Overslaan en naar de inhoud gaan
Welzijn

Welzijn

U bent hier

23 jan 2018 - Vrijwilligers in beweging - Tools vanuit onderzoek

In Vlaanderen zijn er vandaag ongeveer 200 000 vrijwilligers actief in lokale afdelingen van sociaal-culturele verenigingen. Ondanks de vele pessimistische geluiden zijn dit er niet minder dan vroeger. Verschillende maatschappelijke evoluties maken wel dat de inzet van vrijwilligers er anders uitziet. De profielen van deze vrijwilligers wijzigen en er ontstaan nieuwe vormen van verenigen. Deze ontwikkelingen dagen sociaal-culturele verenigingen uit om na te denken over hun werking en hoe ze deze vrijwilligers het best kunnen ondersteunen.
Op deze interactieve dag vertrekken we vanuit de inzichten uit ons recent onderzoek over bestuursvrijwilligers in volwassenverenigingen, "Ondersteunen van bestuursvrijwilligers in lokale groepen van sociaal-culturele verenigingen" met een concrete focus op het aangepast handelingskader van de groepsondersteuner bij verenigingen.
 

Doelgroep

Groepsondersteuners, afdelingbegeleiders, educatieve krachten.

Lesgever

Joris Piot,  is verbonden als praktijklector sociaal cultureel werk en onderzoeker aan de Hogeschool UC Leuven-Limburg, Groep Gezondheid en Welzijn, Campus Sociale School. Hij bracht in mei 2017 het handboek ‘Eat Love Volunteer’ uit over het ondersteunen van vrijwilligers.

Kostprijs

115,00 euro - inclusief drank en broodjeslunch.
135,00 euro - inclusief boek 'Eat Love Volunteer' (Piot, 2017), drank en broodjeslunch.

Analytisch nummer: 24071330000.

Praktische info

Vormingsdag: dinsdag 23 januari 2018, 09u30 tot 16u30.

Plaats: Plaats: Hogeschool UC Leuven-Limburg campus SSH, Groeneweg 151 te 3001 Leuven.

Minimum aantal: 8 deelnemers // Maximum aantal: 16 deelnemers.

Voor vragen, contacteer ons via pv-ss@ucll.be(link sends e-mail)(link sends e-mail)(link sends e-mail).

Annuleringsvoorwaarden bij inschrijving in navorming

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van UCLL hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden (https://www.ucll.be/algemene-voorwaarden). Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven.

INSCHRIJVINGSFORMULIER