Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Kom dus af en toe eens terug, zeker kort voor het begin van het semester.

Hartelijk welkom in de opleiding Verpleegkunde, campus Gasthuisberg! vanwege de opleidingsverantwoordelijken en het ganse lectorenteam.

Hieronder de belangrijkste elementen, die je al een eind op weg zullen helpen in de opleiding.

Ingrid Moldenaers, Karen Vansteenkiste en Hendrikje Huysmans, opleidingsverantwoordelijken verpleegkunde

voor de start van het tweede semester

Opmaak van je individueel studieprogramma (ISP)

Als je inschrijving definitief is afgerond, maak je een afspraak met je trajectcoach om je individueel studieprogramma op te maken. Doe dit zo snel mogelijk zodat je snel kan aansluiten bij de lessen en het nodige studiemateriaal kan aanschaffen. Je trajectcoach informeert je in welke reeks je zit (zie verder). De trajectcoach is ook verantwoordelijk voor eventuele vrijstellingen.

Dit is: 

  • Lieve Dewinter voor studenten met achternaam A-F en studenten die de brugopleiding volgen (HBO5 diploma verpleegkunde) lieve.dewinter@ucll.be
  • Heidi Cosyns voor studenten met achternaam G-R – heidi.cosyns@ucll.be
  • Frederick Albert voor studenten met achternaam S- Z en studenten in het volwassenen traject – frederick.albert@ucll.be

Login op het UCLL-netwerk

Bij je definitieve inschrijving ontvang je een login en activeringsaccount om toegang te krijgen tot het intranet. Activeer onmiddellijk je inlogcode zodat je gebruik kan maken van je UCLL-email en Toledo.

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer en telefoonnummer door zodat we je snel kunnen contacteren.

Studentencoach

Elke eerstefasestudent van de opleiding krijgt een studentencoach toegewezen, afhankelijk van de reeks waarin je ingedeeld bent.

Voor studenten die in februari 2019 instromen zijn de coaches:

  • Astrid Paenhuys voor studenten in reeks 1VW/1A
  • Elke Van den Brande voor studenten in reeks 1 VPK/4A

Start tweede semester academiejaar 2018-2019

Voor studenten die instromen in februari 2019 starten de lessen op dinsdag 12 februari 2019 om 8.30u in lokaal 302. De eerste 2 uren krijg je algemene informatie en helpen we je op weg bij praktische aspecten. De lesdag eindigt om 17.30u.

Je uurrooster is te vinden op https://rooster.ucll.be/. Via studenten kies je voor Programma gezondheid UC Leuven. Daarna kies je voor je reeks MZ-1VW/1A of MZ-1VPK/4A.

cursusverkoop

Acco organiseert op Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 002-004), een verkoop van handboeken en cursussen:

  • Op donderdag 31 januari van 9u tot 17u.
  • Op vrijdag 1 februari van 9u tot 14u.

De betaling gebeurt ter plaatse, bij voorkeur met Bancontact.

Dit zijn de  cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen. Zorg er steeds voor dat je cursuslijst overeenstemt met je individueel studieprogramma (ISP).

Bachelor in verpleegkunde - 1VW/1A Zij-instromers
Bachelor in verpleegkunde - 1VPK/4A Zij-instromers

Bachelor in verpleegkunde - 1VPK Semester 2
Bachelor in verpleegkunde - 2VPK Semester 2
Bachelor in verpleegkunde - 3VPK Semester 2

Bachelor in verpleegkunde na vroedkunde - 1 VPK na vroedkunde Semester 2

Bachelor in verpleegkunde brugopleiding - 1BR/1A (sem 1 en 2)
Bachelor in verpleegkunde via brugtraject - VBZ Oud Curriculum Semeser 2

Bachelor in verpleegkunde volwassenonderwijs - 2VW Nieuw traject
Bachelor in verpleegkunde volwassenonderwijs - 2VW Oud traject
Bachelor in verpleegkunde volwassenonderwijs - 3VW Oud traject

Bachelor in verpleegkunde via volwassentraject - 3VX Oud curriculum
Bachelor in verpleegkunde via volwassentraject - 3WX Oud curriculum
Bachelor in verpleegkunde via volwassentraject - 4WX Oud curriculum

Voor verdere vragen aan Acco kan je mailen naar ucllgt@acco.be.

Bijbestellen/nabestellen kan vanaf dinsdag 5 februari 2019 via www.acco.be/ucllgt.

cursusdienst campus gasthuisberg

De cursusdient van campus Gasthuisberg vind je beneden aan de trap, op niveau 0. Als er nog geen cursussen voor je opleiding ter beschikking zijn, zal dat aan de cursusdient worden uitgehangen.

De betaling gebeurt contant of met bancontact.

alpha copy

De cursussen die gedrukt worden door Alpha Copy  kunnen afgehaald worden in de drukkerij Alpha Copy: Tiensestraat 89 te 3000 Leuven. Tel. 016 22 56 01.

Vaardigheidsmateriaal

Studenten die instromen in februari 2019 gaan langs in het vaardigheidscentrum (3e verdieping, lokaal 312) voor hun aankoop van vaardigheidsmateriaal. Vermeld welke opleidingsonderdelen op je individueel jaarprogramma staan (ISP), zodat het correcte materiaal wordt aangereikt. Je betaalt via bancontact. 

Voorbereiding op stage - arbeidsgeneeskundige dienst - stagepak

Bij instroom in februari 2019 ga je pas op stage in academiejaar 2019-2020. Je krijgt dan tijdig verdere informatie i.v.m. stage en arbeidsgeneeskunde.

Voor de vaardigheidslessen en praktijkexamens bestel je online een stagepak bij de firma Dutra.

Werkwijze online bestelling (inloggen met je gebruikelijke gegevens).

In het vaardigheidscentrum zijn er pasmodellen ter beschikking zodat je de juiste maat kan bestellen. Je kan ook gebruik maken van de tabellen die beschikbaar zullen zijn op de website van Dutra om je maat te bepalen.

Let op! eens je een stagepak aangekocht hebt via de webshop kan je niet meer wisselen. Je hebt er dus baat bij als je weet wat jouw maat is.

Intranet ‘student’

Hier vind je belangrijke informatie terug die nodig is om je op weg te helpen bij de aanvang van je studies,  onder meer informatie over leerkrediet, het OER (onderwijs- en examenreglement) en uurroosters. Verder vind je er ook de jaarkalenders en studie- en examentips terug.

https://intranet.ucll.be/nl/node/18583

Lessen op andere campus?

Lessen voor campus Gasthuisberg gaan door in het UCLL gebouw en op Onderwijs en Navorsing (KULeuven gebouw). Het lokaal is te raadplegen in je uurrooster. Alle lokalen zijn op wandelafstand van de campus bereikbaar.

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be