Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor de Lerarenopleiding Lager onderwijs op Campus Clenardus in Diest. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

Start academiejaar

Het academiejaar start op 17 september 2019 .  We verwachten je om 09:30  in Campus Clenardus, Weerstandsplein 2 in Diest. 
Tijdens deze startdag maak je kennis met je medestudenten en docenten. We maken je wegwijs op de campus en vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding.
Je kan 's middags eten in de studentencafetaria.  Vergeet je lunchpakket en je studentenkaart niet!

Ben je ingeschreven voor een verkorte dagopleiding? Dan verwachten we jou al eerder, namelijk op vrijdag 13  september 2019  van 09:00 tot 16:00, tevens op Clenardus Clenardus, Weerstandsplein 2, 3290 Diest.

Cursussen en handboeken

Voor deze opleiding heb je een aantal handboeken nodig. De boekenlijst voor academiejaar 2019-2020 kan je hier downloaden.  Deze boeken moet je zelf aankopen in een boekhandel naar keuze.  

Als UCLL-student geniet je van een korting tot 15% in de Standaard Boekhandel (Leuven) en 10% bij ACCO op vertoon van je studentenkaart.

We werken samen met ACCO Leuven voor de online aankoop en campusverkoop van handboeken en cursussen.
Je bestelt de boeken online bij ACCO vanaf 19 augustus 2019 op www.acco.be/lerdiest. Je kiest op de bestelsite hoe je de boeken afhaalt.

  • rechtstreeks bij ACCO (Maria-Theresiastraat 2-4 te Leuven) - de boeken moeten dan eerst online besteld worden en zijn de dag erna beschikbaar bij ACCO Leuven.
  • op woensdag 18/09 en dinsdag 24/09 in campus Clenardus telkens van 10 tot 13 uur (Weerstandsplein 2, 3290 Diest). Enkel na bestelling én betaling.

De raming van extra kosten voor de opleiding lager onderwijs kan je hier  raadplegen.  

Voor de studenten zijn de leerplannen van het lager onderwijs digitaal raadpleegbaar. Meer info tijdens de startdag.

Zomercursus Frans

Denk je dat je een grondige opfrissing Frans nuttig is voor jou? Wil je je zekerder voelen in je kennis en vaardigheden Frans? Wil je je optimaal voorbereiden op het vak Frans of misschien ook al het taalbad afleggen dat een verplichte opdracht is binnen de opleiding? Schrijf je dan in voor de zomercursus Frans. Deze vindt plaats van 2 tot en met 6 september 2019. 
De lerarenopleiding van UCLL werkt hiervoor nauw samen met het Centrum voor Levende Talen in Leuven. Meer info vind je hier.

Vrijstellingen BaLO Diest

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Neem voor de start van het academiejaar contact op met de trajectcoach An Ceustermans, an.ceustermans@ucll.be. Zij stelt samen met jou een individueel studieprogramma op.

Volg je een verkorte opleiding? Neem dan voor de start van het academiejaar contact op met Peter den Otter, peter.denotter@ucll.be.

Je kan hen bereiken tot en met 5  juli en vanaf 19  augustus 2019.

Specifieke noden of vragen / functiebeperking

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen….) of heb je een functiebeperking? Wil je meer informatie over het topsportstatuut?  Dan maak je best een afspraak met de studentendienst op Campus Clenardus.

Hedwig Peetermans, tel. +32 (0)16 37 54 44, hedwig.peetermans@ucll.be

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder. Let op, de campus is gesloten van 6 juli t.e.m. 16 augustus 2019.

Campus Clenardus, Weerstandsplein 2, 3290 Diest,  +32 (0)16 37 54 00, ler.diest@ucll.be