Overslaan en naar de inhoud gaan
Welzijn

Welzijn

U bent hier

5 dec 2017 - kwaliteit van communicatie: authenticiteit of tactvolheid

Wij focussen in 3 halve dagen op twee waardevolle communicatie-experten met een ietwat tegengestelde mening. Enerzijds is er Edgard Schein (procesconsultatie)die eerder kiest voor de zachte tactvolle methode waarbij hij vermijdt dat de andergezichtsverlies lijdt. Zijn ideeëngoed over ' de ware dialoog' (versus discussie), is op zijn zachts gezegd verrijkend. Daarnaast willen we de benadering verkennen van Chris Argyris die eerder kiest voor de authentieke en hardere methode, en die dit in zijn werken verbindt met leerstijlen die verschillen in aard en in diepgang. Denk maar aan ankerbegrippen als singel loop learning en double loop learning. Hij toont aan hoe het komt dat slimme mensen dikwijls moeilijk leren, zonder dit van zichzelf te beseffen. Hij laat zien hoe wij onszelf dikwijls tegenspreken in woord en daad, ten koste van onze geloofwaardigheid.

Omdat wij geloven dat waarheid meestal een meervoudig begrip is, willen we de twee strekkingen als waardenvol benaderen. Ieder kiest voor zichzelf wat hij/zij ermee doet. Beide benaderingen bevatten boeiende inzichten omtrent 'kwaliteit van communicatie'. In onze samenkomsten zullen we ongeveer de helft van de tijd oefenen met materiaal afkomstig uit de praktijkervaring van de deelnemers.
 

doelgroep

We richten ons tot een brede groep van leidinggevenden, begeleiders, docenten,coachers, consultants, die zich verder willen bekwamen op dit vlak, en die hun eigen ervaringen als leermateriaal willen inbrengen.

lesgever

Roger Goris is lic. psychologie en organisatieconsulent. Hij is verbonden aan Hogeschool UC Leuven-Limburg als docent proces gericht leiderschap en zelfstandig consultant.

kostprijs

140,00 euro - inclusief drank.

praktische info

Vormingsdagen:

  • dinsdag 5 december 2017, 09u30 tot 13u00.
  • dinsdag 12 december 2017, 09u30 tot 13u00.
  • dinsdag 9 januari 2017, 09u30 tot 13u00.

Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg, campus SSH, Groenweg 151 te 3001 Leuven.

Minimum aantal: 6 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via pv-ssh@ucll.be(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER