Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Je bent definitief ingeschreven voor het Postgraduaat Content and Language Integrated Learning (CLIL) aan de Lerarenopleiding op Campus Hertogstraat in Heverlee. Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

Start academiejaar 2019-2020

Postgraduaat CLIL

Opstart woensdag 18 september 2019:

  • 15.00 - 16.00 uur: startmoment
  • 16.00 - 18.00 uur: eerste les Learning Environments

Bewegwijzering in de centrale hal van de campus zal je naar het juiste lokaal leiden.

Campusopening Hertogstraat

Samen met je campusstudentenraad en studentenvereniging nodigen we je uit op donderdag 19 september om 13:00 voor de feestelijke campusopening met alle studenten en medewerkers van de lerarenopleiding op campus Hertogstraat.

Later meer hierover.

TAALCOMPONENT - Vereiste vreemdetaalniveau (C1)

Als CLIL-leraar kies je (minstens) één vreemde taal als CLIL-taal. Als je nog niet in orde bent met de wettelijke vereisen om als CLIL-leraar in deze taal aan de slag te gaan, moet je de nodige maatregelen nemen om tegen het einde van je opleiding het C1-attest te behalen. Je kan dat doen op verschillende manieren. Je krijgt hierover meer info tijdens de startdag .

Wie wil, kan zich hiervoor inschrijven in het Leuvense Centrum voor Levende Talen (CLT), waarmee UCLL een overeenkomst heeft. Meer info

Vrijstellingen

Het Postgraduaat CLIL kent een gevarieerde instroom. Naargelang je vooropleiding bestaat de kans dat je vrijstelling kan krijgen voor bepaalde opleidingsonderdelen. Contacteer je ISP-verantwoordelijke Marie-Claire Goossens (marieclaire.goossens@ucll.be).

Meertaligheid

Wil je je na het postgraduaat CLIL nog verder bekwamen in meertaligheid? Denk dan ook eens aan de mogelijkheden van onze bachelor-na-bachelor Meertalig onderwijs. Wie het postgraduaat CLIL succesvol afrondt, beschikt reeds over heel wat vrijstellingen in deze Banaba. Meer info op www.ucll.be/meertaligheid.

specifieke noden of vragen / functiebeperking

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen….) of heb je een functiebeperking? Wil je meer informatie over het topsportstatuut?  Dan maak je best een afspraak met de studentendienst op Campus Hertogstraat.
Tel. +32 (0)16 37 56 66 of studentendienst.ler.brabant@ucll.be

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder.

Specifieke opleidingsinformatie

Renate Semeese 016 37 55 03 renate.semeese@ucll.be