Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig, lekker, en creatief koken bij voedselallergieën en -intoleranties
Navorming

U bent hier

In onze hedendaagse samenleving lijkt het aantal mensen met een voedselallergie en/of intolerantie toe te nemen. Dit is een gegeven dat binnen de horeca zeker niet genegeerd kan worden. Zowel binnen restaurants, verzorgingsinstellingen als scholen ligt de uitdaging om voor deze personen een veilige en lekkere maaltijd te produceren.

Deze vorming is een goede mix van het up to date brengen van theoretische kennis en aanscherpen van praktische vaardigheden.

Theorie: we beogen een verdieping rond voedingsallergie en voedingsintolerantie, waarbij aandacht gaat naar de betekenis en het verschil tussen beiden.

Praktische toepassingen:

- De vaakste voorkomende problematieken worden besproken en in kader daarvan worden etiketten van levensmiddelen bestudeerd en menu's: recepturen aangepast

- Vervangproducten worden voorgesteld

- Workshop rond veilig, lekker en creatief koken bij gluten- en lactose intolerantie en koemelkeiwit- en ei allergie.

 

Doelgroep:

Kook jij voor anderen, krijg je soms de vraag rekening te houden met allergieën en intoleranties, geef je les over voeding aan toekomstige koks of verzorgend personeel, dan is deze vorming zeker interessant voor jou.

Deze opleiding is een samenwerking tussen UC Leuven-Limburg, de Allergie-diëtisten en Lento Hasselt.

Datum: 18 december 2019 van 9 tot 16.30 uur

Locatie: UC Leuven-Limburg, campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven

De opleiding, inclusief lunch kost 95 euro.

Contactpersoon: Greet Schoofs, coördinator, tel 016 37 52 00, greet.schoofs@ucll.be

Administratieve vragen: Dispatcher Research & Expertise: navormingen@ucll.be