Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

vroedkunde

Welkom! Je bent definitief ingeschreven  in de Professionele Bachelor Vroedkunde op  campus Gasthuisberg  in Leuven. Hieronder vind je alle info om de start van het nieuwe academiejaar optimaal te laten verlopen. Kom regelmatig naar deze pagina terug, zeker kort voor de start van het academiejaar, want ze wordt regelmati geüpdatet. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!

Sylvie Dewaele, Opleidingsverantwoordelijke Vroedkunde

instapcursus chemie, biologie en celbiologie

Voel je je onzeker over de wetenschappelijke inhoud van je vooropleiding? Wil je graag je kennis opfrissen? Of wil je al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar? Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie. Voor meer info over data, locatie en inschrijven, klik op de knop hieronder.

meer info en inschrijven voor de instapcursus

start academiejaar 2019-2020

studenten in fase 1 

Tijdens de startdag maken we je wegwijs op de campus en vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding. Verder voorzien we ook een activiteit ter kennismaking. Absoluut niet te missen.

Alle nieuwe studenten verwelkomen we graag op maandag 16 september om 10u voor de onthaaldag op Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven. Je krijgt er belangrijke info en kan er kennis maken met je medestudenten en lectoren. De studenten Vroedkunde starten om 10u00 met een infosessie in auditorium 007. Na de lunch die we jullie aanbieden voorzien we een activiteit zodat studenten onderling met elkaar kunnen kennismaken en de campus beter kunnen leren kennen.

De lessen gaan van start op dinsdag 17  september volgens de lessenroosters per klasgroep. Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet.Zodra je je klasgroep kent, kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet. De lessen starten in principe op dinsdag 17  september. Opgelet: sommige OPO's geven al infosessies op maandag 16 september. Kijk dus zeker goed naar je lessenrooster.

studenten in fase 2

Zodra je je klasgroep kent, kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet. De lessen starten in principe op dinsdag 17  september.

Opgelet: sommige OPO's geven al infosessies op maandag 16 september. Kijk dus zeker goed naar je lessenrooster.

vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer jouw trajectcoach voor meer info:

cursusverkoop

Vermits je binnenkort start met je opleiding, heb je natuurlijk ook cursussen nodig. Hieronder vind je alle informatie daaromtrent, van cursuslijsten tot de verschillende plaatsen waar je ze kan kopen. Eerstejaarsstudenten die de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie volgen kunnen hiervoor een cursus aankopen bij Acco op dinsdag 10 september vanaf 8u00, voor aanvang vna de instapcursus.

cursuslijsten

Hieronder vind je de cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen:

De cursuslijsten zullen later aangevuld worden.

Mogelijk staan er in je cursuslijst cursussen die je dient aan te kopen bij ACCO,  de cursusdienst van GHB en/of  ALPHA Copy. Hieronder vind je alle praktische informatie.

acco

Acco organiseert in Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen:

 • op maandag 9 september van 9u00 tot 17u00;
 • op dinsdag 10 september van 8u00 tot 17u00;
 • op woensdag 11 september van 9u00 tot 17u00;
 • op donderdag 12 september van 9u00 tot 13u00.

Betalen kan cash of met Bancontact.

cursusdienst campus ghb

De cursusdienst van campus Gasthuisberg vind je be  trap, op niveau 0. Vanaf de start van het academiejaar kan je hier cursussen kopen. 

Betalen kan contant of met Bancontact.

alpha copy

De cursussen die gedrukt worden bij Alpha Copy kunnen afgehaald worden in de drukkerij: Tiensestraat 89, 3000 LEUVEN. 

Tel. 016 22 56 01

stagepakken

Stagepakken kan je bij de firma Dutra kopen. Die zijn aanwezig in de cafetaria van de campus op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 september telkens van 10u00 tot 16u00. Je kan tijdens die dagen passen, betalen en in principe je materiaal meteen meenemen.

Je betaalt ongeveer €30 voor een UCLL-stagepak, €17 euro voor een tuniek, €13 euro voor een broek. We raden aan minstens 2 stagepakken te kopen. Betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact. (Opgelet! Nederlandse bankkaarten geven soms problemen. Betalen met een Belgische bankkaart of cash zijn mogelijke alternatieven).

Vanaf maandag 16 september kan je ook online bestellen bij Dutra. Je betaalt dan wel verzendingskosten. Goederen die online besteld worden, worden niet teruggenomen. De werkwijze om online te bestellen bij Dutra delen we later mee via het intranet. Langskomen tijdens de pas- en verkoopdagen in de campus geniet echter de voorkeur. Het levert je immers volgende voordelen op:

 • geen verzendkosten,
 • ongeveer 1,5 euro korting per aangekocht topic,
 • geen levertermijn,
 • 100% zeker van de juiste maat omdat je ter plekke kan passen.

Prijzen

De prijzen (indicatief) zijn als volgt:

 • stagepak: €30
 • tuniek: €17
 • broek: €13

Er wordt aangeraden minstens 2 stagepakken te kopen. Best ook een 3de tuniek.

De prijzen voor de oefenzakken voor vroedkunde bedragen:

 • 1RX: €85
 • 2RX: €55
 • 3RX: €8,50

De oefenzakken kunnen alleen met Bancontact betaald worden.

In het eerste semester wordt een verplichte tweedaagse georganiseerd voor communicatieve vaardigheden die wordt aangerekend aan de student: ongeveer €60.

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be