Overslaan en naar de inhoud gaan

11 FEB - 6 MEI 2021 Wondzorg
Navorming

U bent hier

REFERENTIEVERPLEEGKUNDIGE IN DE Wondzorg

Ref.: NAV-HI-LEU-2021-001
Reg.nr.VOV: UC Leuven ODB-0000347 40u

Bekijk deze navorming op onze nieuwe website via:

https://research-expertise.ucll.be/nl/navormingen/referentieverpleegkundige-de-wondzorg
Word je als verpleegkundige geconfronteerd met een grote diversiteit aan wonden? Zoals chirurgische of traumatische wonden, decubituswonden, brandwonden, oncologische wonden, bestralingswonden of meer chronische wonden als diabetische voet of ulcus cruris? Vind je ook dat de verzorging ervan niet altijd in optimale omstandigheden verloopt? Ben je alert voor de vragen van patiënt en zorgverlener over probleemwonden? Dan is deze opleiding echt wel iets voor jou. Gespecialiseerde docenten en artsen vanuit verschillende disciplines geven up-to-date informatie over de wondfysiologie en -pathologie met oog op het multidisciplinair aspect van de wondzorg. Je leert een rationele keuze maken voor het juiste product op de juiste wonde. Je leert de wondheling vlugger en adequater te laten evolueren. Met kennis van alle aspecten van de wondbedvoorbereiding en met inzicht in de fysiopathologie van wonden.

Doelgroep

Met deze praktisch toepasbare informatie en theoretische kennis kun je als referentieverpleegkundige in de wondzorg aan de slag. Zowel in de ziekenhuissector, thuisgezondheidszorg als in woon- en zorgcentra.

Kostprijs

395 euro : voor de volledige opleiding

De navorming komt in aanmerking voor betaald Vlaams opleidingsverlof.  Er kan betaald worden met opleidingscheques als je voldoet aan de voorwaarden (zie www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml).

praktische informatie

De opleiding omvat 40 lesuren die plaatsvinden op tien donderdagnamiddagen tussen 13.30 en 18 uur:

  • 11 en 25 februari 2021
  • 4, 11, 18 en 25 maart 2021
  • 1, 22 en 29 april 2021
  • 6 mei 2021

De evaluatie van de cursus zal gebeuren aan de hand van een paper. Hierin geef je een beschrijving weer van alle wondzorgaspecten tijdens de wondverzorging bij één van je patiënten.

Locatie: UC Leuven-Limburg,  campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven

Deze nascholing is geaccrediteerd door Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals Nederland. ID nummer 279367.

Voor meer informatie kun je terecht bij

Kris Bernaerts
Verpleegkundig specialist wondzorg en opleidingsverantwoordelijke
Tel. 016 34 26 11
kris.bernaerts [at] uzleuven.be
 

Voor administratieve vragen: navormingen [at] ucll.be

programma

Klik hierna voor het volledige programma.


INSCHRIJVING

Inschrijvingen zijn mogelijk vanaf september 2020.

Analytisch nummer: 
5107001000