Overslaan en naar de inhoud gaan

14 maart 2019 - Lastige situaties en spannende interventies in bemiddeling

Bemiddeling is altijd spannend. Het is vaak werken op het scherp van de snee. Dit vraagt van bemiddelaars dat ze steeds terug kunnen vallen op een stevige ‘grond’ en adequate interventies in het hier-en-nu kunnen doen. Dit is een dag om nog eens in de spiegel te kijken en te werken aan je persoonlijke veerkracht in de rol van bemiddelaar. We oefenen met enkele beproefde interventies in spannende situaties.

Inhoud

  • De rol van bemiddelaar: oefening rolanalyse
  • Lastige interacties in de wisselwerking cliëntsysteem - bemiddelaar: overdracht en tegenoverdracht
  • Mijn persoonlijke veerkracht en valkuilen in de rol van bemiddelaar
  • Omgaan met angst en onzekerheid
  • Zelfzorg en zelfbescherming van de bemiddelaar
  • 5 spannende  interventies: stevig blijven staan en het proces faciliteren

 

Doelgroep

Sociale bemiddelaars

Lesgever

Silvia Prins is klinisch en organisatiepsycholoog. Ze is erkend bemiddelaar in sociale zaken (2009). Sinds 2008 verzorgt Silvia de praktijkmodule van de postacademische opleiding ‘Sociale Bemiddeling’ (UCLL & KU Leuven). Daarnaast werkt ze als teambemiddelaar en trainer in organisaties en biedt ze een geïntegreerd opleidingsaanbod rond groepsdynamisch werken aan. Silvia heeft een privépraktijk voor o.a. conflictcoaching en publiceert regelmatig over de thema’s samenwerking, conflict en groepsdynamica.

Kostprijs

95,00 euro - inclusief drank en broodjeslunch.

Praktische info

Vormingsdag:  donderdag 14 maart 2019,  09u30 tot 16u30.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg, campus SSH, Groenweg 151 te 3001 Leuven.

Minimum aantal: 6 deelnemers // Maximum aantal: 12 deelnemers

Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER