Overslaan en naar de inhoud gaan

12 mrt 2019 -  Agressie in de zorg: voorkomen of accepteren?

Agressie en geweld komen het vaakst voor: ongeveer 60% van de medewerkers in de sector Zorg en Welzijn komt weleens in aanraking met verbale of fysieke agressie. In 95% van de gevallen is de agressie afkomstig van patiënten/cliënten of bezoekers. Kunnen we dit voorkomen of moeten we er ons beter tegen wapenen? Of moeten we gewoon accepteren dat dit bij de job hoort?

In deze vorming staan we stil bij het begrip 'agressie' en wat de uitlokkende factoren zijn. Daarnaast kijken we naar de verschillende vormen van agressie en de agressoren.  Aangezien voorkomen beter is dan genezen, staan we stil bij alle mogelijke preventieve acties die een team kan nemen om agressie te voorkomen. 
Naast enkele theoretische inzichten gaan we ook praktisch aan de slag.

Deel 2 van deze vorming (Agressie in de zorg: vechten of vluchten?) wordt gegeven op  26 maart 2019.
Beide delen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gevolgd.

 

Doelgroep

Zowel medewerkers als leidinggevende van diverse organisaties, HR- medewerkers, iedereen die meer veerkracht wenst te ontwikkelen.

Lesgever

Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele stress en burn-out coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten.
Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit  als in non-profit organisaties.
Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

Kostprijs

120,00 euro - inclusief drank en broodjeslunch.
Indien de tweedaagse vorming 'Agressie in de zorg' wordt gevolgd, is de totale kostprijs 200,00 euro - inclusief drank en broodjeslunch.

Analytisch nummer: 3 40 71 35 000.

Praktische info

Vormingsdag: dinsdag 12 maart 2019, 09u00 tot 16u30.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg campus Diepenbeek, Agorlaan gebouw B, 3590 Diepenbeek.

Minimum aantal: 8 deelnemers // Maximum aantal: 15 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via quadri.ortho@ucll.be(link sends e-mail)(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIERFLYER
Analytisch nummer: 
3 40 71 35 000