Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor de Lerarenopleiding Secundair onderwijs op Campus Hertogstraat in Heverlee. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

Start academiejaar

Het academiejaar start op dinsdag 18 september 2018. We verwachten je die dag om 09:00 aan de hoofdingang van  campus Hertogstraat, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee. Aanwezigheid is verplicht! Ten laatste om 18:00 sluiten we de startdag af. Je kan ‘s middags eten in de studentencafetaria of je eigen lunchpakket meebrengen. Breng zeker je studentenkaart mee.

Tijdens deze startdag neem je deel aan het Moving Minds Spel, georganiseerd door lectoren en studenten. Je ontdekt de campus en maakt kennis met medestudenten en lectoren. We vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding en onderwijsvakken. We zorgen ervoor dat je een goede start kan nemen.

Ben je (her)ingeschreven voor de tweede of derde opleidingsfase, dan vind je jouw startinfo via intranet.

Campusopening Hertogstraat

Samen met je campusstudentenraad en studentenvereniging nodigen we je uit op woensdag 19 september van 15:00 tot 17:00 voor de feestelijke campusopening met alle studenten en medewerkers van de lerarenopleiding op campus Hertogstraat.

Intakedag Lichamelijke Opvoeding/Bewegingsrecreatie

Denk je aan een carrière als sportleerkracht, maar je twijfelt nog?
Je hebt je ingeschreven voor LO/BR en je wilt al kennis maken met de opleiding?

Schrijf je dan in voor de vrijblijvende Intakedag op vrijdag 31 augustus 2018. Je wordt een hele dag ondergedompeld in het werk- en studieritme waarmee je tijdens het academiejaar te maken zal hebben. Naast een kennismaking met het algemene programma, krijg je inzicht in de minimale theoretische en fysieke verwachtingen van de opleiding. Meer info en programma!

Na deze Intakedag zal het voor jou duidelijk zijn of deze opleiding iets voor jou is. De ideale test dus!

  • Inschrijven: vóór 25 augustus 2018 via een e-mail naar brent.gers@ucll.be, met de vermelding van naam, adres, gsm en  e-mailadres.
  • Kostprijs:  25€,  over te schrijven op het rekeningnummer BE07 7865 4858 2066 van UCLL met vermelding ‘Intakedag LO + je naam’.

Cursussen en handboeken

Voor deze opleiding heb je een aantal handboeken nodig. Deze boeken moet je zelf aankopen in een boekhandel naar keuze. De boekenlijst kan je hier downloaden (overzicht voor alle opleidingsfases).

Campusverkoop en online boekenaankoop

We werken samen met ACCO Leuven voor de online aankoop en campusverkoop van handboeken en cursussen. Je geniet van een korting bij alle aankopen en nabestellingen.

Campusverkoop

  • op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 september 2018
  • in Campus Hertogstraat in lokaal E009
  • je kiest je boeken, je betaalt (cash, bancontact of creditcard) en krijgt je boekenpakket meteen mee

Online aankoop

  • vanaf vrijdag 21 september 2018
  • via de ACCO-bestelwebsite
  • je kiest je boeken, je bestelt en betaalt online. Later ontvang je een mail wanneer je jouw boekenpakket kan afhalen in het ACCO-filiaal te Leuven

VRIJSTELLINGEN

Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen? Neem contact op met de verantwoordelijke voor je individueel studieprogramma (ISP-verantwoordelijken) voor de start van het academiejaar:

specifieke noden of vragen / functiebeperking

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen….) of heb je een functiebeperking? Wil je meer informatie over het topsportstatuut?  Dan maak je best een afspraak met de studentendienst op Campus Hertogstraat.
Tel. +32 (0)16 37 56 66 of studentendienst.ler.brabant@ucll.be

Eerstejaarsweekend studentenvereniging Docentica

Docentica, dé studentenvereniging voor toekomstige leerkrachten in Leuven, nodigt je uit op het eerstejaarsweekend in Arendonk, van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september 2018. Dit weekend is dé ideale manier om goed aan je opleiding te beginnen: Je komt er alles te weten over je studierichting; je maakt er nieuwe vriendschappen én je hebt er fun van aankomst tot vertrek. Kortom, mis deze unieke ervaring zeker niet en schrijf je op tijd in! Alle details vind je op de facebookpagina van Docentica.

Locatie: Kamphuis Den Broekkant, Broekstraat 29, 2370 Arendonk
Inschrijven: via dit online formulier
Nog vragen? Docentica@ucll.be  of Simon Van Ham (Praeses): 0474 35 62 60

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder. Let op, de campus is gesloten van 14 juli t.e.m. 12 augustus 2018.