Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Mondzorg

Welkom! Je bent definitief ingeschreven voor de Professionele Bachelor Mondzorg  op  campus Gasthuisberg  in Leuven. Hieronder vind je alle info om de start van het nieuwe academiejaar optimaal te laten verlopen. Kom af en toe eens naar deze webpagina terug, want ze wordt regelmati geüpdatet met nieuwe informatie.  We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!

Katrien Vekemans, Opleidingsverantwoordelijke Mondzorg

coverbeeld_-_mz_lr.jpg

instapcursus chemie, biologie en celbiologie

Wil je graag je wetenschappelijke kennis opfrissen? Wil je al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar? Wil je de campus leren kennen? Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie.  Deze driedaagse cursus gaat door op campus Gasthuisberg van dinsdag 10 september tot en met donderdag 12  september 2019 in auditorium 005.

De  instapcursus is gratis (behalve de cursustekst, zie verder).  Meer info en inschrijven voor de instapcursus (vanaf 1 september 2019) via de webpagina van deze instapcursus.

meer info en inschrijven voor de instapcursus

start academiejaar 2019-2020

het academiejaar 2019 - 2020 start op maandag 16 september

studenten in fase 1 

Eerstejaarsstudenten Mondzorg die een voltijds dagprogramma volgen worden op maandag 16 september verwacht voor een infosessie en een kennismakingsactiviteit. Je mag je daarvoor om 10.00u begeven naar auditorium 005 op UCLL campus Gasthuisberg.

Tijdens deze sessie krijg je een praktische uitleg over het gebruik van het intranet, de lesroosters, de programmagids en de digitale leeromgeving. Je maakt er kennis met jouw studentencoach en klasgroep en krijgt een rondleiding doorheen het gebouw. 's Middags krijg je van ons een hapje en een drankje op campus Gasthuisberg, in de cafetaria om de batterijen wat op te laden. Je dag eindigt om 15.00u na een kennismakingsactiviteit.

De lessen gaan voor de eerstejaarsstudenten van start op dinsdag 17 september volgens de lessenroosters per klassgroep. Raadpleeg die uuroosters op rooster.ucll.be.

Studenten in Fase 2 en 3

De tweedejaarsstudenten starten we op maandag 16 september. Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket uitleg volgt op intranet), kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet.

vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Heb je eerdere kwalificaties (diploma's, creditbewijzen) behaald?

Maak een afspraak met de trajectcoach via trajectcoach.mondzorg@ucll.be.

cursusverkoop

Vermits je binnenkort start met je opleiding, heb je natuurlijk ook cursussen nodig. Hieronder vind je alle informatie daaromtrent, van cursuslijsten tot de verschillende plaatsen waar je ze kan kopen. Eerstejaarsstudenten die de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie volgen kunnen hiervoor een cursus aankopen bij Acco op dinsdag 10 september vanaf 8u00, voor aanvang vna de instapcursus.

cursuslijsten

Hieronder vind je de cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen:

PBA Mondzorg - Fase 1, Semester 1

PBA Mondzorg - Fase 2, Semester 1

PBA Mondzorg - Fase 3, Semester 1

PBA Mondzorg Werktraject - Fase 1, Semester 1

PBA Mondzorg Werktraject - Fase 2, Semester 1

Mogelijk staan er in je cursuslijst cursussen die je dient aan te kopen bij ACCO,  de cursusdienst van GHB en/of  ALPHA Copy. Hieronder vind je alle praktische informatie.

acco

Acco organiseert in Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen:

 • op maandag 9 september van 9u00 tot 17u00;
 • op dinsdag 10 september van 8u00 tot 17u00;
 • op woensdag 11 september van 9u00 tot 17u00;
 • op donderdag 12 september van 9u00 tot 13u00.

Betalen kan cash of met Bancontact.

cursusdienst campus ghb

De cursusdienst van campus Gasthuisberg vind je be  trap, op niveau 0. Vanaf de start van het academiejaar kan je hier cursussen kopen. 

Betalen kan contant of met Bancontact.

alpha copy

De cursussen die gedrukt worden bij Alpha Copy kunnen afgehaald worden in de drukkerij: Tiensestraat 89, 3000 LEUVEN. 

Tel. 016 22 56 01

stagepakken en ander materiaal

Stagepakken en labojassen kan je bij de firma Dutra kopen. Die zijn aanwezig in de cafetaria van de campus op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 september telkens van 10u00 tot 16u00. Je kan tijdens die dagen passen, betalen en in principe je materiaal meteen meenemen.

Je betaalt ongeveer €30 voor een UCLL-stagepak en €25 voor een lange jas met korte mouwen. We raden aan van beiden 2 stuks aan te kopen. Betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact. (Opgelet! Nederlandse bankkaarten geven soms problemen. Betalen met een Belgische bankkaart of cash zijn mogelijke alternatieven).

Je kan ook online bestellen. Je betaalt dan wel verzendingskosten. Goederen die online besteld worden, worden niet teruggenomen. De werkwijze is als volgt:

 • surf naar www.dutra.be
 • kies, indien nog niet het geval, rechtsboven voor de Nederlandstalige versie van de website via de keuze "NL".
 • hoover in de werkbalk bovenaan over "Klanten login" en klik vervolgens in het uitklapmenu op "Inloggen".
 • tik als Gebruikersnaam "ucleuven" in en voor Wachtwoord "Student1234" (telkens geen spaties achteraan). Vink "Ik ben geen robot" aan.
 • klik op de figuur van je opleiding.
 • je krijgt nu voor jouw opleiding een overzicht van de kledij/het materiaal dat je kan bestellen.
 • voor elk product dat je wil bestellen:
  • Vink "Selectie van dit product" aan.
  • Gebruik de tabel met afmetingen om jouw maat correct te bepalen. Zie je alleen een foto met een voorbeeld van de kledij, ga dan met je muis op de foto staan en klik 1 of 2 keer op het dubbele pijltje dat dan verschijnt. Dan krijg je de matentabel te zien.
  • Kies de juiste maat en het aantal dat je wil bestellen.
 • Klaar? Klik dan onderaan op mijn "Bestelling bevestigen".
 • Je krijgt dan een overzicht van je bestelling. Vul je gegevens in. Als je groter bent dan 1m85 dan vink je dat ook aan. Het is belangrijk dat je daaronder dan ook aangeeft hoe groot je effectief bent. Doe je dat niet, zal je bestelling vertraging oplopen want dan moet de firma Dutra je sowieso contacteren om deze informatie van je te krijgen. 
 • Druk tenslotte op "Verzenden".
 • Je bestelling is nu geplaatst. Je krijgt een bevestigingsmail met een samenvatting van je bestelling en de betalingsmodaliteiten.
 • Voer de betaling correct uit. Zorg dat je de juiste mededeling vermeldt (zie bevestigingsmail).

Belangrijk:

 • Je bestelling wordt pas verzonden als de betaling door Dutra ontvangen is.
 • Zorg dat je de juiste maat besteld. Gebruik daarvoor de tabellen die je per product in de besteltool vindt. In geval van foute maat is er geen retour mogelijk. 

Je dient ook een frasacokaak, een veiligheidsbril en tandheelkundige instrumenten aan te kopen. Deze worden verkocht tijdens het academiejaar. Daarover verschijnt nog een bericht op het intranet.

Verdere praktische info

uitstappen en studiereizen

Doorheen de opleiding kunnen we studiereizen doen. De kosten variëren, maar zijn maximaal €100 per jaar.

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be

LESSEN OP andere campussen

De praktijklessen en sommige theorielessen zullen niet doorgaan op campus Gasthuisberg, maar ook op campus Sint-Rafaël (KU Leuven). Zie daarvoor je uurrooster. 

Uiteraard proberen we eventuele ongemakken tot een minimum te beperken. Zo is er bijvoorbeeld in het uurrooster steeds voldoende tijd voorzien om tussen de verschillende campussen te pendelen. 

VERVOER

Bus
Heel wat bussen die vertrekken op campus Gasthuisberg passeren langs campus Sint-Rafaël of haltes in de buurt. 
Om je route uit te stippelen kan je gebruik maken van de online routeplanner van De Lijn.  Ook het busnetplan van de stad Leuven kan je daarbij helpen.

Auto
Het gebruik van de auto  raden we sterk af. Voor campus Gasthuisberg kan je alleen betalend parkeren op de bezoekersparking van UZ Leuven, voor campus Sint-Rafaël ben je aangewezen op de  betaalparking op het Sint-Jacobsplein. 

Met de fiets of te voet
Dit is veel gevallen veruit de beste én de gezondste optie om je van de ene naar de andere campus te verplaatsen. Bij VZW Velo kan je een fiets huren. Je betaalt als student van UC Leuven-Limburg € 25, plus een waarborg van € 70. Voor die prijs rijd je een heel jaar lang met je stalen ros door de stad en als hij stuk is wordt hij gratis hersteld bij Velo.

Campus Gasthuisberg - campus Sint-Rafaël
1,3 km van elkaar. 7 minuten (met de fiets), 18 minuten (te voet).