Overslaan en naar de inhoud gaan

27 MEI 2020 Veilig, lekker en creatief koken bij voedselallergieën en -intoleranties - UITGESTELD
Navorming

U bent hier

VEILIG, LEKKER EN CREATIEF KOKEN BIJ VOEDSELALLERGIEËN EN -INTOLERANTIES
op woensdag 27 mei 2020 te Leuven
Ref.: NAV-HI-LEU-2020-009

=> Uitgesteld omwille van corona. Nieuwe datum wordt nog vastgelegd.


In onze hedendaagse samenleving lijkt het aantal mensen met een voedselallergie en/of intolerantie toe te nemen. Dit is een gegeven dat binnen de horeca zeker niet genegeerd kan worden. Zowel binnen restaurants, verzorgingsinstellingen als scholen ligt de uitdaging om voor deze personen een veilige en lekkere maaltijd te produceren.

Doelgroep

Kook jij voor anderen, krijg je soms de vraag rekening te houden met allergieën en intoleranties, geef je les over voeding aan toekomstige koks of verzorgend personeel, dan is deze vorming zeker interessant voor jou.

ORGANISATIE

Deze opleiding is een samenwerking tussen UC Leuven-Limburg, de AllergieDiëtisten en Lento Hasselt.

  • AllergieDiëtisten zijn gespecialiseerd in onder andere allergie en intolerantie. Zij volgen regelmatig bijscholingen en raadplegen vakliteratuur zowel in binnen- als buitenland. Je mag dus zeker zijn dat deze vorming berust op de vertaling van de laatste nieuwe inzichten naar de praktijk.
  • Restaurant Lento mocht zich in 2018 kronen tot beste vegan restaurant van België. Chef Jolan Bamps begeleidt de workshop waarbij gluten, lactose, koemelkeiwit en ei vermeden worden.

Deze vorming is een goede mix van het up to date brengen van theoretische kennis en aanscherpen van praktische vaardigheden.

Theorie

We beogen een verdieping rond voedingsallergie en voedingsintolerantie, waarbij aandacht gaat naar de betekenis en het verschil tussen beiden.

PraktIJK

  • De vaakste voorkomende problematieken worden besproken en in kader daarvan worden etiketten van levensmiddelen bestudeerd en menu's: recepturen aangepast
  • Vervangproducten worden voorgesteld
  • Workshop rond veilig, lekker en creatief koken bij gluten- en lactose intolerantie en koemelkeiwit- en ei allergie.

PRAKTISCH

Datum: Woensdag 27 mei 2020 van 9 tot 16.30 uur

Locatie: UC Leuven-Limburg, campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven

INSCHRIJVEN

Kostprijs: De opleiding, inclusief lunch kost 95 euro.
Inschrijven kan enkel via het inschrijvingsformulier hieronder,  uiterlijk op 18/5/2020.

CONTACT

  • Inhoudelijke informatie: Greet Schoofs, coördinator, tel 016 37 52 00, greet.schoofs [at] ucll.be
  • Administratieve & praktische vragen: navormingen [at] ucll.be
Inschrijvingsformulier 27/5/2020 Veilig lekker en creatief kokenFlyer 27/5/2020 Veilig lekker en creatief koken
Analytisch nummer: 
5107077798