Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

De inschrijving voor de opleiding gebeurt in enkele stappen.

 1. Online inschrijven via de website
 2. Definitief inschrijven bij het inschrijfteam. Je bent als nieuwe student pas definitief ingeschreven als je bij hen langs bent geweest. Voor de andere studenten is dat na de bevestiging van de herinschrijving via KU Loket. Voor deze twee stappen volg je de werkwijze die je vindt via https://www.ucll.be/studeren/inschrijven
 3. Opmaken van een Individueel studieprogramma (ISP; zie verder) kan pas vanaf 2 februari 2018 en best voor 12 februari 2018 aangezien dan de lessen van het tweede semester starten. Als februari-instromer neem je contact op met je Studenten- en trajectcoach (zie verder) die je daarbij zal helpen.

Opmerking: Inschrijven aan UCLL kan op elke moment (tot 28 februari).  Uitschrijven in de instelling waar je eventueel vandaan komt, doe je best in overleg met de studiebegeleiding van die instelling.

Studenten die nog niet zeker zijn over hun studiekeuze of met vragen zitten kunnen terecht op de Campus Sociale School bij Leen Van den Broeck, teamleider SRW.

Telkens na afspraak via leen.vandenbroeck@ucll.be

start tweede semester

De lessen van het tweede semester starten op maandag 12 februari 2018.

Onthaal nieuwkomers

Studenten die in februari starten in de opleiding SRW, hebben een kort onthaalmoment op 12/02/2018 van 10.30 tot 11.30 uur in lokaal A2.08. Tijdens dit moment krijg je heel wat praktische informatie van de opleiding. Waar vind je alle noodzakelijke informatie, wie is wie, “rondleiding” door het gebouw, ….

Start je in februari in het eerste jaar, dan wordt voor jou een standaardprogramma opgemaakt van 28 studiepunten in de bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen. In deze bijlage (1) vind je het programma waarvoor je moet inschrijven: Februari instroom SRW 180 17-18

Individueel studieprogramma (ISP) opmaken

Als je het volledige inschrijvingsproces doorlopen hebt, kan je je individueel  studieprogramma opmaken. Hierin bepaal je welke opleidingsonderdelen je dit jaar zal opnemen. Hoe je dit doet kun je terug vinden in deze handleiding

Opmaken van een individueel studieprogramma kan pas vanaf 2 februari 2018 en best voor 12 februari 2018.  Een Studenten- en trajectcoach kan je hierbij helpen.

Studenten- en trajectcoach

Studenten worden alfabetisch toegewezen aan een studenttrajectcoach. De verdeling vind je hieronder.

Voor studenten die instromen vanuit HBO5 en ex HIRL:

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Vrijstellingen 

Studenten maken een afspraak met de Studenten- en trajectcoach als ze een verkort programma volgen. Studenten brengen een kopie van het diploma, het diplomasupplement en/of de creditbewijzen mee naar de afspraak.

Studenten die een vrijstelling willen aanvragen waarvoor er GEEN precedent is (zie bijlage: precedentenlijst SRW) brengen het betrokken cursusmateriaal, de ECTS-fiche en het creditbewijs binnen bij Bea Verhoeven in lokaal A1.10. Zij neemt daarna contact op met de betrokken lector voor verder onderzoek. De beslissing van de lector wordt je medegedeeld per mail en wordt ingevoerd in je ISP.

Studenten dienen een aanvraag in via KU Loket als de vrijstelling WEL in de precedentenlijst voorkomt (zie bijlage: precedentenlijst SRW). De creditbewijzen worden op papier binnen gebracht bij Bea Verhoeven in kantoor A1.10. Enkel na het ontvangen van het creditbewijs kan de vrijstelling worden goedgekeurd! 

Leerkrediet

Studenten met een leerkrediet kleiner dan 60 SP, moeten een afspraak maken met hun studenttrajectcoach.

Studentendienst

De studentendienst kan je vinden de 7de verdieping van de A-blok

Functiebeperking of leerstoornis?

Bij UC Leuven-Limburg heb je als student met een functiebeperking of leerstoornis recht op onderwijs- en examenfaciliteiten (zoals bvb. extra tijd voor examens). Indien je een functiebeperking of leerstoornis hebt, neem je contact op met de studentendienst (zie hierboven). Samen bekijken we dan welke faciliteiten mogelijk zijn.

Fysieke problemen?

We willen je in alle omstandigheden de nodige zorg verlenen. Heb je last van een (chronische) aandoening zoals hyperventilatie, epilepsie, diabetes, hartmoeilijkheden ...laat dit dan weten aan de studentendienst. Ze behandelen die gegevens met de nodige discretie maar zo kunnen we adequaat optreden als er zich moeilijkheden zouden voordoen.

Praktische kwesties

Je lessenrooster samenstellen

Het is belangrijk dat je je lessenrooster met de nodige aandacht samenstelt!  Het is jouw verantwoordelijkheid als student dat je de lessen volgt zoals aangegeven op je ISP. Het is immers ook bij deze reeks (en lector) dat je examen zal moeten afleggen.

Stel je lessenrooster zo snel mogelijk samen en kijk het na nadat je ISP werd goedgekeurd. Of je ISP werd goedgekeurd zie je in KU Loket. Na goedkeuring krijg je ook een mail op je studenten mail.

Cursusdienst

Studenten krijgen de kans om cursussen en boeken aan te kopen in het departement. De openingsuren van de cursusdienst vind je aan de deur van dit lokaal (A0.03).

Denk eraan dat je cursussen en boeken alleen kan betalen met Bancontact! 

Prijslijst boeken tweede semester

Cursusverkoop - lokaal A 0.03

 • Maandag 12 februari: 09.00-12.00 en 13.00-16.00
 • Dinsdag 13 februari: 09.00-12.00 en 13.00-16.00
 • Donderdag 15 februari: 13.00-16.00
 • Vrijdag 16 februari: 09.00-12.00
 • Maandag 19 februari: 13.00-14.00
 • Dinsdag 20 februari: 13.00-14.00
 • Donderdag 22 februari: 13.00-14.00
 • Maandag 26 februari: 13.00-14.00
 • Woensdag 28 februari: 13.00-14.00

Vanaf 1 maart 2018 is de cursusdienst gesloten. Wie nog wat nodig heeft, kan contact opnemen met Vincent Mertens in kantoor A4.14 of via mail: vincent.mertens@ucll.be.

Boekenverkoop Acco

Op maandag 12 februari bij de start van het tweede semester organiseert Acco een verkoopdag op de campus. Denk eraan dat je deze boeken enkel kan betalen met Bancontact!

Studenten die deze verkoopdag hebben gemist kunnen bestellen via deze link: www.acco.be/ucllssh

Na online bestelling en betaling ontvang je een bericht wanneer je je bestelling kan ophalen in Acco Boekhandel (Maria Theresiastraat 2-4, 3000 Leuven). Vragen? Mail naar ucllssh@acco.be.

Log in op het UCLL-netwerk

Bij je definitieve inschrijving ontvang je een login en activeringsaccount om toegang te krijgen tot het UCLLeuven-netwerk (intranet.ucll.be). Activeer onmiddellijk je inlogcode. Vanaf het begin van het academiejaar vind je op het intranet je uurroosters, klasgroepen, allerlei nuttige informatie over de opleiding en de campus, mededelingen die voor jou belangrijk zijn enz. Van zodra je bent ingelogd, kan je ook gebruik maken van je UCLL e-mail (eens geactiveerd gebruik je alleen deze account) en Toledo (electronisch leerplatform).

Geef in al je mail naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door!

Stages

Studenten die nieuw zijn in de opleiding én in fase 2 of 3 instromen (via een verkort leertraject) moeten soms nog een stageplaats vastleggen. Zij contacteren hiervoor:

Beroepspraktijk II: Mark Bex (Mark.Bex@ucll.be)

Beroepspraktijk III: An Beghin (An.Beghin@ucll.be)