Overslaan en naar de inhoud gaan

bloedtransfusie achter de schermen

1_seminarie_blt.png

Bij een bloedtransfusie wordt bloed vanuit een zak via een slangetje in de ader gebracht van een patiënt. Het beeld van de patiënt gekoppeld aan een bloedzak is voor veel mensen te visualiseren. Maar wat moet er gebeuren voordat een bloedzak gegeven kan worden? In deze presentatie “Bloedtransfusie achter de schermen” wordt ingegaan op de kenmerken van bloed en hoe deze in het laboratorium worden gebruikt om bloedproducten zo veilig mogelijk te kunnen uitgeven.

gegeven door dr. ir. arjan van adrichem

Dr. ir. Arjan van Adrichem is laboratorium specialist klinisch chemie en hematologie in opleiding in het Zuyderland MC (Heerlen en Sittard/Geleen). Hij studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij zijn bachelor deed in Biomedische Technologie, gevolgd door een master in Medical Engineering gericht op de klinische chemie. Dr. ir. Arjan van Adrichem is gepromoveerd aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit van Helsinki (Finland) op het gebied van assay-development. Deze assays werden gebruikt voor de screening naar kleine moleculen die mogelijk kunnen worden gebruikt als moleculaire probes en kandidaten voor medicijnontwikkeling.

locatie

UC Leuven-Limburg, campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B, 3590 Diepenbeek.

Het seminarie gaat door in aula B109.

datum & tijdstip

Maandag 25 november 2019 om 19u.

Vanaf 18u30 voorzien we broodjes.

Let op! Inschrijven kan tot 16 november 2019.

kostprijs deelname

De kostprijs van deelname is als volgt:

  • Kostprijs Student UCLL: 5 Euro
  • Kostprijs externe student: 5 Euro
  • Kostprijs externe medewerker: 15 Euro

Gelieve u in te schrijven via het webformulier onderaan.  Nadat u zich ingeschreven heeft ontvangt u spoedig een bevestigingsmail om alle nodige informatie om het deelnamebedrag over te maken.

vragen?

Neem dan zeker contact op met  sSofie.pieraets [at] ucll.be ((link sends e-mail)) (campus Diepenbeek) of karolien.decamps [at] ucll.be ((link sends e-mail)) (Gasthuisberg).