Overslaan en naar de inhoud gaan

6 MRT 2020 Zorgcommunicatie volgens ISBARR
Navorming

U bent hier

Zorgcommunicatie volgens ISBARR op 6 maart 2020 van 13u tot 16u
UCLL Campus Gasthuisberg Leuven


Ref.: NAV-HI-LEU-2020-004

Mondelinge of schrijftelijke overdracht, telefonische contacten, overleg over patiënten, ... Correcte en efficiënte communicatie vormt een cruciaal onderdeel iln de (verpleegkundige) zorgverlening. Maar hierin schuilt ook net de grote valkuil: communicatie, in al zijn facetten, vormt eveneens een makkelijke bron van fouten. Onderzoek toont aan dat ongeveer 2/3 van alle ernstige events zijn oorsprong vindt in inefficiënte/foutieve communicatiej. De ISBARR-methode biedt zorgverleners een houvast om overdachtmomenten uit deze gevarenzone te halen en gestructureerd en doelgericht te laten verlopen.

We verdiepen ons in ISBARR als communicatiemiddel in het zorglandschap. Na een korte theoretische verduidelijking gaan we aan de slag met eigen casussen om ISBARR in de praktijk om te zetten. Praktische oefening brengt ons uiteindelijk tot kritische reflectie en vraagstelling rond implementatie in eigen werkomgeving.

Birgit van Biesbroeck werkte 10 jaar als verpleegkundige in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, sinds 2014 in combinatie met lesgeven aan de UCLL-verpleegkunde campus Gasthuisberg. Als lector geeft ze onder andere communicatieve vaardigheden waarbinnen studenten aan de slag gaan met ISBARR.

Praktische info: deze vorming wordt aangeboden op:
vrijdag 6 maart 2020 van 13 tot 16 uur

Locatie
UC Leuven-Limburg, campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven

Kostprijs:  45 euro

Meer informatie
Inhoudelijk: Birgit Van Biesbroeck via birgit.vanbiesbroeck@ucll.be
Administratief: Navormingen@ucll.be

Inschrijvingsformulier ISBARR 6 maart 2020
Analytisch nummer: 
5107001000