Overslaan en naar de inhoud gaan

13 FEB - 15 OKT 2020 Wondzorg
Navorming

U bent hier

Statusbericht

Onderstaand formulier heeft zijn maximaal aantal inschrijvingen behaald.

REFERENTIEVERPLEEGKUNDIGE IN DE Wondzorg

Ref.: NAV-HI-LEU-2020-002
Reg.nr.VOV: UC Leuven ODB-0000347 40u

Word je als verpleegkundige geconfronteerd met een grote diversiteit aan wonden? Zoals chirurgische of traumatische wonden, decubituswonden, brandwonden, oncologische wonden, bestralingswonden of meer chronische wonden als diabetische voet of ulcus cruris? Vind je ook dat de verzorging ervan niet altijd in optimale omstandigheden verloopt? Ben je alert voor de vragen van patiënt en zorgverlener over probleemwonden? Dan is deze opleiding echt wel iets voor jou. Gespecialiseerde docenten en artsen vanuit verschillende disciplines geven up-to-date informatie over de wondfysiologie en -pathologie met oog op het multidisciplinair aspect van de wondzorg. Je leert een rationele keuze maken voor het juiste product op de juiste wonde. Je leert de wondheling vlugger en adequater te laten evolueren. Met kennis van alle aspecten van de wondbedvoorbereiding en met inzicht in de fysiopathologie van wonden.

Doelgroep

Met deze praktisch toepasbare informatie en theoretische kennis kun je als referentieverpleegkundige in de wondzorg aan de slag. Zowel in de ziekenhuissector, thuisgezondheidszorg als in woon- en zorgcentra.

Kostprijs

350 euro : voor de volledige opleiding

De navorming komt in aanmerking voor betaald Vlaams opleidingsverlof.  Er kan betaald worden met opleidingscheques als je voldoet aan de voorwaarden (zie www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml).

praktische informatie

De opleiding omvat 40 lesuren die plaatsvinden op tien donderdagnamiddagen tussen 13.30 en 18 uur:  13 en20  februari 2020;  5, 12, 19 en 26 maart 2020;  2, 23 en 30 april 2020 en 7 mei 2020.  Omwille van het coronavirus worden de lessen vanaf 12 maart uitgesteld naar september/oktober 2020.
De evaluatie van de cursus zal gebeuren aan de hand van een paper. Hierin geef je een beschrijving weer van alle wondzorgaspecten tijdens de wondverzorging bij een van je patiënten.

UC Leuven-Limburg,  campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven

Deze nascholing is geaccrediteerd door Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals Nederland. ID nummer 279367.

Voor meer informatie kun je terecht bij

Kris Bernaerts
Verpleegkundig specialist wondzorg en opleidingsverantwoordelijke
Tel. 016 34 26 11
kris.bernaerts [at] uzleuven.be
 

Voor administratieve vragen: navormingen [at] ucll.be

programma

Omwille van de maatregelen n.a.v. het verder verpreiden van het coronavirus/covid-19 hebben we besloten de vorming te verplaatsen naar september-oktober 2020.
Klik hier voor het aangepaste programma.

Hier vind je het oorspronkelijk progamma enkel ter info.
De lessen van 12 maart tot en met 7 mei 2020 zijn uitgesteld en gaan door vanaf 3 september 2020.


INSCHRIJVING

Inschrijvingen zijn niet meer mogelijk. Vanaf september 2020 kan ingeschreven worden voor deze opleiding die opnieuw zal doorgaan van februari tot mei 2021.
Indien u verwittigd wil worden wanneer deze inschrijvingen kunnen starten mag u dit aanvragen via mail naar navormingen [at] ucll.be 


Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar gelezen te hebben en te aanvaarden https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden. Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

Formulier: Wondzorg