Overslaan en naar de inhoud gaan
Inschrijven

Inschrijven

U bent hier

Nu je inschrijving aan de UCLL definitief is afgerond, kan je hier alles lezen voor een goede start van het academiejaar! Je bent als nieuw student pas definitief ingeschreven als je langs bent geweest bij het inschrijfteam. Zie ook: https://www.ucll.be/inschrijven

Informatie over de opleiding Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen (SRW); Kinderen, jongeren en Welzijn

Studenten die nog niet zeker zijn over hun studiekeuze of met vragen zitten kunnen terecht op de Campus Sociale School bij Leen Van den Broeck, teamleider SRW.

Telkens na afspraak via leen.vandenbroeck@ucll.be

Onthaal nieuwkomers

Studenten die hun eerste jaar starten in de opleiding SRW, hebben een onthaaldag op dinsdag 19 september van 9.30 uur tot 16.30 uur. Tijdens dit moment ontmoet je je medestudenten, docenten en krijg je heel wat praktische informatie van de opleiding.

Studenten die reeds een andere diploma hebben behaald en starten met de opleiding SRW, hebben een kort onthaalmoment op dinsdag 19 september van 9 tot 10 uur. Studenten die instromen in het derde jaar en Beroepspraktijk 3 en/of Bachelorproject in hun ISP hebben opgenomen, komen naar de opstartsessie op maandagvoormiddag 18 september 2017.

Start eerste semester – zie lessenrooster

Voor studenten van het eerste opleidingsjaar starten de lessen op woensdag 20 september 2017.
Voor studenten van het tweede opleidingsjaar starten de lessen op woensdag 20 september 2017.
Voor studenten van het derde opleidingsjaar starten de lessen op maandag 18 september 2017.

Individueel studieprogramma (ISP) opmaken

Als je het volledige inschrijvingsproces doorlopen hebt, kan je je individueel  studieprogramma opmaken. Hierin bepaal je welke opleidingsonderdelen je dit jaar zal opnemen. Hoe je dit doet kun je terug vinden in deze handleiding

Opmaken van een individueel studieprogramma kan pas vanaf 11 september 2017 en doe je best zo snel mogelijk en ten laatste op 31 oktober 2017.  Een Studenten- en trajectcoach kan je hierbij helpen.

Studenten worden alfabetisch toegewezen aan een Studenten- en trajectcoach die je kan vinden op de op de 7de verdieping van de A-blok.

De verdeling voor SRW vind je hieronder.

Voor studenten die instromen vanuit HBO5 en ex HIRL:

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Vrijstellingen 

Studenten dienen een aanvraag in via KU Loket als de vrijstelling in de precedentenlijst voorkomt (zie bijlage 2: precedentenlijst SRW), studenten doen dit zelfstandig of in samenspraak met de STC’er. De creditbewijzen worden op papier bezorgd aan Bea Verhoeven, rechtstreeks in kantoor A 1.10. Enkel na het ontvangen van het creditbewijs kan de vrijstelling worden goedgekeurd!

Studenten die een vrijstelling willen aanvragen waarvoor GEEN precedent is (bijlage 2: precedentenlijst SRW ) dienen ook een aanvraag in via KU Loket en brengen het betrokken cursusmateriaal, de ECTS-fiche en het creditbewijs binnen bij Bea Verhoeven in kantoor A1.10. Het materiaal wordt voorgelegd aan de betrokken docent voor onderzoek. De beslissing van de docent wordt daarna zo snel mogelijk doorgegeven aan de student en ingebracht in het ISP.

Leerkrediet

Studenten met een leerkrediet kleiner dan 60 SP, moeten een afspraak maken met hun studenttrajectcoach.

Studenten die geblokkeerd zijn bij inschrijving

Studenten die geblokkeerd zijn bij inschrijving omwille van bindende voorwaarde, examenkansen of leerkrediet kunnen een uitzondering aanvragen.

Studie- en studentenbegeleiding.

Studentendienst

De studentendienst kan je vinden de 7de verdieping van de A-blok

 Studenttrajectcoach

Studenten worden alfabetisch toegewezen aan een studenttrajectcoach. De verdeling vind je hieronder.

Voor studenten die instromen vanuit HBO5 en ex HIRL:

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Functiebeperking of leerstoornis?

Bij UC Leuven-Limburg heb je als student met een functiebeperking of leerstoornis recht op onderwijs- en examenfaciliteiten (zoals bvb. extra tijd voor examens). Indien je een functiebeperking of leerstoornis hebt, neem je contact op met de studentendienst (zie hierboven). Samen bekijken we dan welke faciliteiten mogelijk zijn.

Fysieke problemen?

We willen je in alle omstandigheden de nodige zorg verlenen. Heb je last van een (chronische) aandoening zoals hyperventilatie, epilepsie, diabetes, hartmoeilijkheden ...laat dit dan weten aan de studentendienst. Ze behandelen die gegevens met de nodige discretie maar zo kunnen we adequaat optreden als er zich moeilijkheden zouden voordoen.

Praktische kwesties

Je lessenrooster samenstellen

Het is belangrijk dat je je lessenrooster met de nodige aandacht samenstelt!  Het is jouw verantwoordelijkheid als student dat je de lessen volgt zoals aangegeven op je ISP. Het is immers ook bij deze reeks (en lector) dat je examen zal moeten afleggen.

Stel je lessenrooster zo snel mogelijk samen en kijk het na nadat je ISP werd goedgekeurd. Of je ISP werd goedgekeurd zie je in KU Loket. Na goedkeuring krijg je ook een mail op je studenten mail.

Cursusdienst

Studenten krijgen de kans om cursussen en boeken aan te kopen in het departement. De openingsuren van de cursusdienst vind je aan de deur van dit lokaal (A0.03).

Denk eraan dat je cursussen en boeken alleen kan betalen met Bancontact! 

Openingsuren cursusdienst

Prijslijst cursussen SRW

Accolijst SRW

 

Log in op het UCLL-netwerk

Bij je definitieve inschrijving ontvang je een login en activeringsaccount om toegang te krijgen tot het UCLLeuven-netwerk (intranet.ucll.be). Activeer onmiddellijk je inlogcode. Vanaf het begin van het academiejaar vind je op het intranet je uurroosters, klasgroepen, allerlei nuttige informatie over de opleiding en de campus, mededelingen die voor jou belangrijk zijn enz. Van zodra je bent ingelogd, kan je ook gebruik maken van je UCLL e-mail (eens geactiveerd gebruik je alleen deze account) en Toledo (electronisch leerplatform).

Geef in al je mail naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Stages

Studenten die nieuw zijn in de opleiding én in fase 2 of 3 instromen (via een verkort leertraject) moeten soms nog een stageplaats vastleggen. Zij contacteren hiervoor:

Beroepspraktijk II: Mark Bex (Mark.Bex@ucll.be)

Beroepspraktijk III: An Beghin (An.Beghin@ucll.be)