Overslaan en naar de inhoud gaan

21 mrt 2018 - Leiding geven aan professionals? Niet doen!

Er zijn routinematig werkende en innoverende professionals, kosmopolitisch en lokaal ingestelde professionals, jonge high potentials, productie-tijgers en oude meesters. Ieder van hen vereist een andere managementstijl. Leidinggeven aan professionals betekent dus ook: durven differentiëren, want niets is zo ongelijk als de gelijke behandeling van ongelijken.
Als je op een succesvolle manier leiding wil geven aan professionals in de zorg, dan moet je waardering hebben voor hun vak en de uitvoering daarvan faciliteren. Dat betekent meer sturen op de collectieve ambitie en minder op basis van planning en control. Het betekent ook: durven functioneren als hitteschild voor de bureaucratische ruis van ‘boven’, waarbij ‘boven’ de afdelingsmanager, alsook de Raad van Bestuur kan zijn of het ministerie.
Heeft de leidinggevende het vak niet gestudeerd of is hij of zij zelf nooit op de vloer werkzaam geweest, dan wordt het lastig om leiding te geven. Professionals hebben nu eenmaal meer respect voor iemand die uit het vak afkomstig is dan voor mensen die zoiets vaags als ‘management’ gestudeerd hebben.
De succesvolle professionele organisatie kenmerkt zich door een losse structuur en een open taakgerichte samenwerkingscultuur, waar de kenniswerkers door het praktiseren van intercollegiale toetsing state-of-the-art blijven in hun vak.
 

Doelgroep

Iedereen die op één of andere manier leiding geeft aan een groep en uitgedaagd en geprikkeld wil worden door de ideeën van professor Weggeman.

Lesgever

Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur (wij@planet.nl).
Zijn bijzondere aandacht gaat uit naar het leidinggeven aan professionals, strategie-formulering, het realiseren van collectieve ambitie in teams en organisaties en de werkwijzen van de nieuwe generatie.
In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen.
Zijn laatste boek heet: "Essenties van leidinggeven aan professionals. Hoe je door een stap terug te doen beter vooruit komt". Vandaaruit zal hij op 21 maart 2018 deze volledige dag verzorgen.
Weggeman is lid van de Raad voor Cultuur en onder meer commissaris/toezichthouder bij Brainport Development (de ontwik-kelingsmaatschappij van de regio Eindhoven), Buurtzorg Nederland (9000 verpleegkundigen in 700 zelforganiserende teams met in totaal 2 managers en 15 coaches) en het Gouverneur Kremers Centrum van het MUMC.

Kostprijs

95, 00 euro - inclusief lunch.

Analytisch nummer: 3 40 71 94 000.

Praktische info

Vormingsdag: woensdag 21 maart 2018, 09u30 tot 16u15.

Plaats: CC Casino, Varenstraat 22a te 3530 Houthalen-Helchteren.

Voor meer informatie kan je terecht bij:
Elke gybels via elke.gybels@ucll.be
Liesbeth Lenie via liesbeth.lenie@ucll.be

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIERFLYER