Overslaan en naar de inhoud gaan

28 mrt & 4 apr 2019 - krachtgericht werken vanuit oplossingsgericht perspectief

Tijdens deze tweedaagse vorming maakt u kennis met en raakt u hopelijk geïnspireerd door de oplossingsgerichte methodiek. Het is een methodiek met een specifiek mens – en maatschappijbeeld. De mens wordt gezien als een bron van kracht met eigen verandermogelijkheden. Een niet – wetende houding als hulpverlener , vanuit een oprechte nieuwsgierigheid in dialoog gaan met de cliënt(en) vormen belangrijke uitgangspunten in de methodiek. Daarnaast kent deze methodiek eigen specifieke technieken zoals o.a. de wondervraag, zoeken naar uitzonderingen en schaalvragen.
Deze tweedaagse vorming heeft tot doel om hulpverleners te laten kijken, voelen en handelen vanuit een oplossingsgericht perspectief. Daartoe wisselen we theorie af met allerhande oefeningen: ervaringsgerichte oefeningen, rollenspelen, reflectiemomenten e.a. Aan de hand van opdrachten na de eerste dag kunnen de deelnemers hun oplossingsgerichte vaardigheden in de werkcontext uitproberen en bespreken tijdens de tweede terugkomdag.
 

Doelgroep

Voor iedereen die interesse heeft om begrippen, houdingselementen en technieken vanuit de oplossingsgerichte methodiek te integreren in de hulpverleningsaanpak.

Lesgever

Sofie Heurckmans is verbonden als lector aan de Hogeschool UC Leuven-Limburg, Campus Sociale School Heverlee en geeft het methodiekvak systeemgericht werken. Daarnaast werkt zij als zelfstandig psychotherapeute in een groepspraktijk.

Kostprijs

225,00 euro - inclusief drank en broodjeslunch.

Analytisch nummer: 2 40 71 30 000.

Praktische info

Vormingsdagen:
- donderdag 28 maart 2019, 09u30 tot 16u30.
- donderdag 4 april 2019, 09u30 tot 16u30.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg, campus SSH, Groenweg 151 te 3001 Leuven.

Minimum aantal: 8 deelnemers // Maximum aantal: 12 deelnemers

Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER
Analytisch nummer: 
2 40 71 30 000