Overslaan en naar de inhoud gaan

17 mei 2019 - bemiddelen over onderhoudsgelden, deel 1

Reflecteren over bemiddelen en berekenen van kosten voor kinderen op een billijke wijze.

In deze cursus krijg je als deelnemer alle handvaten aangereikt om op een praktische manier te bemiddelen over onderhoudsgelden voor de kinderen. Je bent je bewust van de verschillende niveau’s waarop er bemiddeld kan worden en je kent de onderliggende berekeningsmethodes om samen met de betrokkenen op een bemiddelende manier de berekeningen te maken indien dit nodig zou blijken tijdens de bemiddeling.

We staan bewust stil bij een aantal keuzes ivm onderhoudsgelden. We bespreken de inkomsten van de ouders, kinderbijslag en andere sociale voordelen, de kosten voor de kinderen, impact van de verblijfsregeling, fiscaliteit.  Het is de bedoeling dat u naar de opleiding een duidelijk zicht hebt over waar u precies mee bezig bent, dit voorkomt dat er (onbewust) keuzes worden gemaakt. Verder trachten we inzicht te krijgen in een mogelijke berekeningswijze van de onderhoudsgelden.

Deze bijscholing is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie voor 6u permanente vorming.

Op deze dag volgt nog : 'Onderhoudsgelden, deel 2'.
Ook deze tweede dag is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie voor 6u permanente vorming.
 

doelgroep

Deze cursus heeft als specifieke doelgroep de familaal bemiddelaars die veel in aanraking komen met de vraag om te bemiddelen over onderhoudsgelden voor kinderen.

kostprijs

95,00 euro - inclusief drank en broodjeslunch.

Analytisch nummer: 2 40 71 30 001.

praktische info

Vormingsdag:  vrijdag 17 mei2019,  09u30 tot 16u30.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg, campus SSH, Groenweg 151 te 3001 Leuven.

Minimum aantal: 11 deelnemers // Maximum aantal: 20 deelnemers

Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER
Analytisch nummer: 
2 40 71 30 001