Overslaan en naar de inhoud gaan

12 FEB 2020 Tablet4specials
Navorming

U bent hier

Ref.: NAV-IS-LIM-2020-005

Inhoud

Benieuwd naar de mogelijkheden van het inzetten van apps en tablets bij kinderen en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking?

Via verschillende apps maken jullie kennis met de rol die de tablet in het dagelijkse leven van zowel volwassenen als kinderen met een ernstig meervoudige beperking kan innemen. Tijdens deze vorming tonen we zowel de instellingen van de tablet als de beveiligingsinstellingen. Je maakt kennis met een brede waaier aan apps gaande van actie/reactie tot snoezelen en puzzelen. Je krijgt de kans om zelf kennis te maken met onze tablets en om nieuwe ervaringen en ideeën op te doen. Morgen kan je hier al zelf mee aan de slag!

De workshop start bij ‘de zin en onzin van tablets bij personen met EMB’. Er wordt besproken wat er uit onderzoek geweten is over tabletgebruik bij personen met een ernstig meervoudige beperking. Vervolgens wordt een praktijkvoorbeeld besproken waarin tablets effectief zijn ingezet binnen voorzieningen (VAPH en BuBaO). Een project rond de implementatie van tablets binnen deze groep wordt besproken. Vervolgens overlopen we welke tablets en apps het best gebruikt kunnen worden binnen deze groep. We bespreken verschillende mogelijke apps zowel voor Android als IOS, ook info over Windows is beschikbaar. We sluiten af met vijf concrete tips die kunnen helpen om ook tablets binnen jou voorziening bij deze doelgroep te gebruiken.   

Doelgroep

Leerkrachten Buitengewoon Onderwijs, begeleiders, ouders, paramedici ...

Praktische informatie

Datum en uren
Woensdag 12 februari 2020 van 9.30 tot 12.30 u.

Locatie
UC Leuven-Limburg Campus Diepenbeek
Quadrigebouw, Lokaal 1.11
Wetenschapspark 21
3590 Diepenbeek

Prijs
€30

Lesgever
Nathalie Drooghmans

Meer informatie
Voor meer praktische info kan je terecht bij navormingen@ucll.be
Voor meer inhoudelijke info contacteer je nathalie.drooghmans@ucll.be

 

Analytisch nummer: 
6 10 60 01 000