Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

De inschrijving voor de opleiding gebeurt in een paar stapjes.

 1. Online inschrijven via de website
 2. Definitief inschrijven bij het inschrijfteam. Je bent als nieuwe student pas definitief ingeschreven als je bij hen langs bent geweest. Voor de andere studenten is dat na de bevestiging van de herinschrijving via KU Loket. Voor deze twee stappen volg je de werkwijze die je vindt via https://www.ucll.be/studeren/inschrijven
 3. Opmaken van een Individueel studieprogramma (ISP; zie verder) kan pas vanaf 2 februari 2018 en best voor 12 februari 2018 aangezien dan de lessen van het tweede semester starten. Als februari-instromer neem je contact op met je Studenten- en trajectcoach (zie verder) die je daarbij zal helpen.

Opmerking: Inschrijven aan UCLL kan op elke moment (tot 28 februari).  Uitschrijven in de instelling waar je eventueel vandaan komt, doe je best in overleg met de studiebegeleiding van die instelling.

Studenten die nog niet zeker zijn over hun studiekeuze of met vragen zitten, kunnen terecht op de Campus Sociale School bij Gunter Gehre, teamleider Sociaal Werk.

Telkens na afspraak via gunter.gehre@ucll.be

op volgende data

 • Woensdag 7 februari 10.00 -12.00 uur
 • Maandag 12 februari 12.00 - 14.00 uur

Start tweede semester

De lessen van het tweede semester starten op maandag 12 februari 2018. Meer info over de lessenroosters vind je verderop op deze pagina bij ‘Je lessenrooster samenstellen’.

Onthaal nieuwkomers

Studenten die in februari starten in de opleiding Sociaal Werk, hebben een kort onthaalmoment op 12/02/2017 van 9.00 tot 10.30 in lokaal A2.08.

Voor nieuwe zij-instromers die inleiding sociaal werk op hun ISP zetten is er een info moment van 11.00 tot 12.30 uur in lokaal B202.

Individueel studieprogramma (ISP) opmaken

Nieuwe starters in februari

Als je het volledige inschrijvingsproces doorlopen hebt, kan je je individueel studieprogramma (ISP) opmaken. Hierin bepaal je welke opleidingsonderdelen je dit jaar zal opnemen.

Start je in februari in het eerste jaar, dan wordt voor jou een standaardprogramma opgemaakt van 27 studiepunten in de bachelor Sociaal werk. In deze bijlage (1) vind je het programma waarvoor je moet inschrijven: Februari instroom SW 180 17-18

Aanpassingen van ISP voor niet-nieuwe studenten

Het opstellen en aanpassen van de ISP’s kan vanaf vrijdag 2 februari 2018 tot en met woensdag 28 februari 2018. Vanaf 1 maart kan je als student geen aanpassingen meer doen. 

Je kan voor advies terecht bij je Studenten- en trajectcoaches (zie verder: 'Studenten- en trajectcoaches').

Gebruik bij het aanpassen de handleiding in bijlage (2): Handleiding voor studenten UC Leuven - Opstellen ISP

Vrijstellingen (EVK)

Studenten maken een afspraak met hun studententrajectcoach (STC’er) (zie verder: 'Afspraak maken') als ze een verkort programma volgen. Studenten brengen een kopie van het diploma, het diplomasupplement en/of de creditbewijzen mee naar de afspraak.

Studenten die een vrijstelling willen aanvragen waarvoor er GEEN precedent is (bijlage: precedentenlijst SW; wordt regelmatig vernieuwd!) brengen het betrokken cursusmateriaal, de ECTS-fiche en het creditbewijs binnen bij Bea Verhoeven (lokaal A1.10). Zij bezorgt dit aan de betrokken docent en zorgt voor verdere opvolging.

Studenten dienen een aanvraag in via het ISP als de vrijstelling WEL in de precedentenlijst voorkomt (zie bijlage 3: precedentenlijst vrijstellingen SW). De creditbewijzen worden op papier bezorgd aan Bea Verhoeven of Gonda Theunis, rechtstreeks in kantoor A 1.10.

Enkel na het ontvangen van het creditbewijs kan een vrijstelling worden goedgekeurd!

Leerkrediet

Studenten met een leerkrediet kleiner dan 60 SP, moeten een afspraak maken hun studententrajectcoach (STC’er) (zie: 'Afspraak maken').

Je lessenrooster samenstellen

Het is belangrijk dat je je lessenrooster met de nodige aandacht samenstelt! Het is jouw verantwoordelijkheid als student dat je de lessen volgt in de reeks (groep) zoals aangegeven op je ISP. Het is immers ook bij deze reeks dat je examen zal moeten afleggen.

Stel je lessenrooster zo snel mogelijk samen en kijk het na nadat je ISP werd goedgekeurd. Of je ISP werd goedgekeurd zie je in KU Loket. Na goedkeuring krijg je ook een mail op je studenten mail.

Volg de handleiding voor het raadplegen van de uurroosters (bijlage 4 :Handleiding voor studenten UC Leuven - raadplegen uurroosters).

Afspraak maken

Afspraken met studententrajectcoaches (STC’er) zijn er voor studenten die:

 • Een verkort traject zullen starten
 • In het aansluitingstraject 62SP zitten
 • Een leerkrediet hebben dat kleiner is dan 60SP
 • Een creditcontract hebben

Je kan een afspraak maken door contact op te nemen met je studententrajectcoach. Het mailadres vind je in verder op deze pagina.

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Op de dag van je afspraak kom je naar campus SSH, Groeneweg 151, Heverlee.

Breng de nodige creditbewijzen en/of je resultatenblad mee naar de afspraak! 

Cursusdienst

Studenten krijgen de kans om cursussen en boeken aan te kopen op de campus.

Prijslijst boeken tweede semester

Cursusverkoop - lokaal A 0.03

 • Maandag 12 februari: 09.00-12.00 en 13.00-16.00
 • Dinsdag 13 februari: 09.00-12.00 en 13.00-16.00
 • Donderdag 15 februari: 13.00-16.00
 • Vrijdag 16 februari: 09.00-12.00
 • Maandag 19 februari: 13.00-14.00
 • Dinsdag 20 februari: 13.00-14.00
 • Donderdag 22 februari: 13.00-14.00
 • Maandag 26 februari: 13.00-14.00
 • Woensdag 28 februari: 13.00-14.00

Vanaf 1 maart 2018 is de cursusdienst gesloten. Wie nog wat nodig heeft, kan contact opnemen met Vincent Mertens in kantoor A4.14 of via mail: vincent.mertens@ucll.be.

Denk eraan dat je cursussen enkel kan betalen met Bancontact!

Boekenverkoop Acco

Op maandag 12 februari bij de start van het tweede semester organiseert Acco een verkoopdag op de campus. Denk eraan dat je deze boeken enkel kan betalen met Bancontact!

Studenten die deze verkoopdag hebben gemist kunnen bestellen via deze link: www.acco.be/ucllssh

Na online bestelling en betaling ontvang je een bericht wanneer je je bestelling kan ophalen in Acco Boekhandel (Maria Theresiastraat 2-4, 3000 Leuven). Vragen? Mail naar ucllssh@acco.be.

Studentendienst

De studentendienst kan je vinden in lokaal A7.04. Voor sociaal werk kan je terecht bij Nele Beel (nele.beel@ucll.be).

Studententrajectcoach

Studenten worden alfabetisch toegewezen aan een Studententrajectcoach. De verdeling voor sociaal werk vind je hieronder.

Sociaal werk:

Instroom HBO5

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Log in op het UCLL-netwerk

Na je definitieve inschrijving bij het inschrijfteam ontvang je een login en activeringsaccount om toegang te krijgen tot het UCLL-netwerk (intranet.ucll.be). Activeer onmiddellijk je inlogcode. Vanaf het begin van het academiejaar vind je op het intranet je uurroosters, klasgroepen, de studiegids met nuttige info van je campus, mededelingen die voor jou belangrijk zijn enz. Van zodra je bent ingelogd, kan je ook gebruik maken van je UCLL e-mail en Toledo (elektronisch leerplatform).

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studenten nummer en telefoon nummer door!

Van volwassenenonderwijs naar bachelor

In bijlage aansluitingstraject 62 brochure 1718 vind je de nodige informatie om van het volwassenenonderwijs over te gaan naar de bacheloropleiding.

Beroep doen op specifieke ondersteuning?

Bij UC Leuven-Limburg kan je als student met een functiebeperking of leerstoornis beroep doen op onderwijs- en examenfaciliteiten (zoals bijv. extra tijd voor examens). Indien je een functiebeperking of leerstoornis hebt breng je best de studentendienst op de hoogte. Samen bekijken we dan welke ondersteuning mogelijk is. Het is belangrijk deze mogelijkheden zo snel als mogelijk te bespreken zodat ze snel voor je geregeld kunnen worden. Wens je ondersteuningsmaatregelen te bespreken, neem dan contact op met Nele Beel (nele.beel@ucll.be).

Fysieke problemen?

We willen je in alle omstandigheden de nodige ondersteuning verlenen. Heb je last van een (chronische) aandoening zoals hyperventilatie, epilepsie, diabetes, hartmoeilijkheden ...laat dit dan weten aan de studentendienst. Ze behandelen die gegevens met de nodige discretie maar zo kunnen we adequaat optreden als er zich moeilijkheden zouden voordoen. Wens je ondersteuningsmaatregelen te bespreken, neem dan contact op met Nele Beel (nele.beel@ucll.be).