Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan alle studenten Bachelor in de Orthopedagogie

De examens zijn net achter de rug… toch denken we al even aan de start van volgend academiejaar. Om in september vlot te kunnen starten, zijn onderstaande data belangrijk. Noteer ze in je agenda!

We verwachten je hoe dan ook op de introductie van de opleidingsfase waarin je de meeste opleidingsonderdelen opneemt. Je mag meerdere introducties volgen als je dat wenst.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE START ACADEMIEJAAR 2020-2021 – INTRODUCTIEDAG

Het academiejaar start officieel op maandag 21 september 2020. We verwachten je dan op onze nieuwe Campus Oude Luikerbaan,  Oude Luikerbaan 79, Hasselt.

Voor de studenten van opleidingsfase 2 voorzien we een startmoment op vrijdag 18 september. Binnenkort vind je op deze pagina meer info over het aanvangsuur en groepsindeling.

Voor de studenten van opleidingsfase 3 valt het startmoment samen met de eerste lesdag op maandag 21/09.

 

KLASINDELING

Zoals reeds eerder toegelicht kunnen we vanaf opleidingsfase 2 bij de klasindeling geen rekening meer houden met carpooling. Jullie volgen vanaf blok 2 stage en dan is carpoolen toch niet meer mogelijk.

De klaslijsten voor OF2 zullen beschikbaar zijn vanaf 15 september. De klaslijsten voor OF3 zijn klaar op 17 september.

Bepaalde keuzes die je maakt voor het OPO keuzeruimte zijn wel van belang om nu al te weten, vooraleer we starten met de klasindeling. Raadpleeg hiervoor de presentaties die jullie kregen over dit OPO  en die je terugvindt op de Toledo community UCLL Ortho administratie 2019-2020, onder de rubriek Organisatie/1BAO info over je traject voor volgend ac.jr + info Keuzeruimte. Vanaf 5 september (na de bekendmaking van de punten van de herexamens) zullen de studenten van opleidingsfase 2 op bovengenoemde Toledopagina via een link kunnen inschrijven voor enkele bijzondere trajecten keuzeruimte (als je een eigen invulling voor keuzeruimte kiest, hoef je dus niets te doen). Zoals jullie weten gaan we voor deze bijzondere trajecten keuzeruimte uit van het principe ‘first come, first serve’. Er snel bij zijn, is dus de boodschap! De inschrijvingen worden afgesloten op 10 september zodat we daarna de klasgroepen kunnen samenstellen.

We weten dat bij een aantal studenten de vraag leeft om zoveel als mogelijk in dezelfde klasgroep te blijven volgend jaar na het toch wel zeer uitzonderlijke academiejaar dat we achter de rug hebben. Vanaf het tweede jaar worden jullie echter verwacht om meer autonoom aan de slag te gaan in stage en in andere OPO’s Bij de klasindeling wordt dan ook geen rekening meer gehouden met individuele voorkeuren zoals in het eerste jaar. Door de individuele keuzes die jullie maken en ook door het feit dat heel wat studenten vanaf de tweede opleidingsfase een individueel studieprogramma volgen, is het onmogelijk om klasgroepen samen te houden. We rekenen daarom op jullie begrip en flexibiliteit.
 

CURSUSSEN EN BOEKEN

Gedrukte cursussen voor sommige OPO’s en handboeken kan je online aankopen vanaf 5 september via shop.ucll.be. Dit is een nieuw systeem ten opzichte van vorig academiejaar. Ook in 2020-2021 werken we voornamelijk met online cursussen via Toledo. Je kiest zelf of je die wil printen of niet.

 

STUDENTENTRAJECTCOACH

Je studententrajectcoach is nog steeds dezelfde als vorig academiejaar. Heb je vragen over jouw individueel studieprogramma? Contacteer je coach dan gerust!

Via dit document krijg je ook al heel wat info over het modeltraject en over de combinatie van vakken uit meerdere opleidingsfasen.

Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Zeker nu, met de regelmatig veranderende richtlijnen rond Covid-19, zullen we af en toe informatie aanpassen. Neem dus geregeld een kijkje op deze webpagina voor recente updates.