Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Welkom, teacher on the move!

Information in English.

Je bent ingeschreven voor de Bachelor Lager Onderwijs aan de Lerarenopleiding op Campus Hertogstraat in Heverlee en we heten je dan ook van harte welkom!

Hieronder vind je alle info om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen. We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

 

Academiejaar 2020-2021

Je bent definitief ingeschreven voor het Postgraduaat Content and Language Integrated Learning (CLIL) aan de Lerarenopleiding op Campus Hertogstraat in Heverlee. Proficiat :-)! We wensen je alvast een goede start toe en kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

Hieronder vind je alle info  om je start bij UC Leuven-Limburg optimaal te laten verlopen.

Verder op deze pagina lees je hoe je jouw UCLL-account kan activeren en zo toegang krijgt tot het intranet en je lesrooster (binnenkort beschikbaar). Op ons intranet vind je ook de aangepaste Coronamaatregelen. Draag zeker je mondmasker op de campus.

Startdag

Het postgraduaat CLIL start op woensdag 23 september 2020 op campus Hertogstraat. In de centrale inkomhal vind je bewegwijzering naar het juiste lokaal.

 • 16:30 - 18:00: startmoment
 • 18:30 - 20:30: eerste les Learning Environments

Start je jouw opleiding in semester 2? Dan zien we je graag voor het online startmoment op woensdag 10 februari 2021 van 15:00 tot 16:00 uur. Je ontvangt hierover nog een e-mail.

Later ingeschreven of startdag gemist?

Neem zo snel mogelijk contact op met liesbeth.martens [at] ucll.be voor verdere afspraken over jouw start.

Cursussen en handboeken

Het cursusmateriaal wordt elektronisch ter beschikking gesteld via Toledo.

Wie kiest voor de optie ‘Krachtig leren bij leerproblemen’ zal één verplicht handboek moeten aankopen via de XOD-cursusdienst vanaf begin september. Dit handboek wordt reeds vanaf 30/9 gebruikt, zodat je best tijdig je bestelling plaatst.

Campusverkoop en online aankoop didactisch materiaal

Je kan je studiemateriaal aankopen via een webshop.  Je geniet van een korting bij alle aankopen en nabestellingen en kiest voor levering aan huis of op de campus. Je ontvangt nog meer info over het materiaal dat je nodig hebt op de startdag.  Bestellen kan vanaf 5 september.

 • Levering aan huis (leverkost afhankelijk van de hoeveelheid materiaal, gratis vanaf > 5kg)
  • Weegt je bestelling meer dan 5kg, dan wordt ze automatisch aan huis geleverd
 • Levering op de campus (pop-up bij het begin van elk semester)
  • Semester 1
   • woensdag 22 september 2021 tussen 11:00 en 13:00
   • woensdag 29 september 2021 tussen 16:00 en 18:00
   • oktober 2021: onthaal campus Hertogstraat volgens openingsuren

Individueel Studieprogramma (ISP)

Het Individueel Studieprogramma (ISP) is een toepassing in KU Loket waarin je als student vastlegt welke opleidingsonderdelen je dit academiejaar zal volgen. Meer informatie hierover ontvang je op de startdag.

TAALCOMPONENT - Vereiste vreemdetaalniveau (C1)

Als CLIL-leraar kies je (minstens) één vreemde taal als CLIL-taal. Als je nog niet in orde bent met de wettelijke vereisen om als CLIL-leraar in deze taal aan de slag te gaan, moet je de nodige maatregelen nemen om tegen het einde van je opleiding het C1-attest te behalen. Je kan dat doen op verschillende manieren. Je krijgt hierover meer info tijdens de startdag .

Wie wil, kan zich hiervoor inschrijven in het Leuvense Centrum voor Levende Talen (CLT), waarmee UCLL een overeenkomst heeft. Meer info!

Vrijstellingen

Het Postgraduaat CLIL kent een gevarieerde instroom. Naargelang je vooropleiding bestaat de kans dat je vrijstelling kan krijgen voor bepaalde opleidingsonderdelen. Contacteer je ISP-verantwoordelijke Marie-Claire Goossens (marieclaire.goossens [at] ucll.be).

verder in meertaligheid?

Wil je je na het postgraduaat CLIL nog verder bekwamen in meertaligheid? Denk dan ook eens aan de mogelijkheden van onze bachelor-na-bachelor Meertalig onderwijs. Wie het postgraduaat CLIL succesvol afrondt, beschikt reeds over heel wat vrijstellingen in deze Banaba. Meer info op www.ucll.be/meertaligheid.

Specifieke noden of vragen / functiebeperking

Heb je specifieke noden of vragen (sociaal statuut, studiefinanciering, psychosociale problemen….) of heb je een functiebeperking? Wil je meer informatie over het topsportstatuut?  Dan maak je best een afspraak met de studentendienst op Campus Hertogstraat.
Tel. +32 (0)16 37 56 66 of studentendienst.ler.brabant [at] ucll.be

OVER DE CAMPUS

Kom slim naar de campus en neem liefst de fiets of het openbaar vervoer. Lees hier alle informatie over campus Hertogstraat:  de bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, faciliteiten, openingsuren, ...

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder! 

Campus Hertogstraat, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee, +32 (0)16 37 56 00, ler.heverlee [at] ucll.be

Specifieke opleidingsinformatie

Hilde De Wever –   hilde.dewever [at] ucll.be

Specifieke opleidingsinformatie

Renate Semeese 016 37 55 03 renate.semeese [at] ucll.be

Volg ons

Volg de lerarenopleiding (ucll.ler.brabant) ook op sociale media!