Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

chemie

Welkom! Je bent definitief ingeschreven voor de Professionele  Bachelor Chemie  op  campus Gasthuisberg  in Leuven en we verheugen ons jou te ontmoeten. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg  optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een boeiend academiejaar toe  . Tot snel!

Thomas Scheers & Bert Lambie, opleidingsverantwoordelijken Chemie

coverbeeld_-_chemie.jpg

opfriscursus chemie

Goed nieuws! Je hebt de mogelijkheid een opfriscursus chemie te volgen, perfect voor de studenten uit een opleiding met een beperkt aantal uren wetenschappen per week. Voor hen raden we absoluut aan deze opfriscursus te volgen. Die gaat door op 2 en 3 september 2019, vlak voor de start van het academiejaar. We starten beide dagen om 9u. Inschrijven kan via onderstaande knop.

schrijf je hier in voor de opfriscursus chemie

start academiejaar 2019 - 2020

studenten in fase 1

Tijdens de startdag maak je kennis met je medestudenten en je docenten. We maken je wegwijs op de campus en vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding

We verwachten je op vrijdag 13 september op campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven. De dag start met een  infosessie (van 9u00 tot 11u00) in aula 006, gevolgd door wat actie (van 11u00 tot 13u00). Vervolgens sluiten we af met een hapje en een drankje (13u00 tot 14u30). 

De lessen gaan van start op maandag  16 september volgens de lesroosters die per klasgroep ingedeeld zijn. Zodra je jouw klasgroep kent, kan je jouw rooster raadplegen via intranet.

studenten fase 2 en 3

Jullie verwachten we op  maandag 16  september afhankelijk van de invulling van je lessenrooster.

vrijstellingen

Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen? Je kan hiervoor je trajectcoach contacteren:

cursusverkoop

cursuslijsten

Hieronder vind je de cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen:

PBA Chemie - Fase 1, Semester 1

PBA Chemie - Fase 2, Semester 1

PBA Chemie - Fase 3, Semester 1

Mogelijk staan er in je cursuslijst cursussen die je dient aan te kopen bij ACCO, de cursusdienst van GHB en/of  bij ALPHA Copy. Hieronder vind je alle praktische informatie.

acco

Acco organiseert in Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen:

 • op maandag 9 september van 9u00 tot 17u00;
 • op dinsdag 10 september van 8u00 tot 17u00;
 • op woensdag 11 september van 9u00 tot 17u00;
 • op donderdag 12 september van 9u00 tot 13u00.

Betalen kan cash of met Bancontact.

cursusdienst campus ghb

De cursusdienst van campus Gasthuisberg vind je be  trap, op niveau 0. Vanaf de start van het academiejaar kan je hier cursussen kopen. 

Betalen kan contant of met Bancontact.

alpha copy

De cursussen die gedrukt worden bij Alpha Copy kunnen afgehaald worden in de drukkerij: Tiensestraat 89, 3000 LEUVEN. 

Tel. 016 22 56 01

Labojassen en lesmateriaal

Een labojas kan je bij de firma Dutra kopen. Die zijn aanwezig in de cafetaria van de campus op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 september telkens van 10u00 tot 16u00. Je kan tijdens die dagen passen, betalen en in principe je materiaal meteen meenemen.

Je betaalt ongeveer €23 voor een unisex UCLL-labojas. Betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact. (Opgelet! Nederlandse bankkaarten geven soms problemen. Betalen met een Belgische bankkaart of cash zijn mogelijke alternatieven).

Je kan ook online bestellen. Je betaalt dan wel verzendingskosten. Goederen die online besteld worden, worden niet teruggenomen. De werkwijze om online te bestellen is als volgt:

 • surf naar www.dutra.be
 • kies, indien nog niet het geval, rechtsboven voor de Nederlandstalige versie van de website via de keuze "NL".
 • hoover in de werkbalk bovenaan over "Klanten login" en klik vervolgens in het uitklapmenu op "Inloggen".
 • tik als Gebruikersnaam "ucleuven" in en voor Wachtwoord "Student1234" (telkens geen spaties achteraan). Vink "Ik ben geen robot" aan.
 • klik op de figuur van je opleiding.
 • je krijgt nu voor jouw opleiding een overzicht van de kledij/het materiaal dat je kan bestellen.
 • voor elk product dat je wil bestellen:
  • Vink "Selectie van dit product" aan.
  • Gebruik de tabel met afmetingen om jouw maat correct te bepalen. Zie je alleen een foto met een voorbeeld van de kledij, ga dan met je muis op de foto staan en klik 1 of 2 keer op het dubbele pijltje dat dan verschijnt. Dan krijg je de matentabel te zien.
  • Kies de juiste maat en het aantal dat je wil bestellen.
 • Klaar? Klik dan onderaan op mijn "Bestelling bevestigen".
 • Je krijgt dan een overzicht van je bestelling. Vul je gegevens in. Als je groter bent dan 1m85 dan vink je dat ook aan. Het is belangrijk dat je daaronder dan ook aangeeft hoe groot je effectief bent. Doe je dat niet, zal je bestelling vertraging oplopen want dan moet de firma Dutra je sowieso contacteren om deze informatie van je te krijgen. 
 • Druk tenslotte op "Verzenden".
 • Je bestelling is nu geplaatst. Je krijgt een bevestigingsmail met een samenvatting van je bestelling en de betalingsmodaliteiten.
 • Voer de betaling correct uit. Zorg dat je de juiste mededeling vermeldt (zie bevestigingsmail).

Belangrijk:

 • Je bestelling wordt pas verzonden als de betaling door Dutra ontvangen is.
 • Zorg dat je de juiste maat besteld. Gebruik daarvoor de tabellen die je per product in de besteltool vindt. In geval van foute maat is er geen retour mogelijk. 

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be