Overslaan en naar de inhoud gaan

13 mrt 2018 - Leiderschap vanuit intuïtie en innerlijke wijsheid

Goed leiderschap stimuleert autonomie bij anderen en is er op gericht om anderen te doen groeien, samen met de werkomgeving. Het beperkt zich niet tot een reeks technieken en gedragingen die vooral de invloed op de omgeving verhogen. Kwaliteitsvol leiderschap is een bewuste keuze voor een  rol die gepaard gaat met innerlijk leiderschap. Gedragstechnieken die niet of onvoldoende verbonden zijn met innerlijke keuzen, worden al vlug als trucken of als manipulatie ervaren en hollen het noodzakelijke vertrouwen met anderen uit.

Gedurende drie dagen willen wij vooral werken rond innerlijke aspecten die leiderschap verrijken.We inspireren ons daarbij op een werk van Peter Koestenbaum (Leadership, the inner site of greatness). Leiderschap dat mede gebaseerd is op passie en zelfkennis  kan  zeer krachtig  en inspirerend worden zowel voor anderen als voor zichzelf. Factoren als visie, pragma, moed en ethiek vormen daarbij een innerlijk compas. Dat compas wordt in deze benadering verankerd met 16 concrete kwaliteiten die men kan onderscheiden,  oefenen en verfijnen.

In de loop van het programma verkennen we grondig het kader van Koestenbaum, oefenen we met concrete kwaliteiten, en is er ook ruimte voorzien voor het inbrengen van eigen praktische vraagstukken.

Het programma richt zich tot mensen die samen willen leren over deze aspecten en die daarbij hun eigen ervaringen onderzoekend willen inbrengen en ter sprake stellen.

Wij richten ons zowel tot mensen met een formele rol als leidinggevende, als tot mensen met andere rollen zoals docenten, hulpverleners, groepsbegeleiders, personeelswerkers....zijn welkom.

Doelgroep

Leidinggevenden, managers, begeleiders, docenten, vormingsverantwoordelijken, personeelswerkers, projectleiders, consultants.

Lesgever

Roger Goris,master in arbeids- en organisatiepsychologie, docent procesgericht leiderschap aan de hogeschool en zelfstandig consultant.

Kostprijs

280,00 euro - inclusief drank en lunch.

Praktische info

Vormingsdagen:
- dinsdag 13 maart 2018, 09u30 tot 16u30.
- dinsdag 20 maart 2018, 09u30 tot 16u30.
- dinsdag 27 maart 2018, 09u30 tot 16u30.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg, campus SSH, Groenweg 151 te 3001 Leuven.

Minimum aantal: 10 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER