Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor de Lerarenopleiding Lager onderwijs op Campus Hertogstraat in Heverlee. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

Het academiejaar 2020-2021 start officieel op maandag 21 september 2020. Niet elke opleiding of elke student start, omwille van veiligheidsredenen, op dezelfde dag. Je kan al vanaf 16 september op de campus verwacht worden of pas na 21 september. We zijn in overleg over aangepaste Coronamaatregelen en werken nog volop aan een veilige planning. Van zodra meer bekend is (eind augustus), vind je hieronder de startinfo voor jouw opleiding.

Verder op deze pagina lees je hoe je jouw UCLL-account al kan activeren en zo toegang krijgt tot het intranet en je lesrooster (opgelet, gezien de omstandigheden is dit pas midden september beschikbaar).

Ben je (her)ingeschreven voor de tweede of derde opleidingsfase, dan vind je jouw startinfo via intranet.

Zomercursus Frans

Het Centrum voor Levende Talen (CLT) in Leuven organiseert voor de UCLL Lerarenopleiding in Diest en Heverlee een zomercursus Frans voor nieuwe (eerstejaars)studenten educatieve bachelor lager onderwijs. Lees er hier alles over of download de flyer.

Een buitenkans voor studenten die met meer zelfvertrouwen en een grotere bagage de lessen Frans in de lerarenopleiding willen starten!

Individueel Studieprogramma (ISP)

Het Individueel Studieprogramma (ISP) is een toepassing in KU Loket waarin je als student vastlegt welke opleidingsonderdelen je dit academiejaar zal volgen. Meer informatie hierover ontvang je op de startdag.

Vrijstellingen of combinatietraject

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer de verantwoordelijke voor je individueel studieprogramma: Adelheid Spillier, adelheid.spillier [at] ucll.be.

Volg je de flexibele opleiding? Neem dan contact op met de verantwoordelijke voor de studieduur-verkorters: Nadine Bongaerts, nadine.bongaerts [at] ucll.be.

Start academiejaar 2020-2021

ICT

We helpen je graag op weg met alle  ICT-informatie om van start te kunnen gaan aan UCLL.
Account activatie, UCLL E-mail, UCLL app, KULoket, Laptop, Software met oa gratis office 365, Toledo, Wifi, Studentenkaart en ICT helpdesk)

activeer nu je ucll-account

De activatiecode heb je ontvangen in je persoonlijke mailbox. Om verder te gaan, moet je account geactiveerd zijn.

Is een laptop nodig?

Een eigen laptop tijdens je opleiding is wel handig. Zeker nu er meer lessen online zullen worden gegeven.

Als UCLL hebben we een speciaal aanbod van Laptops via https://ucll.academicshop.eu/

We begrijpen dat een eigen laptop niet voor iedereen betaalbaar is.
Lukt het financieel niet om een laptop aan te kopen, contacteer ons : 

Voor Leuven, Heverlee en Diest:  contacteer de  Sociale Dienst

Voor Diepenbeek, Hasselt en Genk: contacteer de Studentendienst

Jouw persoonlijke coach

Elke student heeft bij ons een persoonlijke begeleider. Je vindt meer info hierover op intranet onder Begeleiding.

Studeren met een erkend statuut

Indien je topsporter, kunstenaar, mantelzorger, ondernemer, werkende student of student met een functiebeperking bent, neem contact met ons op voor te studeren met een erkend statuut.

Buspas

Je bent al ingeschreven en wil toch nog een buspas (Leuven - Limburg)

Werken en studeren

Combineer jij  werken en studeren, dan kan je beroep doen op allerlei steunmaatregelen:

Je studies combineren met een gezonde dosis sport

Sportoverzicht Leuven

Sportoverzicht Limburg

Je bent al ingeschreven en wil toch een sportkaart (Leuven - Limburg)

Welke impact heeft corona op jouw studies als nieuwe student?

Ontdek het hier

studentendienst hertogstraat

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen, …) of heb je een functiebeperking of leerstoornis?

Wil je meer informatie over één van de verschillende statuten (topsport, kunstenaar, werk, ondernemer en mantelzorger)? 

Dan kan je terecht bij de studentendienst op Campus Hertogstraat. Je maakt een afspraak via +32 (0)16 37 56 66 of studentendienst.ler.brabant [at] ucll.be.

Campusverkoop en online aankoop didactisch materiaal

Vanaf 5 september 2020 kan je studiemateriaal aankopen via een webshop.  Je geniet van een korting bij alle aankopen en nabestellingen en kiest voor levering thuis of op de campus. Je ontvangt nog meer info over het materiaal dat je nodig hebt op de startdag.

  • Thuislevering (leverkost afhankelijk van de hoeveelheid materiaal)
  • Pop-up op de campus (bij het begin van elk semester, nu wel onder voorbehoud van Coronamaatregelen)

 

studentenLeven

Het studentenleven is meer dan studeren aan UCLL alleen :-). Zo kan je lid worden van een studentenvereniging  en nieuwe mensen leren kennen, leuke activiteiten doen en af en toe de bloemetjes buiten zetten ;-). Of je kan in de studentenraad je medestudenten vertegenwoordigen en meer te weten komen over de organisatie van het hoger onderwijs.

Studentenraad

De studentenraad behartigt en vertegenwoordigt de belangen van alle studenten van de hogeschool. Ze vormt de spreekbuis van de studenten op gebied van onderwijs, diversiteit, ICT, internationalisering en duurzaamheid, zowel binnen de hogeschool als op Vlaams niveau. Naast de overkoepelende UCLL-studentenraad voor regio Leuven is er ook een campusstudentenraad op campus Hertogstraat.

Meer info, een vraag stellen of lid worden? Check studentenraad (regio Leuven) of campusstudentenraad (campus Hertogstraat)!

Studentenvereniging Docentica

Docentica is dé studentenvereniging voor toekomstige leerkrachten. Ze organiseren allerlei activiteiten tijdens het academiejaar. Voor de eerstejaarsstudenten organiseert de studentenvereniging elk jaar een eerstejaarsweekend. Volg Docentica via  Facebook.

eerstejaarsweekend Docentica

Docentica nodigt je graag  uit op het traditionele eerstejaarsweekend in Arendonk, van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september 2020. Dit vrijblijvende weekend is dé ideale manier om goed aan je opleiding te beginnen: Je komt er alles te weten over je studierichting; je maakt er nieuwe vriendschappen én je hebt er fun van aankomst tot vertrek. Kortom, mis deze unieke ervaring zeker niet en schrijf je op tijd in! Alle details vind je binnenkort op de facebookpagina van Docentica.

Locatie? Domein Den Broekkant, Broekstraat 29, 2370 Arendonk
Nog vragen? Facebookpagina van Docentica

Noot: Deze eerstejaarsweekenden mogen doorgaan onder de regelgeving van de jeugdkampen en mits toestemming van de gast-gemeente. Docentica volgt de geldende regels en heeft de toestemming.

Praktische informatie

Kom slim naar de campus en neem liefst de fiets of het openbaar vervoer. Lees hier alle informatie over campus Hertogstraat:  de bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, faciliteiten, openingsuren, ...

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder! De campus is tijdens de zomer wel gesloten tussen 11 juli en 10 augustus 2020.

Campus Hertogstraat, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee, +32 (0)16 37 56 00, ler.heverlee [at] ucll.be