Overslaan en naar de inhoud gaan
Welzijn

Welzijn

U bent hier

18 okt 2017 - Conflicten in teams

Deze workshop wordt aangeboden door Hogeschool UC Leuven-Limburg en Interactie Academie in het kader van de Mediation Week van de Federale Bemiddelingscommissie.

In de context van een team wordt de bemiddelaar geconfronteerd met specifieke uitdagingen. Het is niet duidelijk waar ‘het’ conflict precies over gaat en wat dus ‘de’ oplossing zou moeten zijn. Rond het team zijn heel wat andere actoren betrokken die ook een invloed hebben op de escalatie of de oplossing van de gespannen situatie. Bovendien heeft de bemiddelaar te maken met een groep waar dynamieken op verschillende lagen spelen. Om een gefaseerd bemiddelingsproces te begeleiden, dient de bemiddelaar te beschikken over een ‘rugzak’ met groepsmethodieken om het proces te ondersteunen. In deze workshop maken we kennis met enkele manieren om aan de slag te gaan met een teamconflict.
 

doelgroep

Sociaal bemiddelaars.

lesgever

Silvia Prins is sinds 2007 aan het werk als bemiddelaar in sociale zaken (erkenning in 2009). Ze is opgeleid als organisatiepsycholoog en heeft zich gespecialiseerd in de groepsdynamica. Ze is als docent bemiddeling verbonden aan de KU Leuven, de UCLL en het Mediation Instituut Vlaanderen (sinds 2007). Silvia heeft een bureau voor teamcoaching, groepsmediation en opleiding en spreekt met veel passie, kennis en ervaring over haar vak.
Meer info: www.circlesforconnection.be 

praktische info

Vormingsdag: woensdag 18 oktober 2017, 15u00 tot 17u00.

Plaats: Brussel

Voor het volledige programma en de inschrijvingsvoorwaarden van de vormingen i.k.v. de mediation week, klik hier.