Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Campus Sociale School Heverlee

Welkom op de ‘start’pagina van de Bachelor Sociaal Werk

Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede START  bij het begin van het academiejaar.

Nu je inschrijving aan de UCLL definitief is afgerond, kan je hier alles lezen voor een goede start van het academiejaar! Je bent als nieuwe student pas definitief ingeschreven als je langs bent geweest bij het inschrijfteam. Voor de andere studenten is dat na de bevestiging van de herinschrijving via KU Loket. Zie ook https://www.ucll.be/inschrijven

Informatie over de opleiding Bachelor Sociaal Werk

Studenten die nog niet zeker zijn over hun studiekeuze of met vragen zitten, kunnen terecht op bij Gunter Gehre, opleidingsverantwoordelijke Sociaal Werk na afspraak via Gunter.Gehre@ucll.be.

 (Wegwijzer naar de campus: zie deze link)

Start academiejaar  

Nieuwe studenten die starten in het eerste jaar (fase 1) van de bachelor Sociaal Werk.

We verwachten je op dinsdag 18 september om 09.30 op de Campus voor een onthaalprogramma tot 17.00.

 • Vanaf woensdag verlopen de lesactiviteiten volgens het voorziene lesrooster.
 • Op 25 september (nm) verwachten we je op een toneelvoorstelling in de Minnepoort (Leuven).

Nieuwe studenten die starten in een verkorte studieroute (62, 67/68, 95, 122,…) van de Bachelor Sociaal Werk

 • We verwachten je op maandag 17 september om 10.30 voor een onthaalprogramma in lokaal A.2.08. (tot max 12.30).
 • ’s Namiddags kan je terecht bij studietrajectbegeleiders (7e verdieping) voor de samenstelling van je studieprogramma)  of  praktijklectoren (i.v.m. stage)
 • Naargelang je traject sluit je aan bij andere startactiviteiten (zie Fase 2 en Fase 3)

Studenten Fase 2

 • Raadpleeg het lesrooster voor de geplande lesactiviteiten.
 • SCW-studenten gaan op tweedaagse op 19 en 20 september. Neem voor meer informatie contact op met Geert.Boutsen@ucll.be.
 • Voor alle studenten die Beroepspraktijk II opnemen is er een opstartmoment op donderdag 20 september om 13.30. (Einduur 17.00). Voor SCW-studenten is de opstart geïntegreerd in de tweedaagse (zie hierboven).
 • Op 25 september (nm) verwachten we je op een toneelvoorstelling in de Minnepoort (Leuven).

Studenten Fase 3

 • De afstudeerrichtingen (MW, MAD en SCW) hebben een opstartmoment Beroepspraktijk III op 18 september vanaf 14.00.  De afstudeerrichting PW heeft een startmoment op 20 september van 09.30 tot 12.30.
 • SCW: Startactiviteiten voor SCW(-Labo) op maandag 17 september van 13.30 tot 20.30  in Vleugel F. Voor meer informatie: frie.degreef@ucll.be

Studenten in het aansluitingstraject 62 studiepunten:  Studenten die doorstromen vanuit het CVO – (graduaatsopleidingen) en zich inschrijven voor het aansluitingstraject van 62 sp verwachten we op maandag 17 september  om 10.30  in lokaal A.2.08.

Startdriedaagse voor nieuwe studenten door de studentenvereniging SOCA

Bijlage: startdriedaagse SOCA

Individueel studieprogramma (ISP) opmaken

Als je het volledige inschrijvingsproces doorlopen hebt, kan je je individueel  studieprogramma opmaken. Hierin bepaal je welke opleidingsonderdelen je dit jaar zal opnemen.  Studenten die starten in  fase 1 van de opleiding schrijven zich in  voor alle voorziene opleidingsonderdelen.  Studenten met een verkort traject of een afwijkend studieprogramma maken hun programma op in overleg met hun studententrajectcoach (zie verder: ‘Studententrajectcoach’).

Gebruik bij het opstellen de handleiding die je hier vindt.

 Vrijstellingen (EVK)

Studenten maken een afspraak met hun studententrajectcoach als ze een verkort programma volgen (bijlage: verkorte programma’s SW). Studenten brengen een kopie van het diploma, het diplomasupplement en/of de creditbewijzen mee naar de afspraak.

Studenten die een vrijstelling willen aanvragen waarvoor er GEEN precedent is (bijlage: precedentenlijst SW; wordt regelmatig vernieuwd!) brengen het betrokken cursusmateriaal, de ECTS-fiche en het creditbewijs binnen bij Bea Verhoeven (lokaal A1.10). Zij bezorgt dit aan de betrokken docent en zorgt voor verdere opvolging.

Studenten dienen een aanvraag in via KU Loket als de vrijstelling WEL in de precedentenlijst voorkomt (precedentenlijst SW). De creditbewijzen worden op papier bezorgd aan Bea Verhoeven (lokaal A1.10).

Leerkrediet

Studenten met een leerkrediet kleiner dan 60 SP, moeten een afspraak maken met hun studententrajectcoach.

 

Studie- en studentenbegeleiding.

Studentendienst

De studentendienst kan je vinden in lokaal A7.04

Studenttrajectcoach

Studenten worden alfabetisch toegewezen aan een studententrajectcoach. De verdeling vind je hieronder.

Sociaal werk:

Sociaal werk verkort (aansluitingstraject 62 SP, instroom na CVO)

A-Z: Ruth Vanthoor (Ruth.Vanthoor@ucll.be)

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Functiebeperking of leerstoornis?

Bij UC Leuven-Limburg heb je als student met een functiebeperking of leerstoornis recht op onderwijs- en examenfaciliteiten (zoals bvb. extra tijd voor examens). Indien je een functiebeperking of leerstoornis hebt, neem je contact op met de studentendienst (zie hierboven). Samen bekijken we dan welke faciliteiten mogelijk zijn.

Fysieke problemen?

We willen je in alle omstandigheden de nodige zorg verlenen. Heb je last van een (chronische) aandoening zoals hyperventilatie, epilepsie, diabetes, hartmoeilijkheden ...laat dit dan weten aan de studentendienst (zie hierboven). Ze behandelen die gegevens met de nodige discretie maar zo kunnen we adequaat optreden als er zich moeilijkheden zouden voordoen.

Praktische kwesties

Het is belangrijk dat je je lessenrooster met de nodige aandacht samenstelt! Het is jouw verantwoordelijkheid als student dat je de lessen volgt zoals aangegeven op je ISP. Het is immers ook bij deze reeks (en lector) dat je examen zal moeten afleggen.

Stel je lessenrooster zo snel mogelijk samen en kijk het na nadat je ISP werd goedgekeurd. Of je ISP werd goedgekeurd zie je in KU Loket. Na goedkeuring krijg je ook een mail op je studenten mail.

Cursusdienst

Studenten krijgen de kans om cursussen en boeken aan te kopen op de campus.

Cursusverkoop - lokaal A 0.03

 • Woensdag 19 september: 10.00 – 14.00
 • Donderdag 20 september: 10.00 – 14.00
 • Maandag 24 september: 09.00 – 13.00 en 13.30 – 17.00
 • Dinsdag 25 september: 09.00 – 13.00 en 13.30 -17.00
 • Woensdag 26 september: 10.30 – 12.00
 • Donderdag 27 september: 10.30 – 12.00
 • Vrijdag 28 september: 10.30 – 12.00

Denk eraan dat je cursussen enkel kan betalen met Bancontact!

Boekenverkoop Acco

Op maandag 24 en dinsdag 25 september organiseert Acco een verkoopdag op de campus van 09.00 tem 17.00.

Boekenlijst Acco

Prijslijst

Mobiliteit

De bereikbaarheid van de campus met de auto heeft beperkingen. Ook de parkeervoorzieningen zijn beperkt. De politie treedt op tegen foutparkeerders. Kies daarom voor het openbaar vervoer of de fiets om naar de campus te komen.

Log in op het UCLL-netwerk

Bij je definitieve inschrijving ontvang je een login en activeringsaccount om toegang te krijgen tot het UCLL-netwerk (intranet.ucll.be). Activeer onmiddellijk je inlogcode. Vanaf het begin van het academiejaar vind je op het intranet je uurroosters, klasgroepen, allerlei nuttige informatie over de opleiding en de campus, mededelingen die voor jou belangrijk zijn enz. Van zodra je bent ingelogd, kan je ook gebruik maken van je UCLL e-mail (eens geactiveerd gebruik ja alleen deze account) en Toledo (elektronisch leerplatform).

Geef in al je mail naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Stages

Studenten die nieuw zijn in de opleiding én in fase 2 of 3 instromen (via een verkort leertraject) moeten soms nog een stageplaats vastleggen. Zij contacteren hiervoor:

Geert.Boutsen@uclle.be (SCW)

dominique.somers@ucll.be (PW)

Bram.Roosens@ucll.be (MAD)

Pieter.Mertens@ucll.be (MW)