Overslaan en naar de inhoud gaan

19 feb 2019 -  Een half jaar later: voorbereiding en begeleiding van re-integratie na langdurig ziekte

Terug beginnen met werken na een langdurige herstelperiode is niet altijd makkelijk. Velen ontwikkelen een angst: Ga ik mijn werk nog wel aankunnen? Hoe gaan mijn collega’s reageren? Ligt de druk nog zo hoog? Hoe bewaak ik mijn grenzen? Ben ik wel klaar om terug aan de slag te gaan?

In deze vorming staan we stil bij de verschillende elementen van re-integratie.  Wanneer weten we dat we klaar zijn om te re-integreren? Welke stappen zet ik vooraf? Hoe plan ik een re-integratiegesprek? Mag er gevraagd worden naar aangepaste taken? Welke aanpak is gewenst om herval te voorkomen?  Hoe kan er gezorgd worden voor een stabiele werkcontext? Hoe steunen we elkaar tijdens de re-integratiefase?
Naast enkele theoretische inzichten gaan we ook praktisch aan de slag.

Deze vorming is onderdeel van een aantal vormingen omtrent het thema stress & burn-out.

 

Doelgroep

Zowel medewerkers als leidinggevende van diverse organisaties, HR- medewerkers, iedereen die meer veerkracht wenst te onwikkelen.

Lesgever

Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele stress en burn-out coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten.
Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit  als in non-profit organisaties.
Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

Kostprijs

120,00 euro - inclusief materiaal, drank en broodjeslunch.

Analytisch nummer: 3 40 71 35 000.

Praktische info

Vormingsdag: dinsdag 19 februari 2019, 09u00 tot 16u30.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg campus Diepenbeek, Agorlaan gebouw B, 3590 Diepenbeek.

Minimum aantal: 8 deelnemers // Maximum aantal: 15 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via quadri.ortho@ucll.be(link sends e-mail)(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER EEN HALF JAAR LATER: VOORBEREIDING EN BEGELEIDING VAN RE-INTEGRATIE NA LANGDURIG ZIEKTEFLYER
Analytisch nummer: 
3 40 71 35 000