Overslaan en naar de inhoud gaan

Wondzorg

Word je als verpleegkundige geconfronteerd met een grote diversiteit aan wonden? Zoals chirurgische of traumatische wonden, decubituswonden, brandwonden, oncologische wonden, bestralingswonden of meer chronische wonden als diabetische voet of ulcus cruris? Vind je ook dat de verzorging ervan niet altijd in optimale omstandigheden verloopt? Ben je alert voor de vragen van patiënt en zorgverlener over probleemwonden? Dan is deze opleiding echt wel iets voor jou. Gespecialiseerde docenten en artsen vanuit verschillende disciplines geven up-to-date informatie over de wondfysiologie en -pathologie met oog op het multidisciplinair aspect van de wondzorg. Je leert een rationele keuze maken voor het juiste product op de juiste wonde. Je leert de wondheling vlugger en adequater te laten evolueren. Met kennis van alle aspecten van de wondbedvoorbereiding en met inzicht in de fysiopathologie van wonden.

Doelgroep

Met deze praktisch toepasbare informatie en theoretische kennis kun je als referentieverpleegkundige in de wondzorg aan de slag. Zowel in de ziekenhuissector, thuisgezondheidszorg als in woon- en zorgcentra.

Kostprijs

350 euro : voor de volledige opleiding
40  euro: per lesnamiddag van 4 u.

De navorming komt in aanmerking voor betaald educatief verlof. Opleidingscheques worden aanvaard, maar enkel voor opleidingen van min. 32 u. “Kijk op de website van VDAB (https://www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml(link is external)) of je voldoet aan de voorwaarden voor het recht op opleidingscheques”.

praktische informatie

De opleiding omvat 40 lesuren die plaatsvinden op tien donderdagnamiddagen tussen 13.30 en 18 uur:  14, 21 en 28  februari 2019;  14, 21 en 28 maart 2019;  4 en 25 april 2019 en 2 en 9 mei 2019

De evaluatie van de cursus zal gebeuren aan de hand van een paper. Hierin geef je een beschrijving weer van alle wondzorgaspecten tijdens de wondverzorging bij een van je patiënten.

UC Leuven-Limburg,  campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven

Deze nascholing is geaccrediteerd door Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals Nederland. ID nummer 279367.

Voor meer informatie kun je terecht bij

Kris Bernaerts
Verpleegkundig specialist wondzorg en opleidingsverantwoordelijke
Tel. 016 34 26 11
kris.bernaerts@uzleuven.be
 

Sandra Martin
Hoofd dienstverlening groep Gezondheid en welzijn
sandra.martin@ucll.be

Download hier het progamma voor academiejaar 2018-2019.

Inschrijving

De cursus is volzet. Momenteel kan er niet meer ingeschreven worden.

Indien u interesse heeft, kan u mailen naar hilde.dejonghe@ucll.be,  dan kom je op de reservelijst.

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar gelezen te hebben en te aanvaarden https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden. Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.