Overslaan en naar de inhoud gaan

17 mei 2018 - Psychisch veerkrachtig op het werk

Als hulpverlener, zorgverlener word je geregeld geconfronteerd met complexe situaties waarin je je eigen onmacht tegenkomt (jeugdzorg, forensische zorg, vluchtelingenproblematiek, oncologische problematiek, chronische pijn,... om er maar enkele te noemen).  Hoe kan je je eigen capaciteit om met lijden (van anderen) om te gaan vergroten?  Hoe bewaak je je grenzen? Hoe zorg je voor jezelf zodat je niet opbrandt? Hoe blijf je in zulke situaties betrokken zonder kopje onder te gaan?
In dit programma maak je  kennis met een aantal methodieken uit ACT ( acceptance and commitment therapy) en mindfulness om beter te leren omgaan met stress, adequater je grenzen aan te geven en te leren dealen met onmacht.
 

Doelgroep

Iedereen die wil investeren in zichzelf als instrument en tools en inzichten wil krijgen om beter om te leren gaan met stress onmacht en belastende situaties in de werkcontekst.
Iedereen die binnen zorg- of hulpverlening te maken krijgt met complexe uitzichtloze problematiek en daar eigen veerkracht in wil kunnen behouden.

Lesgever

Marleen Van den Bosch, maatschappelijk werker, verbonden aan UCLL groep welzijn en gezondheid, stress en burn-out coach en gecertificeerd mindfulnesstrainer.

Kostprijs

70,00 euro - inclusief drank.

Praktische info

Vormingsdag: donderdag 17 mei 2018, 09u30 tot 13u00..

Plaats: Centrum voor Emotionele en Lichamelijke ontwikkeling (CEL), Gemeentestraat 227, 3010 Leuven.

Minimum aantal: 6 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER