Overslaan en naar de inhoud gaan
Inschrijven

Start academiejaar

U bent hier

De info op deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Kom dus af en toe eens terug, zeker kort voor het begin van het academiejaar.

Je bent definitief ingeschreven voor de bachelor Mondzorg op de campus Gasthuisberg in Leuven? Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken ernaar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!

Katrien Vekemans, opleidingshoofd Mondzorg.

cursusverkoop

Acco  organiseert op Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004),  een verkoop van handboeken en cursussen van maandag 11 tot en met donderdag 14 september.:

 • op maandag 11 september van 9u00 tot 17u00,
 • op dinsdag 12 september van 9u00 tot 17u00,
 • op woensdag 13 september van 8u00 tot 17u00,
 • op donderdag 14 september van 9u00 tot 13u00.

De betaling gebeurt bij voorkeur met bancontact, maar kan ook contant.

Een volledig overzicht van al je cursussen en handboeken voor het eerste semester vind je in de cursuslijsten:

Eerstejaarsstudenten die de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie volgen, kunnen hiervoor een cursus kopen op woensdag 13 september voor aanvang van de instapcursus, vanaf 8u00. Kostprijs: 5,35 euro.

Opgepast! Studenten uit het werktraject hebben een andere cursuslijst  dan de  studenten uit het voltijds dagonderwijs. De cursussen die je bij Acco kan kopen (inclusief prijzen) vind je, zowel voor het regulier traject als voor het werktraject,  in de cursuslijst Acco mondzorg.

Voor verdere vragen aan Acco kan je mailen naar ucllgt@acco.be

stagepakken en ander materiaal

Een stagepak kan je aankopen bij de firma Dutra. Er wordt een pasmoment voorzien tijdens de introductiedag (zie hieronder, Start academiejaar 2017-2018).

De prijzen (indicatief) zijn als volgt

 • twee lange jassen met korte mouwen: ca. €23 per stuk
 • twee stagepakken: ca. €30 per stuk
 • tandheelkundige instrumenten:  fasse 1 ca. €180, fase 2 ca. €195
 • frasaco mond kaak: ca. €172
 • veiligheidsbril: ca. €10 euro

Betalen kan contant of via Bancontact.

UITSTAPPEN EN STUDIEREIZEN

Doorheen de opleiding kunnen we studiereizen doen. De kosten variëren, maar zijn maximaal €100 per jaar. 

Vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Heb je eerdere kwalificaties (diploma's, creditbewijzen) behaald? Je leest er alles over in de brochure Procedure EVK Mondzorg. Maak hiervoor een afspraak met de trajectcoach via trajectcoach.mondzorg@ucll.be.

instapcursus

Voel je je onzeker over de wetenschappelijke inhoud van je vooropleiding? Wil je graag je kennis opfrissen? Of wil je al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar? Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, biochemie en celbiologie  Deze driedaagse cursus gaat door in campus Gasthuisberg op

 • woensdag 13 september 2017 van 8u30 tot 16u30,
 • donderdag 14 september 2017 van 8u30 tot 12u30,
 • vrijdag 15 september 2017 van 8u30 tot 16u30.

De  instapcursus is gratis (behalve de cursustekst, zie hierboven).  Meer info en inschrijven voor de instapcursus (vanaf 1 september) via de webpagina van de instapcursus.

startcursus Frans

Heb je geen of weinig Frans gekregen in het middelbaar? Dan is de startcursus Frans wellicht iets voor jou. Bezoek de pagina van de startcursus Frans voor meer info en om in te schrijven. Inschrijven kan tot en met 1 september.

START Academiejaar 2017-2018

VOLTIJDSE DAGSTUDENTEN

Studenten die de voltijdse dagopleiding volgen worden op maandag 18  september verwacht voor een infosessie en een kennismakingsactiviteit. Alle nieuwe studenten verwelkomen we graag op maandag 18  september om 10u00 met een infosessie in lokaal 005. Absoluut niet te missen.

Tijdens deze sessie krijg je een praktische uitleg over het gebruik van het intranet, de lesroosters, de programmagids en de digitale leeromgeving. Je maakt er kennis met jouw studentencoach en klasgroep en krijgt een rondleiding doorheen het gebouw (11u00 tot 12u00).  Van 12u00 tot 13u00 krijg je van ons een hapje en een drankje op campus Gasthuisberg, in de cafetaria. Vervolgens is er een (buiten-)activiteit van 13u00 tot 15u00. Neem bij slecht weer zeker een regenjas mee.

Tijdens deze introductiedag wordt ook een pasmoment voorzien voor de stagepakken (zie hoger,  Stagepakken en ander materiaal).

De lessen gaan voor de eerstejaarsstudenten van start op dinsdag 19 september volgens de lessenroosters per klasgroep. Voor de tweedejaarsstudenten starten we al op maandag 18 september. Zodra je je klasgroep kent (via KULoket – uitleg volgt op intranet), kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet. 

STUDENTEN IN HET  WERKTRAJECT

Studenten uit het werktraject worden op dinsdag 19 september verwacht voor een introductie. Vervolgens starten de lessen voor hun. Plaats en uur worden later meegedeeld.

U kan dinsdag 19 september een afspraak boeken met de coördinator van het werktraject via de online afspraakplanner. We overlopen dan je ISP en zorgen voor een zorgeloze start aan onze hogeschool.

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be.  

LESSEN OP andere campussen

De praktijklessen en sommige theorielessen zullen niet doorgaan op campus Gasthuisberg, maar ook op campus Sint-Rafaël (KU Leuven). Zie daarvoor je uurrooster.  

Uiteraard proberen we eventuele ongemakken tot een minimum te beperken. Zo is er bijvoorbeeld in het uurrooster steeds voldoende tijd voorzien om tussen de verschillende campussen te pendelen. 

VERVOER

Bus
Heel wat bussen die vertrekken op campus Gasthuisberg passeren langs campus Sint-Rafaël of haltes in de buurt. 
Om je route uit te stippelen kan je gebruik maken van de online routeplanner van De Lijn.  Ook het busnetplan van de stad Leuven kan je daarbij helpen.

Auto
Het gebruik van de auto  raden we sterk af. Voor campus Gasthuisberg kan je alleen betalend parkeren op de bezoekersparking van UZ Leuven, voor campus Sint-Rafaël ben je aangewezen op de  betaalparking op het Sint-Jacobsplein. 

Met de fiets of te voet
Dit is veel gevallen veruit de beste én de gezondste optie om je van de ene naar de andere campus te verplaatsen. Bij VZW Velo kan je een fiets huren. Je betaalt als student van UC Leuven-Limburg € 25, plus een waarborg van € 70. Voor die prijs rijd je een heel jaar lang met je stalen ros door de stad en als hij stuk is wordt hij gratis hersteld bij Velo.

Campus Gasthuisberg - campus Sint-Rafaël
1,3 km van elkaar. 7 minuten (met de fiets), 18 minuten (te voet).