Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

verpleegkunde

Welkom! Je bent definitief ingeschreven voor de Professionele Bachelor Verpleegkunde op campus Gasthuisberg in Leuven. Om jouw start bij UCLL zo vlot mogelijk te laten verlopen geven we je graag onderstaande informatie mee. Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet en aangevuld, kom dus af en toe eens terug om de laatste nieuwe info mee te hebben, zeker kort voor de start van het academiejaar. Tot snel!

Karen Vansteenkiste, Ingrid Moldenaers, Hendrikje Huysmans, opleidingsverantwoordelijken Verpleegkunde

coverbeeld_-_vpk.jpg

instapcursus chemie, biochemie en celbiologie

Wil je graag :

 • Je wetenschappelijke kennis opfrissen?
 • Al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar?
 • De campus leren kennen?

Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie. De  instapcursus is gratis.  Meer info en de optie om in te schrijven voor de instapcursus vind je via de knop hieronder.

instapcursus chemie, biochemie en celbiologie

 

  het nieuwe academiejaar start coronaproof! wat moet je weten?

  De start van het academiejaar zal er anders uitzien dan anders, zowel voor eerstejaars als ervaren moving minds. Ontdek in onderstaande lijst waar je rekening mee dient te houden wanneer je in september voor het eerst komt of terugkeert naar de campus, om aan een nieuw academiejaar te beginnen.

  Wat je moet weten over de start van Academiejaar 2020-2021

  Welkom op de campus

  Met haar labo’s, praktijklokalen, etc. is de leeromgeving van de campus voor onze studenten erg belangrijk. En het campusleven hoort gewoon bij het studentenleven. Onze campussen zijn gezellig, maar UCLL is ook een grote hogeschool. We hebben dus voldoende ruimte om jullie nog te ontvangen, ook met coronamaatregelen. Waar het mag en kan, organiseren we ons onderwijs op de campus, maar een combinatie met online lessen blijft mogelijk.

  Onderwijs als een hybride wagen

  UCLL staat voor sterk onderwijs, in alle omstandigheden. We draaien daarom op twee motoren, die van het on campus én die van het online onderwijs. Afhankelijk van de evolutie van de epidemie en de overheidsrichtlijnen, schakelen we over. Wat er ook gebeurt, we zijn voorbereid!

  Levendig onderwijs

  Op onze campussen gaan we voluit voor contactonderwijs. Kom je naar de campus, dan is dat om live in debat te gaan, vragen te stellen, ideeën uit te wisselen. De campus is er in eerste instantie voor interactie en praktijk; meer theoretische lessen voor grote groepen plannen we-indien nodig- online in. De hybride wagen, weet je wel.

  Nieuwe studenten krijgen voorrang

  Eerstejaars krijgen voorrang als de overheid ons beperkingen oplegt in campuscapaciteit. We willen dat je als nieuwe student een band kan opbouwen met je medestudenten, de docenten, de campus, de opleiding en natuurlijk UCLL. Een goede start is half gewonnen.

  Samen in de UCLL-bubbel

  Samen op de campus moet niet alleen leerrijk, maar ook ‘rijk’ zijn. Dus: kleine klasgroepen in bubbels waar het kan; afstandsregels als het moet. Vriendschappen sluiten voor het leven hoort er zeker nog bij.

  Goed in je vel, in alle omstandigheden

  Sterk in je schoenen staan is belangrijk in vele omstandigheden. Je goed in je vel voelen is dat in dit nieuwe normaal des te meer. Daarom is het sociale aspect ook zo belangrijk: binnen de leergroep en op de campus. Stel: we moeten meer inzetten op online onderwijs dan verwacht, dan ligt er een plan klaar om jou extra te ondersteunen en bijzondere aandacht te geven aan het sociale aspect. Studeren doe je nooit alleen.

  Mondmaskers? Circulatieplannen?

  Ja hoor, je kent het al. Uiteraard heeft UCLL circulatieplannen en afstandsregels, passen we extra hygiëne toe en moet je ook altijd een mondmasker mee hebben op de campus. We kunnen er maar beter aan wennen.

  Strenger in het hoger onderwijs?

  Virologen zien het hoger onderwijs als een ‘versneller’ in de heropflakkering van COVID-19. Volle campussen worden in dat opzicht al eens vergeleken met een klein of middelgroot festival. Vandaar dus deze maatregelen.

  Circulatieplan Campus Gasthuisberg

  circulatieplan campus gasthuisberg

  Net zoals in de supermarkt, Ikea en zelfs openluchtmarkten, geldt er op onze campus een circulatieplan. Dat betekent dat er gangen zijn waar eenrichtingsverkeer geldt, dat je niet door sommige deuren kan gaan of dat je soms eerst de campus buiten moet om naar de andere kant van het gebouw te gaan. Op die manier doen we ons uiterste best om voor jou een veilige leeromgeving te voorzien!

  Duimregel: Je betreedt de campus telkens via de hoofdingang. Daar zie je borden waar opstaat langs waar je tot welke lokalen/labo's geraakt. Volg vervolgens de regels die op de vloer staan aangeduid. Houdt altijd 1.5m afstand tot anderen.

  Circulatieplan

  Wil je voor je naar de campus komt een idee hebben van hoe je naar je leslokaal gaat? Neem dan zeker een kijkje naar het circulatieplan hieronder! Laten we beginnen met een voorbeeld: Indien je bv. les hebt in leslokaal 302, weet je dat je via de hoofdingang binnen moet (geldt altijd voor iedereen), langs Traphal A naar het 3e verdiep gaat, de pijlen op de grond goed respecteert, en op verdiep 3 naar leslokaal 302 kan. Als je daarna naar huis moet, neem je de nooduitgang op het einde van de gang en ga je via daar helemaal tot beneden, om vervolgens via de nooddeur naar buiten te gaan. GA NOOIT VIA DE HOOFDINGANG TERUG NAAR BUITEN.

  Hoofdingang: Inkom studenten/personeel (je kan  nergens anders de campus betreden)

  Achteringang  (niv. 1):  Uitgang huiswaarts en als je van het onthaal komt, niet bruikbaar als inkom

  ALLE nooduitgangen: VERPLICHT als uitgang te gebruiken.

  ALLE gangen: Tweerichtingsverkeer

  Gang 3de verdiep:  Midden is de wachtrij voor de groepen Vaardigheidscentrum

  Fietsenstalling:  Inkom / uitgang via traphal A (twee richtingen)

  Traphal A: Zoveel mogelijk naar boven gaand verkeer. Onderstaande is bereikbaar via traphal A:

  • Klassen 301-308 (lokalen t.e.m. VC)
  • Vaardigheidscentrum , SIM1, SIM 2
  • 401-408 (keuken, microbiologie)

  Traphal C: Zoveel mogelijk naar boven gaan voor verdiep 3 en 4, naar beneden voor verdiep 01. Onderstaande is bereikbaar via Traphal C:

  • 317, 319, 411, 412, 417 (labo’s, labkasten)
  • 316 (leslokaal)
  • ICT (3de verdiep)
  • 414 leslokaal
  • 102-107 (studielandschap, inschrijvingen, leslokalen)

  Lange trap (calorietrap): Zoveel mogelijk naar beneden gaand verkeer

  • aula’s 005-007
  • 001-004
  • Fantoomlab
  • Mediatheek
  • 008-014 (sqaush lokalen , feedback VC, leslokalen)
  • Borstvoeding (kant WC’s , tegenover 001)

  Traphal B: ENKEL naar beneden

  • Vanaf het onthaal richting  aula’s en 001-004 en fantoomlab
  • Uitgang richting bus perrons                  

  Cafetaria

  • Ingang aan de 2de deur (kant lange trap)
  • Uitgang aan de 1ste deur (kant inkom)

  start academiejaar 2020 - 2021

  studenten in fase 1 

  Het startmoment! Absoluut niet te missen. Kom dus zeker op vrijdag 18 september naar Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven. Je krijgt er belangrijke info en kan er kennismaken met jouw medestudenten en studentencoach. In het kader van de coronamaatregelen ziet de dagindeling als volgt uit: 

  • 1VPK/1A (lokaal 013) en 1VPK/1C (lokaal 307) => 9u tot 10u30
  • 1VPK/1 E (lokaal 302) en 1VPK/1G (lokaal 014) => 9u30 tot 11u
  • 1VPK/2A (lokaal 408) en 1VPK/1I (lokaal 304) => 10u tot 11u30
  • 1VPK/2C (lokaal 414) en 1VPK/2 E (lokaal 303) => 10u30 tot 12u
  • 1VPK/1B (lokaal 307) en 1VPK/1D (lokaal 302) => 11u tot 12u30
  • 1VPK/1F (lokaal 014) en 1VPK/1H (lokaal 304) => 11u30 tot 13u
  • 1VPK/1J (lokaal 408) en 1VPK/2B (lokaal 414) => 12u tot 13u30
  • 1VPK/2D (lokaal 013) en 1VPK/2F (lokaal 014) => 13u tot 14u30
  • 1VPK/2G (lokaal 307) en 1VPK/2I (lokaal 304) => 13u30 tot 15u
  • 1VPK/2H (lokaal 013) en 1VPK/2J (lokaal 014) => 15u30 tot 17u

  Wacht bij de ingang, je studentencoach zal je daar onthalen om samen naar het lokaal te gaan.

  Vergeet niet de voucher voor je oefenzak mee te brengen! Heb je nog geen voucher? Kijk dan hieronder bij "stagepakken en veiligheidsmateriaal" hoe je er een kan kopen. Na bestelling ontvang je de voucher meteen in je mailbox.

  Hoe vind ik mijn klasgroep?

  1. Je vindt jouw klasgroep terug via https://intranet.ucll.be/nl/student.
  2. Je logt in met jouw login en studentennummer.
  3. Dan ga je naar KULoket (zie blauwe vak).
  4. Nadien klik je op ISP (individueel studieprogramma).
  5. Je klikt op jouw naam en dan verschijnt bovenaan jouw klasgroep =>  klasgroep: MZ-1VPK/..

  De lessen gaan van start op maandag 21 september 2020 volgens de lessenroosters per klasgroep. Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet.

  studenten in fase 2, 3 en 4

  Bachelor in de verpleegkunde (240 sp) - voltijds dagprogramma

  Studenten van fase 2 starten met les op maandag 21 september 2020.  Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet.

  Studenten van fase 3 starten op maandag 21 september 2020 met stage.

  Studenten van fase 4 starten met les in de week  van 21 september 2020.  Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet.

  Opgelet:  Betreffende studenten die het opleidingsonderdeel Challenge Your Talents opnemen: afhankelijk van de groep waarin je zit, ga je dinsdag 22 september 2020 en woensdag 23 september 2020 of donderdag 24 september 2020 en vrijdag 25 september 2020 verplicht op tweedaagse. Op Toledo kan je vanaf midden september de planning voor dit opleidingsonderdeel raadplegen. Je bent ook op maandag 21 september 2020 verplicht aanwezig op de startdag van dit opleidingsonderdeel. Voor de tweedaagse ontvang je een factuur van 65€ (verblijf en cursusmateriaal).

  nieuwe studenten in het brugtraject (150 sp)

  Studenten die zich ingeschreven hebben voor het brugtraject verpleegkunde starten op dinsdag 22 september 2020 om 9u met een introductiesessie door Astrid Paenhuys daarna starten de lessen. Het uurrooster is gepubliceerd via intranet onder klasgroep 1BG/1A.

  studenten van de hogere fasen traject werken en leren of brugtraject

  Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet. De meeste lessen starten op dinsdag 22 september enkel het domein geestelijke gezondheidszorg (MVW61T) start op maandag 21 september

  opmaak van je individueel studieprogramma (isp) & vrijstellingen

  Als je inschrijving definitief is afgerond, maak je een afspraak met je trajectcoach om je individueel studieprogramma op te maken. Doe dit zo snel mogelijk zodat je snel kan aansluiten bij de lessen en het nodige studiemateriaal kan aanschaffen. Je trajectcoach informeert je in welke reeks je zit (zie verder). De trajectcoach is ook verantwoordelijk voor eventuele vrijstellingen.

  Dit is: 

  • Familienaam A - F en studenten uit de brugopleiding  (na behalen van HBO5 diploma verpleegkunde), verpleegkunde na vroedkundelieve.dewinter [at] ucll.be
  • Familienaam G- Rineke.deconinck [at] ucll.be
  • Familienaam S - Z en  studenten werken en studeren, verpleegkunde na vroedkunde: frederick.albert [at] ucll.be

  Alles over cursussen en stagepakken

  Aankoop cursussen en handboeken

  webshop cursusmateriaal, handboeken en drukwerk

  Voor cursusmateriaal, handboeken en drukwerk kan je sinds 2020 gebruik maken van de webshop. Wanneer je al je gegevens invult krijg je automatisch de cursussen te zien die je moet aankopen. Makkelijker kan dus niet! Een concreet stappenplan en de link naar de webshop vind je hieronder.

  Hoe werkt het?

  1. Klik op onderstaande link
  2. Meld jezelf aan met je studentenaccountgegevens
  3. Klik linksboven op "studiemateriaalkiezer"
  4. Kies je campus
  5. Selecteer je opleiding
  6. Selecteer de fase waarin je start
  7. Selecteer het keuzetraject dat je opneemt

  Je krijgt vervolgens een lijst te zien met alle handboeken en cursussen die je dient aan te kopen voor het semester. Duid de boeken aan die je nodig hebt (afhangende of je al dan niet vrijstellingen hebt bijvoorbeeld, indien je pas in fase 1 start zal je wellicht alle cursussen moeten aanduiden) en doorloop de rest van de bestelmodules.

  Wegens het coronavirus en de veiligheidsmaatregelen daaromtrent kan je er dit jaar enkel voor kiezen om je cursussen thuis te laten leveren.

  klik hier om naar de webshop te gaan

  niet zeker welke boeken je nodig hebt?

  Ga dan naar KULoket en raadpleeg je ISP. Daarop zie je de opleidingsonderdelen waarvoor je ingeschreven met een zogenaamde "OPO Code" erbij. Die code komt eveneens terug in de webshop waar je je cursussen bestelt. Naast de cursus staat de OPO Code waardoor je vervolgens weet welke cursussen je wel en niet nodig hebt.

  Voor een FAQ met algemene weetjes kan je ook onderstaande link raadplegen.

  Problemen met bestellen? Klik hier voor FAQ's en meer informatie

  drukwerk/affiches/folders bestellen

  Via de Drukwerkkiezer in de webshop kan je ook DrukwerkAffiches en Flyers, folders, kaarten bestellen.

  Elke  student heeft de mogelijkheid om hier privébestellingen te plaatsen.

  Vaardigheidsmateriaal en stagepakken

  stagepakken

  Stagepakken zijn te verkrijgen bij de firma Dutra via hun  webshop. We raden je aan minstens 2 stagepakken te kopen. Opgelet, stagepakken worden niet teruggenomen. Bekijk dus zeker goed de maattabellen op de website zodat je de juiste maat bestelt.

  De werkwijze om online te bestellen is als volgt:

  • surf naar www.dutra.be(link is external)
  • kies, indien nog niet het geval, rechtsboven voor de Nederlandstalige versie van de website via de keuze "NL".
  • hoover in de werkbalk bovenaan over "Klanten login" en klik vervolgens in het uitklapmenu op "Inloggen".
  • tik als Gebruikersnaam "ucleuven" in en voor Wachtwoord "Student1234" (telkens geen spaties achteraan). Vink "Ik ben geen robot" aan.
  • klik op de figuur van je opleiding.
  • je krijgt nu voor jouw opleiding een overzicht van de kledij/het materiaal dat je kan bestellen.
  • voor elk product dat je wil bestellen:
   • Vink "Selectie van dit product" aan.
   • Gebruik de tabel met afmetingen om jouw maat correct te bepalen. Zie je alleen een foto met een voorbeeld van de kledij, ga dan met je muis op de foto staan en klik 1 of 2 keer op het dubbele pijltje dat dan verschijnt. Dan krijg je de matentabel te zien.
   • Kies de juiste maat en het aantal dat je wil bestellen.
  • Klaar? Klik dan onderaan op mijn "Bestelling bevestigen".
  • Je krijgt dan een overzicht van je bestelling. Vul je gegevens in. Als je groter bent dan 1m85 dan vink je dat ook aan. Het is belangrijk dat je daaronder dan ook aangeeft hoe groot je effectief bent. Doe je dat niet, zal je bestelling vertraging oplopen want dan moet de firma Dutra je sowieso contacteren om deze informatie van je te krijgen. 
  • Druk tenslotte op "Verzenden".
  • Je bestelling is nu geplaatst. Je krijgt een bevestigingsmail met een samenvatting van je bestelling en de betalingsmodaliteiten.
  • Voer de betaling correct uit. Zorg dat je de juiste mededeling vermeldt (zie bevestigingsmail).

  Indien je problemen ervaart bij het bestellen kan je Inge Vervloet van Dutra contacteren om je te helpen. Je kan Inge bereiken op 02/899.89.03 op volgende dagen:

  • Ma - Do van 8.30u tot 16.00u
  • Vri van 8.30u tot 12.00u

  Belangrijk:

  • Je bestelling wordt pas verzonden als de betaling door Dutra ontvangen is.
  • Zorg dat je de juiste maat bestelt. Gebruik daarvoor de tabellen die je per product in de besteltool vindt. In geval van foute maat is er geen retour mogelijk

  Heb je al een stagepak van een andere school?

  Dan kan je deze hergebruiken door er een UCLL logo op te strijken. 

  Dat logo (€2 contant) wordt  door de cursusdienst op de campus verkocht.

  Oefenzakken vaardigheidslessen

  De oefenzakken worden via de cursusdienst XOD besteld en betaald. Je ontvangt bij jouw cursuspakket een voucher voor het afhalen van jouw oefenzak op de campus.

  De afhaaldata van de oefenzakken volgen later.

  Studenten van fase 1 kopen hun vaardigheidszak voor het 1e semester, studenten van fase 2, 3 en 4 kopen hun vaardigheidszak per domein of keuzeopleidingsonderdeel.

  In januari 2021 wordt een verkoop van cursusmateriaal en oefenzakken voor het tweede semester georganiseerd.

  voucher oefenzakken

  Als je je voucher voor een oefenzak besteld en betaald hebt, ontvang je die meteen in PDF als bijlage bij de bevestigingsmail.

  Je kan de voucher  apart bestellen (uiteraard zonder verzendkosten) en de handboeken en cursussen op een later moment bestellen OF de voucher combineren met de bestelling voor handboeken en cursussen. Je beschikt sowieso meteen over de voucher als de bestelling geslaagd is.

  Praktische Info

  log in op het ucll netwerk

  Bij je definitieve inschrijving ontvang je een login en activeringsaccount om toegang te krijgen tot het intranet. Activeer onmiddellijk je inlogcode zodat je gebruik kan maken van je UCLL-email en Toledo.

  Geef in al je mails naast je naam ook telkens je studentennummer door.

  intranet ‘student’

  Hier vind je belangrijke informatie terug die nodig is om je op weg te helpen bij de aanvang van je studies,  onder meer informatie over leerkrediet, het OER (onderwijs- en examenreglement) en uurroosters. Verder vind je er ook de jaarkalenders  en studie- en examentips terug alsook handige nieuwsberichten en meer.

  Het is zeker een aanrader om doorheen je studie een goed oog te houden op het Intranet om te weten wat er leeft binnen de hogeschool en jouw opleiding.

  lessen

  Vanaf september gaan er opnieuw lessen  door op de campus! Hoewel niet alle lessen zullen plaatsvinden op de campus, doen we er alles aan om de sfeer en het student gevoel  te creëren.

  Lessen voor campus Gasthuisberg gaan door in het UCLL gebouw en op Onderwijs en Navorsing (KULeuven gebouw). Het lokaal is te raadplegen in je uurrooster. Alle lokalen zijn op wandelafstand van de campus bereikbaar.

  studentendienst

  Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders:

  • Achternaam A-M: Maryse Wuyts (maryse.wuyts [at] ucll.be)
  • Achternaam N-Z: Katrien Maas (katrien.maas [at] ucll.be)

  Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

  meer informatie

  Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg [at] ucll.be

  Start academiejaar 2020-2021

  ICT

  We helpen je graag op weg met alle  ICT-informatie om van start te kunnen gaan aan UCLL.
  Accountactivatie, UCLL e-mail, UCLL app, KULoket, Laptop, Software met oa gratis office 365, Toledo, Wifi, Studentenkaart en ICT helpdesk)

  activeer nu je ucll-account

  De activatiecode heb je ontvangen in je persoonlijke mailbox. Om verder te gaan, moet je account geactiveerd zijn.

  Is een laptop nodig?

  Een eigen laptop tijdens je opleiding is wel handig. Zeker nu er meer lessen online zullen worden gegeven.

  Als UCLL hebben we een speciaal aanbod van Laptops via https://ucll.academicshop.eu/

  We begrijpen dat een eigen laptop niet voor iedereen betaalbaar is.
  Lukt het financieel niet om een laptop aan te kopen, contacteer ons : 

  Voor Leuven, Heverlee en Diest:  contacteer de  Sociale Dienst

  Voor Diepenbeek, Hasselt en Genk: contacteer de Studentendienst

  Jouw persoonlijke coach

  Elke student heeft bij ons een persoonlijke begeleider. Je vindt meer info hierover op intranet onder Begeleiding.

  Studeren met een erkend statuut

  Indien je topsporter, kunstenaar, mantelzorger, ondernemer, werkende student of student met een functiebeperking bent, neem contact met ons op als je wil studeren met een erkend statuut.

  Buspas

  Je bent al ingeschreven en wil toch nog een buspas (Leuven - Limburg)

  Werken en studeren

  Combineer jij  werken en studeren, dan kan je beroep doen op allerlei steunmaatregelen:

  Je studies combineren met een gezonde dosis sport

  Sportoverzicht Leuven

  Sportoverzicht Limburg

  Je bent al ingeschreven en wil toch een sportkaart (Leuven - Limburg)

  Welke impact heeft corona op jouw studies als nieuwe student?

  Ontdek het hier

  Klasgroep? Lesrooster?

  Vanaf 14/09/2020 kan je je klasgroep  opzoeken in je ISP of Individueel Studie  Programma in KULoket.  Opgelet, dit kan voor bepaalde opleidingen later zijn, check daarvoor de intranetberichten van je opleiding.  

  Je lesrooster vind je op www.rooster.ucll.be

  Meer uitleg vind je hier