Overslaan en naar de inhoud gaan
Inschrijven

Start academiejaar

U bent hier

De info op deze pagina wordt regelmatig  geüpdatet. Kom dus af en toe eens terug, zeker kort voor het begin van het academiejaar.

Welkom in de opleiding bachelor Vroedkunde op campus Gasthuisberg in Leuven. Hieronder vind je alle info om de start van het nieuwe academiejaar optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten. Tot snel!

Sylvie Dewaele, opleidingshoofd

instapcursus

Voel je je onzeker over de wetenschappelijke inhoud van je vooropleiding? Wil je graag je kennis opfrissen? Of wil je al nieuwe vrienden maken voor de opstart van het academiejaar? Dat zijn drie goede redenen om deel te nemen aan de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie.  Deze driedaagse cursus gaat door in campus Gasthuisberg van woensdag 13 september tot en met vrijdag 15 september.

De  instapcursus is gratis (behalve de cursustekst, zie verder).  Meer info en inschrijven voor de instapcursus (vanaf 1 september) via de webpagina van van de instapcursus.

cursusverkoop

Acco  organiseert op Campus Gasthuisberg, in de polyvalente zaal (lokaal 001-004), een verkoop van handboeken en cursussen van maandag 11 tot en met donderdag 14 september:

 • op maandag 11 september van 9u00 tot 17u00,
 • op dinsdag 12 september van 9u00 tot 17u00,
 • op woensdag 13 september van 8u00 tot 17u00,
 • op donderdag 14 september van 9u00 tot 13u00.

De betaling gebeurt bij voorkeur met Bancontact, maar kan ook contant. 

Een overzicht van de cursussen die je bij Acco kan aankopen vind je in de cursuslijsten:

Een volledig overzicht van de cursussen vind je in de cursuslijst.

Eerstejaarsstudenten die de instapcursus Chemie, Biochemie en Celbiologie volgen, kunnen hiervoor een cursus op woensdag 13 september vanaf 8u00, voor aanvang van de instapcursus.

Eerstejaars verpleeg- en vroedkunde voorzien zich best van een extra zak of tas.

Voor verdere vragen aan Acco kan je mailen naar ucllgt@acco.be.

Stagepakken en oefenzakken

Een stagepak kan je aankopen bij de firma Dutra, die op volgende momenten naar het vaardigheidscentrum van campus Gasthuisberg komen voor een pasmoment:

 • dinsdag 3 oktober,  van 11u00 tot 20u00,
 • donderdag 5 oktober, van 9u30 tot 16u30.

De prijzen (indicatief) zijn als volgt

 • stagepak: €30
 • tuniek: €17
 • broek: €13

Er wordt aangeraden minstens 2 stagepakken te kopen.

Betalen kan contant of via Bancontact.

De prijzen voor de oefenzakken voor vroedkunde bedragen

 • 1RX: €95
 • 2RX: €52

vrijstellingen

Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Contacteer jouw trajectcoach voor meer info:

start van het Academiejaar 2017-2018

Studenten in fase 1 

Tijdens de startdag maken we je wegwijs op de campus en vertellen je alles wat je moet weten over jouw opleiding. Verder voorzien we ook een activiteit ter kennismaking. Absoluut niet te missen.

Alle nieuwe studenten verwelkomen we graag op maandag 18  september om 10u voor de onthaaldag op Campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven. Je krijgt er belangrijke info en kan er kennis maken met je medestudenten en lectoren. De studenten vroedkunde starten om 10u00 met een infosessie in auditorium 007, waarna we jullie een rondleiding geven op de campus. Na de lunch die we jullie aanbieden voorzien we een activiteit zodat studenten onderling en studenten en lectoren met elkaar kunnen kennismaken.
De lessen gaan van start op dinsdag 18  september volgens de lessenroosters per klasgroep. Zodra je je klasgroep kent (via KU Loket) kan je je lessenrooster raadplegen op het intranet.

Studenten in fase 2 en 3

Zodra je je klasgroep kent, kan je je lessenrooster raadplegen op het portaal. De lessen starten in principe op dinsdag 19 september. Opgelet: sommige OPO's geven al infosessies op maandag 19 september. Kijk dus zeker goed naar je lessenrooster.

studentendienst

Ben je op zoek naar extra studiebegeleiding tijdens je studieloopbaan? Contacteer onze studentenbegeleiders maryse.wuyts@ucll.be of karen.jacobs@ucll.be.

Meer info over de mogelijkheden kan je vinden op de pagina over begeleiding.

meer informatie

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder: bellen kan naar +32 (0)16 375 200, e-mailen kan naar onthaal.gasthuisberg@ucll.be