Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

verpleegkunde

Welkom! Je bent definitief ingeschreven voor de Professionele Bachelor Verpleegkunde op campus Gasthuisberg in Leuven. Om je start bij UCLL zo vlot mogelijk te laten verlopen geven we je graag onderstaande informatie mee. Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet en aangevuld, kom dus af en toe eens terug om de laatste nieuwe info mee te hebben, zeker kort voor de start van het academiejaar.

Karen Vansteenkiste, Ingrid Moldenaers, Hendrikje Huysmans

coverbeeld_-_vpk.jpg

instapcursus chemie, biologie en celbiologie

Wil je graag je wetenschappelijke kennis opfrissen? Wil je al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar? Wil je de campus leren kennen? Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie.  Deze driedaagse cursus gaat door op campus Gasthuisberg van dinsdag 10 september tot en met donderdag 12  september 2019 in auditorium 005.

De  instapcursus is gratis (behalve de cursustekst, zie verder). Meer info en inschrijven voor de instapcursus (vanaf 1 september 2019) via de webpagina van deze instapcursus.

meer info en inschrijven voor de instapcursus

start academiejaar 2019-2020

het academiejaar 2019 - 2020 start op maandag 16 september

studenten in fase 1 

De startdag! Absoluut niet te missen. We verwachten je maandag 16 september 2019 om 12u00 in auditorium 005 op Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven.

We starten met twee infosessies. Tijdens de eerste sessie krijg je belangrijke algemene informatie en tijdens de tweede sessie krijg je de introductie van het opleidingsonderdeel “Fundamenten van verpleegkunde 1”. Na de twee sessies voorzien we een leuke buitenactiviteit en  maak je kennis met je studentencoach en klasgroep. Zorg dat je sportief gekleed bent (sportschoenen) en voorzie een regenjas bij slecht weer.

We sluiten af met een kleine versnapering (vanaf 16u00).

De lessen gaan van start op dinsdag 17 september 2019. Je kan je lesrooster raadplegen per klasgroep via intranet. Je klasgroep wordt meegedeeld tijdens de startdag of via KU Loket. We helpen je hierin ook op weg tijdens de infosessie.

studenten in fase 2, 3 en 4

bachelor in de verpleegkunde (240 sp) - voltijds dagprogramma

Studenten van fase 2 starten met les op maandag 16 september 2019. Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen via intranet

Studenten van fase 3 starten op maandag 16 september 2019 met stage.

Studenten van fase 4 starten met les op maandag 16 september 2019.

Opgelet: studenten die het opleidingsonderdeel Challenge your talents opnemen: afhankelijk van de groep waarin je zit, ga je dinsdag 18 september 2019 en woensdag 19 september 2019 of donderdag 20 september 2019 en vrijdag 21 september 2019 verplicht op tweedaagse. Op Toledo kan je de planning voor dit opleidingsonderdeel raadplegen. Je bent ook op maandag 16 september 2019 verplicht aanwezig op de startdag van dit opleidingsonderdeel. Voor de tweedaagse ontvang je een factuur van 65€ (verblijf en cursusmateriaal). 

nieuwe studenten in het brugtraject (150 sp)

Studenten die zich ingeschreven hebben voor het brugtraject verpleegkunde starten op dinsdag 17 september 2019  om 8u30 met een introductiesessie door Astrid Paenhuys. Daarna starten de lessen. Het uurrooster en de leslokalen voor de eerste dag worden later gepubliceerd op deze pagina.

studenten  van de hogere fasen traject werken en leren of brugtraject

Deze studenten worden op dinsdag 17 september 2019 verwacht om 9u30 en worden ontvangen door Astrid Paenhuys. Zij consulteren hun uurrooster en de leslokalen via intranet. 

Opgelet: studenten die het opleidingsonderdeel MVW61T (Domein Geestelijke gezondheidszorg) volgen, starten maandag 16 september 2019 om 9u00.

vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer jouw trajectcoach voor meer info:

cursusverkoop

Vermits je binnenkort start met je opleiding, heb je natuurlijk ook cursussen nodig. Hieronder vind je alle informatie daaromtrent, van cursuslijsten tot de verschillende plaatsen waar je ze kan kopen. Eerstejaarsstudenten die de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie volgen kunnen hiervoor een cursus aankopen bij Acco op dinsdag 10 september vanaf 8u00, voor aanvang van de instapcursus.

cursuslijsten

Hieronder vind je de cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen:

De cursuslijsten zullen later aangevuld worden.

Mogelijk staan er in je cursuslijst cursussen die je dient aan te kopen bij ACCO,  de cursusdienst van GHB en/of  ALPHA Copy. Hieronder vind je alle praktische informatie.

acco

Acco organiseert in Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen:

 • op maandag 9 september van 9u00 tot 17u00;
 • op dinsdag 10 september van 8u00 tot 17u00;
 • op woensdag 11 september van 9u00 tot 17u00;
 • op donderdag 12 september van 9u00 tot 13u00.

Betalen kan cash of met Bancontact.

cursusdienst campus ghb

De cursusdienst van campus Gasthuisberg vind je be  trap, op niveau 0. Vanaf de start van het academiejaar kan je hier cursussen kopen. 

Betalen kan contant of met Bancontact.

alpha copy

De cursussen die gedrukt worden bij Alpha Copy kunnen afgehaald worden in de drukkerij: Tiensestraat 89, 3000 LEUVEN. 

Tel. 016 22 56 01

stagepakken

Stagepakken kan je bij de firma Dutra kopen. Die zijn aanwezig in de cafetaria van de campus op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 september telkens van 10u00 tot 16u00. Je kan tijdens die dagen passen, betalen en in principe je materiaal meteen meenemen.

Je betaalt ongeveer €30 voor een UCLL-stagepak, €17 euro voor een tuniek, €13 euro voor een broek. We raden aan minstens 2 stagepakken te kopen. Betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact. (Opgelet! Nederlandse bankkaarten geven soms problemen. Betalen met een Belgische bankkaart of cash zijn mogelijke alternatieven).

Vanaf maandag 16 september kan je ook online bestellen bij Dutra. Je betaalt dan wel verzendingskosten. Goederen die online besteld worden, worden niet teruggenomen. De werkwijze om online te bestellen bij Dutra delen we later mee via het intranet. Langskomen tijdens de pas- en verkoopdagen in de campus geniet echter de voorkeur. Het levert je immers volgende voordelen op:

 • geen verzendkosten,
 • ongeveer 1,5 euro korting per aangekocht topic,
 • geen levertermijn,
 • 100% zeker van de juiste maat omdat je ter plekke kan passen

De prijzen voor de oefenzakken (richtprijs) voor verpleegkunde bedragen:

 • oefenzak Fase 1 semester 1: €80
 • oefenzak Fase 1 semester 2: €75
 • oefenzak domeinen:
  • Medische heelkunde 1: €21
  • Eerstelijnszorg: €12
  • Medische heelkunde 2: €9
  • Vrouw, kind en ouderschap: €16

De oefenzakken kunnen alleen met Bancontact betaald worden.

In januari 2020 wordt een verkoop van cursusmateriaal en oefenzak voor het tweede semester georganiseerd.

Praktische info

Log in op het UCLL netwerk

Bij je definitieve inschrijving ontvang je een login en activeringsaccount om toegang te krijgen tot het intranet. Activeer onmiddellijk je inlogcode zodat je gebruik kan maken van je UCLL-email en Toledo.

Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer door.

Intranet ‘student’

Hier vind je belangrijke informatie terug die nodig is om je op weg te helpen bij de aanvang van je studies,  onder meer informatie over leerkrediet, het OER (onderwijs- en examenreglement) en uurroosters. Verder vind je er ook de jaarkalenders en studie- en examentips terug alsook handige nieuwsberichten en meer.

Het is zeker een aanrader om doorheen je studie een goed oog te houden op het Intranet om te weten wat er leeft binnen de hogeschool en jouw opleiding.

Lessen op andere campus?

Lessen voor campus Gasthuisberg gaan door in het UCLL gebouw en op Onderwijs en Navorsing (KULeuven gebouw). Het lokaal is te raadplegen in je uurrooster. Alle lokalen zijn op wandelafstand van de campus bereikbaar.

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be