Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

vroedkunde

Welkom! Je bent definitief ingeschreven  in de Professionele Bachelor Vroedkunde op  campus Gasthuisberg  in Leuven. Hieronder vind je alle info om de start van het nieuwe academiejaar optimaal te laten verlopen. Kom regelmatig naar deze pagina terug, zeker kort voor de start van het academiejaar, want ze wordt regelmati geüpdatet. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!

Sylvie Dewaele, Opleidingsverantwoordelijke Vroedkunde

coverbeeld_-_vk.jpg

instapcursus chemie, biologie en celbiologie

Wil je graag je wetenschappelijke kennis opfrissen? Wil je al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar? Wil je de campus leren kennen? Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie.  Deze driedaagse cursus gaat door op campus Gasthuisberg van dinsdag 10 september tot en met donderdag 12  september 2019 in auditorium 005.

De  instapcursus is gratis (behalve de cursustekst, zie verder).  Meer info en inschrijven voor de instapcursus (vanaf 1 september 2019) via de webpagina van deze instapcursus.

meer info en inschrijven voor de instapcursus

Start academiejaar 2019-2020

studenten in fase 1 

Tijdens de startdag maken we je wegwijs op de campus en vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding. Verder voorzien we ook een activiteit ter kennismaking. Absoluut niet te missen.

Alle nieuwe studenten verwelkomen we graag op maandag 16 september  op Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven. Je krijgt er belangrijke info en kan er kennis maken met je medestudenten en lectoren.  Studenten Vroedkunde starten hun onthaaldag om 11u00 met een infosessie in auditorium 007. Na de lunch die we jullie aanbieden voorzien we een activiteit zodat studenten onderling met elkaar kunnen kennismaken en de campus beter kunnen leren kennen. De onthaaldag zal tot ongeveer 16u00 duren.

De lessen gaan van start op dinsdag 17  september volgens de lessenroosters per klasgroep. Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet. De lessen starten in principe op dinsdag 17  september. Opgelet: sommige OPO's geven al infosessies op maandag 16 september. Kijk dus zeker goed naar je lessenrooster.

studenten in fase 2

Zodra je je klasgroep kent, kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet. De lessen starten in principe op dinsdag 17  september.

Opgelet: sommige OPO's geven al infosessies op maandag 16 september. Kijk dus zeker goed naar je lessenrooster.

vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer jouw trajectcoach voor meer info:

cursusverkoop

Vermits je binnenkort start met je opleiding, heb je natuurlijk ook cursussen nodig. Hieronder vind je alle informatie daaromtrent, van cursuslijsten tot de verschillende plaatsen waar je ze kan kopen. Eerstejaarsstudenten die de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie volgen kunnen hiervoor een cursus aankopen bij Acco op dinsdag 10 september vanaf 8u00, voor aanvang vna de instapcursus.

cursuslijsten

Hieronder vind je de cursuslijsten met de cursussen en/of handboeken die je dient aan te kopen:

PBA Vroedkunde - Fase 1, Semester 1

PBA Vroedkunde - Fase 2, Semester 1

PBA Vroedkunde - Fase 3, Semester 1

Mogelijk staan er in je cursuslijst cursussen die je dient aan te kopen bij ACCO,  de cursusdienst van GHB en/of  ALPHA Copy. Hieronder vind je alle praktische informatie.

acco

Acco organiseert in Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen:

 • op maandag 9 september van 9u00 tot 17u00;
 • op dinsdag 10 september van 8u00 tot 17u00;
 • op woensdag 11 september van 9u00 tot 17u00;
 • op donderdag 12 september van 9u00 tot 13u00.

Betalen kan cash of met Bancontact.

cursusdienst campus ghb

De cursusdienst van campus Gasthuisberg vind je be  trap, op niveau 0. Vanaf de start van het academiejaar kan je hier cursussen kopen. 

Betalen kan contant of met Bancontact.

alpha copy

De cursussen die gedrukt worden bij Alpha Copy kunnen afgehaald worden in de drukkerij: Tiensestraat 89, 3000 LEUVEN. 

Tel. 016 22 56 01

stagepakken

Stagepakken kan je bij de firma Dutra kopen. Die zijn aanwezig in de cafetaria van de campus op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 september telkens van 10u00 tot 16u00. Je kan tijdens die dagen passen, betalen en in principe je materiaal meteen meenemen.

Je betaalt ongeveer €30 voor een UCLL-stagepak, €17 euro voor een tuniek, €13 euro voor een broek. We raden aan minstens 2 stagepakken te kopen. Betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact. (Opgelet! Nederlandse bankkaarten geven soms problemen. Betalen met een Belgische bankkaart of cash zijn mogelijke alternatieven).

Je kan ook online bestellen. Je betaalt dan wel verzendingskosten. Goederen die online besteld worden, worden niet teruggenomen. De werkwijze om online te bestellen is als volgt:

 • surf naar www.dutra.be
 • kies, indien nog niet het geval, rechtsboven voor de Nederlandstalige versie van de website via de keuze "NL".
 • hoover in de werkbalk bovenaan over "Klanten login" en klik vervolgens in het uitklapmenu op "Inloggen".
 • tik als Gebruikersnaam "ucleuven" in en voor Wachtwoord "Student1234" (telkens geen spaties achteraan). Vink "Ik ben geen robot" aan.
 • klik op de figuur van je opleiding.
 • je krijgt nu voor jouw opleiding een overzicht van de kledij/het materiaal dat je kan bestellen.
 • voor elk product dat je wil bestellen:
  • Vink "Selectie van dit product" aan.
  • Gebruik de tabel met afmetingen om jouw maat correct te bepalen. Zie je alleen een foto met een voorbeeld van de kledij, ga dan met je muis op de foto staan en klik 1 of 2 keer op het dubbele pijltje dat dan verschijnt. Dan krijg je de matentabel te zien.
  • Kies de juiste maat en het aantal dat je wil bestellen.
 • Klaar? Klik dan onderaan op mijn "Bestelling bevestigen".
 • Je krijgt dan een overzicht van je bestelling. Vul je gegevens in. Als je groter bent dan 1m85 dan vink je dat ook aan. Het is belangrijk dat je daaronder dan ook aangeeft hoe groot je effectief bent. Doe je dat niet, zal je bestelling vertraging oplopen want dan moet de firma Dutra je sowieso contacteren om deze informatie van je te krijgen. 
 • Druk tenslotte op "Verzenden".
 • Je bestelling is nu geplaatst. Je krijgt een bevestigingsmail met een samenvatting van je bestelling en de betalingsmodaliteiten.
 • Voer de betaling correct uit. Zorg dat je de juiste mededeling vermeldt (zie bevestigingsmail).

Belangrijk:

 • Je bestelling wordt pas verzonden als de betaling door Dutra ontvangen is.
 • Zorg dat je de juiste maat besteld. Gebruik daarvoor de tabellen die je per product in de besteltool vindt. In geval van foute maat is er geen retour mogelijk. 

Prijzen

De prijzen (indicatief) zijn als volgt:

 • stagepak: €30
 • tuniek: €17
 • broek: €13

Er wordt aangeraden minstens 2 stagepakken te kopen. Best ook een 3de tuniek.

De prijzen voor de oefenzakken voor vroedkunde bedragen:

 • 1RX: €85
 • 2RX: €55
 • 3RX: €8,50

De oefenzakken kunnen alleen met Bancontact betaald worden.

In het eerste semester wordt een verplichte tweedaagse georganiseerd voor communicatieve vaardigheden die wordt aangerekend aan de student: ongeveer €60.

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be