Overslaan en naar de inhoud gaan

1 jun 2018 - De kunst van het loslaten van je werk

Heel wat mensen hebben moeite om het werk los te laten. Zo blijven we ’s avonds vaak verder nadenken over allerlei dingen op het werk. We blijven zoeken naar oplossingen voor allerlei problemen maar soms neemt het vormen aan van vervelend piekeren, blijven malen en in kringetjes draaien. Op andere momenten is het moeilijk om emotionele en lichamelijke rust te vinden. Emoties ten gevolge van de werksituatie blijven “plakken” en je neemt ze mee naar huis. Of je ervaart dat het moeilijk is om thuis niet aan het werk te gaan. Nog snel wat emails beantwoorden, nog een rapport schrijven of een telefoontje doen, werken tijdens je verlof, constant “online” blijven,….We blijven als het ware bezig. “Laat het los”, krijg je dan als advies. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. En, wat houdt dat dan eigenlijk in? Hoe doe je dat dan?

Tijdens deze training gaan we in op 3 vormen van loslaten nl. gedragsmatig loslaten, emotioneel loslaten en mentaal loslaten. We kijken ook naar de onderlinge beïnvloeden tussen deze 3 vormen. We gaan verder na in welke mate de tijd “na” het werk een spiegel is van hoe we de tijd “tijdens” het werk doorbrengen. We gaan aan de slag met praktisch bruikbare tools en oefeningen in de vorm van een werkboek. Thema’s die aan bod komen zijn:

  • De 3 vormen van loslaten, de onderlinge beïnvloeding
  • De werking van een piekerend brein, het piekerproces doorbreken, aan de slag met energievreters die blijven “malen”,…
  • Van ongeregeld projectiel naar focus: De chaos in ons hoofd (en in ons handelen) die ontstaat door multitasking, loslaten door te kiezen voor focus (terug zelf kiezen waar je gedachten en aandacht naartoe getrokken wordt)
  • Moeite met loslaten? Omdat we er nog steeds naar streven om alles gedaan te krijgen (en denken dat dat nog mogelijk is)
  • Loslaten of iets anders vastpakken? Terug verbinden met jouw inspiratiebron; “uit de waan van de dag” om blijvend te kunnen verbinden.
  • Ik denk dus ik ben: de rol van overtuigingen, normen en waarden - helpende en tegenwerkende denkpatronen en hoe we eraan vasthouden, loslaten met aandacht en acceptatie als eerste stap; aan de slag met tegenwerkende denkpatronen

Loslaten door stil te staan: stilstaan bij moeilijke emotie.
 

Doelgroep

Iedereen die met dit thema aan de slag wil gaan.

Lesgever

Erna Claes, is dr in de gezondheidspsychologie en medezaakvoerder van Fenrir Consult. In haar trainingen combineert ze haar cognitief-gedragswetenschappelijke achtergrond met haar ruime praktijkgerichte ervaring in diverse sectoren.

Kostprijs

370,00 euro - inclusief drank en lunch.

Analytisch nummer: 3 40 71 30 000.

Praktische info

Vormingsdage,:
- vrijdag 1 juni 2018, 09u30 tot 16u30.
- vrijdag 8 juni 2018, 09u30 tot 16u30.

Plaats: Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg campus Diepenbeek, Agoralaan gebouw B, 3590 Diepenbeek.

Minimum aantal: 6 deelnemers // Maximum aantal: 15 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via quadri.ortho@ucll.be(link sends e-mail)(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER