Overslaan en naar de inhoud gaan

10 jan & 24 jan 2019 - Omgaan met de innerlijke criticus

De Innerlijke Criticus is de stem in jezelf die commentaar geeft op wat je zegt, doet of denkt. Hij bekritiseert je, vergelijkt je met anderen en wijst je op je fouten.
Wat je ook probeert, je innerlijke criticus is nooit tevreden. Hij kan je ontmoedigen, je blokkeren, je onzekerheid vergroten en je zelfwaarde gevoel onderuit halen.

In de eerste dag leer je de innerlijke criticus, via ervaringsgerichte oefeningen, beter kennen en begrijpen. We gaan samen op zoek naar manieren om er concreet mee om te gaan zodat je meer vrijheid ervaart in je begeleidingswerk.

In de tweede dag verleggen we de focus van jezelf naar de cliënt en de cliëntrelatie. We staan stil bij de uitingsvormen van de innerlijke criticus en hoe je de innerlijke criticus bij cliënten kan herkennen en erkennen. Vervolgens oefenen we de verdere stappen die je kan zetten in de begeleiding om je cliënt te leren omgaan met de innerlijke criticus. Dit biedt je cliënt meer zekerheid, zelfvertrouwen, mildheid en opent perspectieven.

 

Doelgroep

Voor professionals die met mensen werken in verschillende contexten en de kritische stem bij zichzelf en/of bij cliënten (h)erkennen en hiermee concreet aan de slag willen.

Lesgever

Sarie Goossens, maatschappelijk assistente, integratief psychotherapeute, stress en burn-out coach, Voice Dialogue facilitator en EMDR practitioner (i.o.).  Werkzaam als psychotherapeute binnen groepspraktijk De Kering en als lector en stagebegeleider in het volwassenonderwijs aan de UCLL, afdeling Maatschappelijk Werk. Als supervisor verbonden aan de Educatieve Academie binnen de Integratieve therapieopleiding Interactionele Vormgeving.

Kostprijs

225,00 euro - inclusief materiaal, drank en broodjeslunch.

Analytisch nummer: 2 40 71 30 000.

Praktische info

Vormingsdagen:
- donderdag 10 januari 2019, 09u30 tot16u30.
- donderdag 24 januari 2019, 09u30 tot 16u30.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg, campus SSH, Groenweg 151 te 3001 Leuven.

Minimum aantal: 8 deelnemers / Maximum aantal: 12 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER
Analytisch nummer: 
2 40 71 30 000