Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Welkom op de ‘start’pagina van de Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen (SRW)

De inschrijving voor de opleiding gebeurt in enkele stappen.

  1. Online inschrijven via de website
  2. Definitief inschrijven bij het inschrijfteam. Je bent als nieuwe student pas definitief ingeschreven als daar langs bent geweest. Je volgt de werkwijze die je vindt via https://www.ucll.be/studeren/inschrijven
  3. Opmaken van een Individueel studieprogramma (ISP; zie verder) kan pas vanaf 1 februari en best voor 11 februari aangezien dan de lessen van het tweede semester starten. Als februari-instromer neem je contact op met je Studenten- en trajectcoach (zie verder) die je daarbij zal helpen.

Opmerking: Inschrijven aan UCLL kan op elke moment (tot 28 februari 2019). Uitschrijven in de instelling waar je eventueel vandaan komt, doe je best in overleg met de studietrajectbegeleiding van die instelling.

Informatie over de opleiding

Studenten die nog niet zeker zijn over hun studiekeuze of met algemene vragen zitten omtrent de opleiding kunnen terecht bij jan.vanbranteghem@ucll.be en ingrid.coosemans@ucll.be

Studenten die reeds een andere opleiding gevolgd hebben en vragen hebben omtrent vrijstellingen of een verkort traject kunnen terecht bij Leen Van den Broeck, opleidingsverantwoordelijke SRW. Telkens na afspraak via leen.vandenbroeck@ucll.be

(Wegwijzer naar de campus: zie deze link)

De lessen van het tweede semester starten op maandag 11 februari 2019.

Onthaal nieuwkomers

Studenten die in februari starten in de opleiding SRW, hebben hun eerste les  Beroepspraktijk (MBR68x) in lokaal B001 tot 14.00 uur. In deze eerste les krijg je ook praktische informatie van de opleiding: waar vind je alle noodzakelijke informatie, wie is wie, “rondleiding” door het gebouw, ….

Start je in februari in het eerste jaar, dan wordt voor jou een standaardprogramma opgemaakt van 31 studiepunten in de bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen. In deze bijlage vind je het programma waarvoor je moet inschrijven:

Individueel studieprogramma (ISP) opmaken

Als je het volledige inschrijvingsproces doorlopen hebt, kan je je individueel  studieprogramma opmaken. Hierin bepaal je welke opleidingsonderdelen je dit jaar zal opnemen. Studenten met een verkort traject of een afwijkend studieprogramma maken hun programma op in overleg met hun studententrajectcoach.

Gebruik bij het opstellen de handleiding die je hier vindt.

Studenten worden alfabetisch toegewezen aan een Studenten- en trajectcoach die je kan vinden op de op de 7de verdieping van de A-blok.

De verdeling voor SRW vind je hieronder.

Voor studenten die instromen vanuit CVO en ex HIRL:

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Vrijstellingen 

Studenten dienen een aanvraag in via KU Loket  (Studie en examens/Vrijstellingen) als de vrijstelling in de precedentenlijst voorkomt, studenten doen dit zelfstandig of in samenspraak met de STC’er. De creditbewijzen worden ook meteen opgeladen bij de aanvraag in KU Loket. Enkel na het ontvangen van het creditbewijs kan de vrijstelling worden goedgekeurd!

Studenten die een vrijstelling willen aanvragen waarvoor GEEN precedent is dienen ook een aanvraag in via KU Loket en brengen het betrokken cursusmateriaal, de ECTS-fiche en het creditbewijs binnen bij Bea Verhoeven in kantoor A1.10. Het materiaal wordt voorgelegd aan de betrokken docent voor onderzoek. De beslissing van de docent wordt daarna zo snel mogelijk doorgegeven aan de student via KU Loket.

Meer informatie over vrijstellingen kan je vinden op intranet / Studeren aan UCLL / Opleiding / Uitleg over… / Vrijstellingen.

Leerkrediet

Studenten met een leerkrediet kleiner dan 60 SP, moeten een afspraak maken met hun Studententrajectcoach.

Studentendienst

De studentendienst kan je vinden de 7de verdieping van de A-blok

Greet Remans  (greet.remans@ucll.be ) (voor studenten met naam A tot M)

Tine Schockaert  (tine.schockaert@ucll.be) ( voor studenten met naam N tot Z)

Functiebeperking of leerstoornis?

Bij UC Leuven-Limburg heb je als student met een functiebeperking of leerstoornis recht op onderwijs- en examenfaciliteiten (zoals bvb. extra tijd voor examens). Indien je een functiebeperking of leerstoornis hebt, moet je eerst een aanvraag indienen via KU loket. Nadien neemt de studentendienst contact met je op. Samen bekijken we dan welke faciliteiten mogelijk zijn.

Fysieke problemen?

We willen je in alle omstandigheden de nodige zorg verlenen. Heb je last van een (chronische) aandoening zoals hyperventilatie, epilepsie, diabetes, hartmoeilijkheden ...laat dit dan weten aan de studentendienst. Ze behandelen die gegevens met de nodige discretie maar zo kunnen we adequaat optreden als er zich moeilijkheden zouden voordoen.

Lessenrooster

Het is belangrijk dat je je lessenrooster met de nodige aandacht samenstelt! Het is jouw verantwoordelijkheid als student dat je de lessen volgt zoals aangegeven op je ISP. Het is immers ook bij deze reeks (en lector) dat je examen zal moeten afleggen.

Stel je lessenrooster zo snel mogelijk samen en kijk het na nadat je ISP werd goedgekeurd. Of je ISP werd goedgekeurd zie je in KU Loket. Na goedkeuring krijg je ook een mail op je studentenmail.

Lees hier alles over op het intranet bij ‘Studeren aan UCLL’, doorklikken op ‘Roosters en kalender’

 

Cursusdienst

Studenten krijgen de kans om cursussen en boeken aan te kopen op de campus.

Cursusverkoop - lokaal A 0.03

  • Maandag 11 februari: 08.00-12.30 en 13.00 - 17.00
  • Dinsdag 12 februari: 08.00-12.30
  • Maandag 18 februari: 12.30-16.00
  • Maandag 25 februari: 12.30-14.00
  • Maandag 04 maart: 12.30-14.00

Vanaf 5 maart 2019 is de cursusdienst gesloten. Wie nog wat nodig heeft, kan contact opnemen met Ann Drieskens via mail: ann.drieskens@ucll.be

Denk eraan dat je cursussen en  boeken enkel kan betalen met Bancontact!

Boekenverkoop Acco

Op maandag 11 februari bij de start van het tweede semester organiseert Acco een verkoopdag op de campus. Denk eraan dat je deze boeken enkel kan betalen met Bancontact!

Boekenlijst SRW sem2

Studenten die deze verkoopdag hebben gemist kunnen bestellen via deze link: www.acco.be/ucllssh (link is external)

Na online bestelling en betaling ontvang je een bericht wanneer je je bestelling kan ophalen in Acco Boekhandel (Maria Theresiastraat 2-4, 3000 Leuven). Vragen? Mail naar ucllssh@acco.be (link sends e-mail).

Log in op het UCLL-netwerk

Bij je definitieve inschrijving ontvang je een login en activeringsaccount om toegang te krijgen tot het UCLLeuven-netwerk (intranet.ucll.be). Activeer onmiddellijk je inlogcode. Vanaf het begin van het academiejaar vind je op het intranet je uurroosters, klasgroepen, allerlei nuttige informatie over de opleiding en de campus, mededelingen die voor jou belangrijk zijn enz. Van zodra je bent ingelogd, kan je ook gebruik maken van je UCLL e-mail (eens geactiveerd gebruik je alleen deze account) en Toledo (electronisch leerplatform).

Geef in al je mail naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!