Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor het Postgraduaat Content and Language Integrated Learning (CLIL) aan de Lerarenopleiding op Campus Hertogstraat in Heverlee. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

START ACADEMIEJAAR 2018-2019

Het academiejaar start voor de opleiding Postgraduaat CLIL op woensdag 19 september 2018. We verwachten je om 14:00 op Campus Hertogstraat voor een eerste kennismaking.

De lessen vinden wekelijks plaats op woensdagnamiddag en -avond.

Campusopening Hertogstraat

Samen met je campusstudentenraad en studentenvereniging nodigen we je uit op woensdag 19 september van 15:00 tot 17:00 voor de feestelijke campusopening met alle studenten en medewerkers van de lerarenopleiding op campus Hertogstraat.

TAALCOMPONENT - Vereiste vreemdetaalniveau (C1)

Als CLIL-leraar kies je (minstens) één vreemde taal als CLIL-taal. Als je nog niet in orde bent met de wettelijke vereisen om als CLIL-leraar in deze taal aan de slag te gaan, moet je de nodige maatregelen nemen om tegen het einde van je opleiding het C1-attest te behalen. Je kan dat doen op verschillende manieren. Je krijgt hierover meer info tijdens de startdag .

Wie wil, kan zich hiervoor inschrijven in het Leuvense Centrum voor Levende Talen (CLT), waarmee UCLL een overeenkomst heeft. Meer info

Vrijstellingen

Het Postgraduaat CLIL kent een gevarieerde instroom. Naargelang je vooropleiding bestaat de kans dat je vrijstelling kan krijgen voor bepaalde opleidingsonderdelen. Contacteer je ISP-verantwoordelijke Marie-Claire Goossens (marieclaire.goossens@ucll.be).

Meertaligheid

Wil je je na het postgraduaat CLIL nog verder bekwamen in meertaligheid? Denk dan ook eens aan de mogelijkheden van onze bachelor-na-bachelor Meertalig onderwijs. Wie het postgraduaat CLIL succesvol afrondt, beschikt reeds over heel wat vrijstellingen in deze Banaba. Meer info op www.ucll.be/meertaligheid.

specifieke noden of vragen / functiebeperking

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen….) of heb je een functiebeperking? Wil je meer informatie over het topsportstatuut?  Dan maak je best een afspraak met de studentendienst op Campus Hertogstraat.
Tel. +32 (0)16 37 56 66 of studentendienst.ler.brabant@ucll.be

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder. Let op, de campus is gesloten van 14 juli t.e.m. 12 augustus 2018.

Specifieke opleidingsinformatie

Renate Semeese 016 37 55 03 renate.semeese@ucll.be