Overslaan en naar de inhoud gaan

5 FEB 2020 Moeilijke situaties en spannende interventies in bemiddeling
Navorming

U bent hier

INFO & INSCHRIJFFORMULIER

Ref.: NAV-RP-LEU-2020-001

DOELGROEP

Sociale bemiddelaars en bemiddelaars die met groepen werken

DOELSTELLING
De rol van bemiddelaar en veel voorkomende valkuilen onderzoeken – Oefenen met lastige interacties in de wisselwerking met het cliëntsysteem – Versterken van de persoonlijke veerkracht in-rol – Beter leren omgaan met angst en onzekerheid – Inzetten op zelfzorg en zelfbescherming in spannende velden – Oefenen met interventies om stevig te blijven staan en het cliëntsysteem verder te helpen

INHOUD
Bemiddeling is altijd spannend. Het is vaak werken op het scherp van de snee. Dit vraagt van bemiddelaars dat ze steeds terug kunnen vallen op een stevige ‘grond’ en adequate interventies in het hier-en-nu kunnen doen. Dit is een dag om nog eens in de spiegel te kijken en te werken aan je persoonlijke veerkracht in de rol van bemiddelaar. We oefenen met enkele beproefde interventies in spannende situaties.

LESGEVER
Silvia Prins is klinisch psycholoog en doctor in de organisatiepsychologie (KU Leuven). Ze is opgeleid als consultant, coach en Gestalttherapeut. Ze is erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties (sinds 2009). Sinds 2008 is Silvia actief als docent en trainer in diverse opleidingen voor bemiddelaars (Associatieopleiding Sociale Bemiddeling KU Leuven & UCLL; Methodiek van de bemiddeling (UCLL); Bemiddelen en onderhandelen (CVO, UCLL); Mediation Instituut Vlaanderen). Ze is docent in het nieuwe Postgraduaat Bemiddeling aan de UCLL (start september 2019). Ze werkt als teamcoach en groepsmediator in organisaties en geeft opleidingen rond de thema’s samenwerking, teamontwikkeling, groepsdynamica en conflicthantering. Silvia heeft een privépraktijk voor o.a. Conflict Coaching en is de auteur van diverse artikels, hoofdstukken en boeken (o.a. ‘Bemiddeling voor leidinggevenden’ en ‘Teamleiderschap als ambacht’).

PRAKTISCH
Datum: woensdag 5 februari 2020
Uren: van 9u30 tot 16u30
Locatie: Leuven

Deelnameprijs: 95,00 €, incl. lunchmaaltijd, koffie en water

Contact: bijkomende  info (inhoudelijk, praktisch, administratief) mag u opvragen via navormingen@ucll.be

Inschrijfformulier
Analytisch nummer: 
5 10 80 01 000