Overslaan en naar de inhoud gaan

23+30 APR 2020 Krachtgericht werken opl.ger.perspectief
Navorming

U bent hier

2-daagse "Krachtgericht werken vanuit oplossingsgericht perspectief"
op 23 en 30 april 2020, telkens van 9u30 tpt 16u30 te Leuven

Ref.: NAV-RP-LEU-2020-005

DOELGROEP

Voor iedereen die interesse heeft om begrippen, houdingselementen en technieken vanuit de oplossingsgerichte methodiek te integreren in de hulpverleningsaanpak.

TOELICHTING
Tijdens deze tweedaagse vorming maakt u kennis met en raakt u hopelijk geïnspireerd door de oplossingsgerichte methodiek. Het is een methodiek met een specifiek mens – en maatschappijbeeld. De mens wordt gezien als een bron van kracht met eigen verandermogelijkheden. Een niet – wetende houding als hulpverlener , vanuit een oprechte nieuwsgierigheid in dialoog gaan met de cliënt(en) vormen belangrijke uitgangspunten in de methodiek. Daarnaast kent deze methodiek eigen specifieke technieken zoals o.a. de wondervraag, zoeken naar uitzonderingen en schaalvragen.
Deze tweedaagse vorming heeft tot doel om hulpverleners te laten kijken, voelen en handelen vanuit een oplossingsgericht perspectief. Daartoe wisselen we theorie af met allerhande oefeningen: ervaringsgerichte oefeningen, rollenspelen, reflectiemomenten e.a. Aan de hand van opdrachten na de eerste dag kunnen de deelnemers hun oplossingsgerichte vaardigheden in de werkcontext uitproberen en bespreken tijdens de tweede terugkomdag.

LESGEVER
Sofie Heurckmans is verbonden als lector aan de Hogeschool UC Leuven-Limburg, Campus Sociale School Heverlee en geeft het methodiekvak systeemgericht werken. Daarnaast werkt zij als zelfstandig psychotherapeute in een groepspraktijk.

PRAKTISCH
Data: donderdag 23 april en donderdag 30 april 2020
Uren: telkens van 9u30 tot 16u30
Locatie: UCLL, Campus Sociale School Heverlee, Groeneweg 151, 3001 Heverlee

Deelnameprijs: 225,00 €, incl. drank en broodjeslunch

Contact: bijkomende  info (inhoudelijk, praktisch, administratief) mag u opvragen via navormingen@ucll.be

Inschrijfformulier 23+30 april 2020 Krachtgericht werken
Analytisch nummer: 
5 10 80 01 000