Overslaan en naar de inhoud gaan
Welzijn

Welzijn

U bent hier

5 mrt 2018 - Expertvaardigheden voor contextbegeleiders en netwerkbegeleiders

Anno 2017 is netwerkgerichte hulpverlening ingeburgerd. Dat is een uitermate positieve evolutie omdat een goed netwerk rondom een cliënt de cliënt en zijn netwerk veerkrachtig maakt. Desondanks dat we het belang van het werken met netwerken erkennen stelt zich meer en meer de vraag: “wat zijn constructieve netwerken en hoe geven we ze samen met onze cliënt handen en voeten”.
De opleiding “expertvaardigheden voor contextbegeleiders en netwerkbegeleiders” geeft een zeer duidelijk antwoord op deze vragen. De inzet van de opleiding is een netwerk creëren waarvan het resultaat groter is dan de som van de individuele leden van het netwerk. De opleiding heeft een zeer praktisch en sterk theoretisch fundament dat vertrekt vanuit de praktijk van VZW Bindkracht, Algemene Systeemtheorie en de Cybernetica. Alle uitdagingen van het netwerkgericht werken worden binnen de praktijk van VZW Bindkracht en deze theorieën gekaderd en voorzien van onmiddellijk bruikbare technieken en hulpmiddelen.
Van de cursisten wordt verwacht dat zij weten wat het belang van netwerken is en dat zij technieken onder de knie hebben om het netwerk in kaart te brengen en te mobiliseren in functie van het doelenplan  van hun cliënt. De driedaagse opleiding bestaat uit drie onderwerpen die zeer gedetailleerd worden geanalyseerd en ingeoefend vanuit de praktijk van VZW Bindkracht.
 

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot alle hulp- en dienstverleners in de gezondheids- en welzijnszorg die zich willen professionaliseren in het netwerkversterkend en netwerkverbredend werken, die willen leren 'verbinden'.

Lesgever

Nadia Quintens: Praktijklector aan Hogeschool UC Leuven-Limburg binnen de opleidings Sociaal Cultureel Werk.  Bezieler en voorzitter  van VZW Bindkracht, een project in eigen regie voor mensen met een beperking - http://www.vzwbindkracht.be/
Bart Libbrecht: Vialogos – Gedeelde Zorg - https://www.vialogos.be/

Kostprijs

220,00 euro - inclusief lunch.

Praktische info

Vormingsdagen:
- maandag 5 maart 2018, 09u30 tot 16u30
- woensdag 7 maart 2018, 09u30 tot 16u30
- maandag 12 maart 2018, 09u30 tot 16u30

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg, campus SSH, Groenweg 151 te 3001 Leuven.

Minimum aantal: 10 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be(link sends e-mail).

Ook deze vormingen kunnen jou interesseren: vormingen sociale netwerker.

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER