegewezen op de introductiedag.

Voor algemene vragen in verband vrijstellingen kan je steeds terecht bij  de opleidingsverantwoordelijke Kristien Ruiters (kristien.ruiters [at] ucll.be, 011/180300).

Bijkomende kosten aan de opleiding

De kosten voor cursussen en handboeken kan je vinden via bovenvermelde info. Andere kosten worden verrekend via een studentenrekening voor o.a.:

  • Bijkomende kopies uitgedeeld tijdens de les
  • Kosten voor studiereizen gemaakt tijden het academiejaar
  • Opleidingsgebonden kosten: labomateriaal, labojas, waarborg glaswerk

Als je toch nog vragen hebt waarvan je het antwoord niet kan vinden op intranet:
Stuur een mail naar technologielimburg [at] ucll.be of telefoneer naar 011/180300.

Start academiejaar 2020-2021

ICT

We helpen je graag op weg met alle  ICT-informatie om van start te kunnen gaan aan UCLL.
Account activatie, UCLL E-mail, UCLL app, KULoket, Laptop, Software met oa gratis office 365, Toledo, Wifi, Studentenkaart en ICT helpdesk)

activeer nu je ucll-account

De activatiecode heb je ontvangen in je persoonlijke mailbox. Om verder te gaan, moet je account geactiveerd zijn.

Is een laptop nodig?

Een eigen laptop tijdens je opleiding is wel handig. Zeker nu er meer lessen online zullen worden gegeven.

Als UCLL hebben we een speciaal aanbod van Laptops via https://ucll.academicshop.eu/

We begrijpen dat een eigen laptop niet voor iedereen betaalbaar is.
Lukt het financieel niet om een laptop aan te kopen, contacteer ons : 

Voor Leuven, Heverlee en Diest:  contacteer de  Sociale Dienst

Voor Diepenbeek, Hasselt en Genk: contacteer de Studentendienst

Jouw persoonlijke coach

Elke student heeft bij ons een persoonlijke begeleider. Je vindt meer info hierover op intranet onder Begeleiding.

Studeren met een erkend statuut

Indien je topsporter, kunstenaar, mantelzorger, ondernemer, werkende student of student met een functiebeperking bent, neem contact met ons op voor te studeren met een erkend statuut.

Buspas

Je bent al ingeschreven en wil toch nog een buspas (Leuven - Limburg)

Werken en studeren

Combineer jij  werken en studeren, dan kan je beroep doen op allerlei steunmaatregelen:

Je studies combineren met een gezonde dosis sport

Sportoverzicht Leuven

Sportoverzicht Limburg

Je bent al ingeschreven en wil toch een sportkaart (Leuven - Limburg)

Welke impact heeft corona op jouw studies als nieuwe student?

Ontdek het hier