Overslaan en naar de inhoud gaan

6 DEC 2019 Werken met weerstand in bemiddeling
Navorming

U bent hier

INFO & INSCHRIJFFORMULIER

Ref.: NAV-RP-LEU-2019-003

DOELGROEP

Sociale bemiddelaars en bemiddelaars die met groepen werken

DOELSTELLING
Kennis maken met de specifieke visie van Deep Democracy op groepen, weerstand en conflict - Oefenen met drie methodieken om issues uit de onderstroom bespreekbaar te maken - Mogelijkheden voor de eigen praktijk van bemiddeling onderzoeken  

INHOUD
Groepen in conflict lopen meestal vast in wat we ‘weerstand’ tegen verandering noemen. Er spelen issues in de onderstroom die de voortgang belemmeren en spanning veroorzaken. We maken kennis met de visie van Deep Democracy en onderzoeken hoe deze kijk op (de onderstroom in) groepen ons kan inspireren bij het bemiddelen. We oefenen met methodieken om weerstand bespreekbaar te maken.

LESGEVER
Silvia Prins is klinisch psycholoog en doctor in de organisatiepsychologie (KU Leuven). Ze is opgeleid als consultant, coach en Gestalttherapeut. Ze is erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties (sinds 2009). Sinds 2008 is Silvia actief als docent en trainer in diverse opleidingen voor bemiddelaars (Associatieopleiding Sociale Bemiddeling KU Leuven & UCLL; Methodiek van de bemiddeling (UCLL); Bemiddelen en onderhandelen (CVO, UCLL); Mediation Instituut Vlaanderen). Ze is docent in het nieuwe Postgraduaat Bemiddeling aan de UCLL (start september 2019). Ze werkt als teamcoach en groepsmediator in organisaties en geeft opleidingen rond de thema’s samenwerking, teamontwikkeling, groepsdynamica en conflicthantering. Silvia heeft een privépraktijk voor o.a. Conflict Coaching en is de auteur van diverse artikels, hoofdstukken en boeken (o.a. ‘Bemiddeling voor leidinggevenden’ en ‘Teamleiderschap als ambacht’).

PRAKTISCH
Datum: vrijdag 6 december 2019
Uren: van 9u30 tot 16u30
Locatie: Leuven

Deelnameprijs: 95,00 €, incl. lunchmaaltijd, koffie en water

Contact: bijkomende  info (inhoudelijk, praktisch, administratief) mag u opvragen via navormingen@ucll.be

Inschrijfformulier
Analytisch nummer: 
5 10 80 01 000