Overslaan en naar de inhoud gaan

26 mrt 2019 -  Agressie in de zorg: vechten of vluchten?

Het is een pijnlijke vaststelling: agressie van patiënten en bezoekers tegenover hulpverleners neemt toe. Naast het verbaal geweld is er  ook meer en meer fysiek geweld. Hoe moeten we ermee omgaan? Vechten of vluchten?

In deze vorming staan we stil bij de verschillende fases van agressie: de opstartfase, de escalatiefase, de crisisfase, de afbouwfase, de depressiefase en de stabilisatiefase.  Per agressiefase bekijken we hoe we als hulpverleners het best reageren, dit op zowel verbaal als nonverbaal vlak.
Naast enkele theoretische inzichten gaan we ook praktisch aan de slag.

Deel 1 van deze vorming (Agressie in de zorg: voorkomen of accepteren?) wordt gegeven op  12 maart 2019.
Beide delen kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden.

 

Doelgroep

Zowel medewerkers als leidinggevende van diverse organisaties, HR- medewerkers, iedereen die meer veerkracht wenst te ontwikkelen.

Lesgever

Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele stress en burn-out coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten.
Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit  als in non-profit organisaties.
Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

Kostprijs

120,00 euro - inclusief materiaal, drank en broodjeslunch.
Indien de tweedaagse vorming 'Agressie in de zorg' wordt gevolgd, is de totale kostprijs 200,00 euro - inclusief drank en broodjeslunch.

Analytisch nummer: 3 40 71 35 000.

Praktische info

Vormingsdag: dinsdag 26 maart 2019, 09u00 tot 16u30.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg campus Diepenbeek, Agorlaan gebouw B, 3590 Diepenbeek.

Minimum aantal: 8 deelnemers // Maximum aantal: 15 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via quadri.ortho@ucll.be(link sends e-mail)(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER AGRESSIE IN DE ZORG: VECHTEN OF VLUCHTEN?FLYER
Analytisch nummer: 
3 40 71 35 000