Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Hier vind je alle info voor een optimale start bij UC Leuven-Limburg. We wensen je alvast een boeiend academiejaar en kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Ben je al ingeschreven voor de opleiding Chemie? Dan vind je alle belangrijke informatie voor een vlotte start van het academiejaar in de uitnodiging die je per post ontvangen hebt en op het intranet. Je moet daarvoor wel eerst eenmalig je account activeren. Dat doe je best vóór je naar de introductiedag komt.

Ben je nog niet ingeschreven? In het overzichtje onderaan vind je alvast een heleboel informatie over de introductiedag en antwoorden op enkele praktische vragen. Het is van belang om je tijdig in te schrijven. Dan krijg je immers je studentennummer en kan je je aanmelden via het intranet.

Introductiedag Chemie

Je maakt kennis met de opleidingsverantwoordelijke, de studentenbegeleider, je studie- en trajectcoach, een aantal docenten, medestuderen en hogerejaarsstudenten. Tijdens de introductiedag vertellen we jou ook in welke groep je zit.  De uitnodiging met praktische info vind je hier.

We ontvangen je graag op donderdag 12 september 2019 om 9u00 in lokaal B109. Het einde is voorzien rond 15u00.  's Middags bieden we jullie graag een broodjesmaaltijd aan. 

In de voormiddag maak je o.a. kennis met je studentencoach en trajectcoach die je gedurende je hele studieloopbaan zal begeleiden en waar je steeds terecht kan met je vragen en/of (studie)problemen. Verder krijg je informatie over de praktische en inhoudelijke organisatie van het academiejaar zoals de werking van een aantal diensten (sociale dienst, cursusdienst, ...)

Er is ook een ICT-introductie voorzien: inloggen op het netwerk van de school, informatie in verband met de werking van het digitale leerplatform Toledo, het consulteren van het uurrooster, … 

Belangrijk: voor het inloggen op het netwerk heb je je studentenkaart en loginnummer nodig. Deze ICT-gegevens vind je op een formulier dat je bij je inschrijving gekregen hebt. Dat breng je dus zeker mee.

Je volgt die dag de pijlen met "introductiedag bachelors en graduaten Technologie" naar het verzamelpunt.  Je kan ook een toegangsplan terugvinden van campus Diepenbeek op deze pagina.

Start academiejaar 2019-2020

Het academiejaar start op maandag 16  september 2019.  Het uurrooster kan je hier raadplegen.

Cursussen en handboeken

Info i.v.m. cursussen en handboeken kan je raadplegen op het intranet. Klik hiervoor op "Studeren aan UCLL" en kies vervolgens het tabblad "Opleiding". De informatie kan je vinden op de pagina "Cursussen en handboeken".

Opfriscursus

We willen nog even wijzen op de mogelijkheid van het volgen van een opfriscursus wiskunde  of chemie.  Voor studenten uit opleidingen met 3 uur wiskunde/wetenschappen per week of minder raden we ten zeerste aan om respectievelijk voor de opfriscursus wiskunde of chemie in te schrijven. De opfriscursus wiskunde gaat door op 2 en 3 september 2019 en de opfriscursus chemie op 9 en 10 september 2019.

Inschrijven en meer info via annemie.maes@ucll.be

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen?  Contacteer dan je trajectcoach. Je krijgt je trajectcoach toegewezen op de introductiedag.

Voor algemene vragen in verband vrijstellingen kan je steeds terecht bij  de opleidingsverantwoordelijke Bert Lambie (bert.lambie@ucll.be of 011/180300.).

Bijkomende kosten aan de opleiding

De kosten voor cursussen en handboeken kan je vinden via bovenvermelde info. Andere kosten worden verrekend via een studentenrekening voor o.a.:

  • Bijkomende kopies uitgedeeld tijdens de les
  • Kosten voor studiereizen gemaakt tijden het academiejaar
  • Opleidingsgebonden kosten: labomateriaal, labojas, waarborg glaswerk

Als je toch nog vragen hebt waarvan je het antwoord niet kan vinden op intranet:
Stuur een mail naar technologielimburg@ucll.be of telefoneer naar 011/180300.