Overslaan en naar de inhoud gaan
Inschrijven

Start academiejaar

U bent hier

De info op deze pagina wordt regelmatig  geüpdatet. Kom dus af en toe eens terug, zeker kort voor het begin van het academiejaar.

Welkom in de opleiding bachelor Voedings- en Dieetkunde  op campus Gasthuisberg in Leuven. Hieronder vind je alle info om de start van het nieuwe academiejaar optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!
Ilse Scroyen, opleidingshoofd

instapcursus

Voel je je onzeker over de wetenschappelijke inhoud van je vooropleiding? Wil je graag je kennis opfrissen? Of wil je al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar? Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie.  Deze driedaagse cursus gaat door in campus Gasthuisberg van woensdag 13 september tot en met vrijdag 15 september.

De  instapcursus is gratis (behalve de cursustekst, zie verder).  Meer info en inschrijven voor de instapcursus (vanaf 1 september) via de webpagina van van de instapcursus.

cursusverkoop

Voor je opleiding heb je natuurlijk cursussen en handboeken nodig. Die kan je op onze campus aankopen. Je vindt het volledige overzicht voor het eerste semester in de cursuslijst

Acco  organiseert op Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen van maandag 11 tot en met donderdag 14 september:

  • op maandag 11 september van 9u00 tot 17u00,
  • op dinsdag 12 september van 9u00 tot 17u00,
  • op woensdag 13 september van 8u00 tot 17u00,
  • op donderdag 14 september van 9u00 tot 13u00.

De betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact, maar kan ook contant. De cursussen die je bij Acco kan aankopen vind je in de cursuslijst Acco voedings- en dieetkunde.

Eerstejaarsstudenten die de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie volgen, kunnen hiervoor een cursus op woensdag 13 september vanaf 8u00, voor aanvang van de instapcursus.

Voor verdere vragen aan Acco kan je mailen naar ucllgt@acco.be.

labojassen en stagepakken

Een labojas en/of stagepak kan je aankopen bij de firma Dutra. Deze firma komt op volgende momenten naar campus Gasthuisberg (lokalen 011 en 012)  voor een pasmoment:

  • maandag 25 september 2017,  van 10u00 tot 16u30,
  • woensdag 27 september 2017, van 9u00 tot 16u30.

De prijzen (indicatief) zijn als volgt

  • labojas unisex: €23
  • keukenpak: €30 (broek + tuniek)
  • veiligheidsschoenen: €25-30

Betalen kan contant of via Bancontact.

VRIJStELLINGEN

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer jouw trajectcoach voor meer info:

Start van het academiejaar 2017-2018

Studenten in fase 1

Tijdens de startdag maken we je wegwijs op de campus en vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding. Verder voorzien we ook een activiteit ter kennismaking. Absoluut niet te missen.

Alle nieuwe studenten verwelkomen we graag op maandag 18  september om 10u voor de onthaaldag op Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven. Je krijgt er belangrijke info en kan er kennis maken met je medestudenten en lectoren. De studenten Voedings- en dieetkunde starten om 10u00 met een infosessie in aula 006, waarna we jullie een rondleiding geven op de campus. Na de lunch die we jullie aanbieden voorzien we een activiteit zodat studenten onderling en studenten en lectoren met elkaar kunnen kennismaken. We eindigen rond 15u00.

De lessen gaan van start op dinsdag 19 september volgens de lessenroosters per klasgroep. Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet.

Studenten in fase 2 en 3

Zodra je je klasgroep kent, kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet. De lessen starten in principe op dinsdag 19 september. Opgelet: sommige OPO's geven al infosessies op maandag 19 september. Kijk dus zeker goed naar je lessenrooster.

STUDENTENDIENST

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

MEER INFORMATIE

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be.