Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

chemie

Na een ellenlange blok- en examenperiode, gevolgd door een welverdiende maar ongetwijfeld veel te korte rustweek, kent het tweede semester  spoedig haar aanvang. We zijn verheugd om je, alweer, een heleboel dingen bij te brengen in de komende maanden. Lees zeker alles op deze pagina zodat  je binnenkort vlot kan starten. Alvast veel succes!

Thomas Scheers & Bert Lambie, opleidingsverantwoordelijken Chemie

coverbeeld_-_chemie.jpg

academiejaar 2019-2020, start van semester 2

De lessen gaan van start op maandag 10  februari  volgens de lessenroosters per klasgroep. Als je je klasgroep kent (via KU Loket(link is external)) kan  je je lessenrooster raadplegen op het intranet.

vrijstellingen

Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen? Je kan hiervoor je trajectcoach contacteren:

cursusverkoop

cursuslijsten

Hieronder vind je de cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen voor vakken uit semester 1:

PBA Chemie - Fase 1, Semester 1
PBA Chemie - Fase 2, Semester 1
PBA Chemie - Fase 3, Semester 1

Hieronder vind je de cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen voor vakken uit semester 2:

De cursuslijsten voor semester 2 worden binnenkort toegevoegd.

Opgelet! Mogelijk staan er in je cursuslijst cursussen die je dient aan te kopen bij ACCO, de cursusdienst van GHB en/of  bij ALPHA Copy. Hieronder vind je alle praktische informatie daaromtrent.

acco

Acco organiseert op Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen:

 • Donderdag 30 januari van 9u00 tot 17u00
 • Vrijdag 31 januari van 9u00 tot 15u30

Betalen kan cash of met Bancontact.

cursusdienst campus ghb

De cursusdienst van campus Gasthuisberg vind je door via de centrale trap naar niveau 0 te gaan. Vanaf de start van het academiejaar kan je hier cursussen kopen. 

Betalen kan contant of met Bancontact.

alpha copy

De cursussen die gedrukt worden bij Alpha Copy kunnen afgehaald worden in de drukkerij: Tiensestraat 89, 3000 LEUVEN. 

Tel. 016 22 56 01

labojassen en lesmateriaal

Een labojas kan je bij de firma Dutra kopen.  Je betaalt ongeveer €23 voor een unisex UCLL-labojas die je online bij hen kan bestellen.  Gebruik goed de tabellen in de besteltool om de juiste maat voor jou te bepalen. Eens besteld kan er geen retour aangevraagd worden. De werkwijze om online te bestellen is als volgt:

 1. surf naar www.dutra.be(link is external)
 2. kies, indien nog niet het geval, rechtsboven voor de Nederlandstalige versie van de website via de keuze "NL".
 3. hoover in de werkbalk bovenaan over "Klanten login" en klik vervolgens in het uitklapmenu op "Inloggen".
 4. tik als Gebruikersnaam "ucleuven" in en voor Wachtwoord "Student1234" (telkens geen spaties achteraan). Vink "Ik ben geen robot" aan.
 5. klik op de figuur van je opleiding.
 6. je krijgt nu voor jouw opleiding een overzicht van de kledij/het materiaal dat je kan bestellen.
 7. voor elk product dat je wil bestellen:
  • Vink "Selectie van dit product" aan.
  • Gebruik de tabel met afmetingen om jouw maat correct te bepalen. Zie je alleen een foto met een voorbeeld van de kledij, ga dan met je muis op de foto staan en klik 1 of 2 keer op het dubbele pijltje dat dan verschijnt. Dan krijg je de matentabel te zien.
  • Kies de juiste maat en het aantal dat je wil bestellen.
 8. Klaar? Klik dan onderaan op mijn "Bestelling bevestigen".
 9. Je krijgt dan een overzicht van je bestelling. Vul je gegevens in. Als je groter bent dan 1m85 dan vink je dat ook aan. Het is belangrijk dat je daaronder dan ook aangeeft hoe groot je effectief bent. Doe je dat niet, zal je bestelling vertraging oplopen want dan moet de firma Dutra je sowieso contacteren om deze informatie van je te krijgen. 
 10. Druk tenslotte op "Verzenden".
 11. Je bestelling is nu geplaatst. Je krijgt een bevestigingsmail met een samenvatting van je bestelling en de betalingsmodaliteiten.
 12. Voer de betaling correct uit. Zorg dat je de juiste mededeling vermeldt (zie bevestigingsmail).

Belangrijk:

 • Je bestelling wordt pas verzonden als de betaling door Dutra ontvangen is.
 • Zorg dat je de juiste maat besteld. Gebruik daarvoor de tabellen die je per product in de besteltool vindt. In geval van foute maat is er geen retour mogelijk. 

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be