Overslaan en naar de inhoud gaan

19 NOV 2019 Masterclass Universal Design for Learning
Navorming

U bent hier

Ref.: NAV-IS-LEU-2019-003

Inhoud & doelgroep

Onze klasgroep wordt diverser. Meer leerstijlen en leernoden in de klas. Hoe gaan we daar als school mee om? Zullen we door de bomen het bos nog zien? Universal Design for Learning (UDL) is het kader om gelijke onderwijskansen te bewaken in de klas. Deze masterclass wordt gegeven voor alle onderwijsniveaus. 

De workshop bestaat uit 3 halve dagen. Hij staat open voor alle leerkrachten, docenten, ondersteuners, zorgteams en studentenbegeleiders die op een actieve manier willen stil staan bij brede basiszorg voor ALLE studenten. De nadruk ligt op inspireren, creëren, verbinden en leren van en aan elkaar vanuit concrete voorbeelden uit de opleidingen. Door de heel concrete hands-on aanpak creëren we samen een korte termijn een win-win-situatie door eigen materiaal te optimaliseren binnen de tijd van deze workshop. 

Leerdoelen

  • Krijg een concreet antwoord op de vraag hoe je je didactiek diverser kan maken en krijg een hanteerbaar kader m.b.t. individuele leernoden en het creëren van een krachtige leeromgeving. 
  • Leer na te denken over het benutten van verschillen tussen studenten om in te zetten in hun les- en evaluatiepraktijk. 
  • Ga aan de slag met je eigen studiemateriaal om dit te optimaliseren aan de hand van de UDL-principes. 
  • Krijg de kans om te oefenen met technologie die kan worden ingezet om het onderwijsproces optimaal te ondersteunen vanuit het idee ‘krachtig leren’. 
  • Ga aan de slag om je eigen evaluatie of assessment te optimaliseren aan de hand van de UDL-principes en principes van breed evalueren. 

Praktische informatie

Deze navorming bestaat uit 3 masterclasses, telkens van 9.30 tot 12.30 u.:

  1. 19 november 2019
  2. 17 januari 2020
  3. 30 april 2020

De locatie is 

UC Leuven-Limburg Campus Diepenbeek
Quadrigebouw, lokaal 1.13
Wetenschapspark 21
3590 Diepenbeek

De prijs bedraagt €90 voor de drie sessies. 

Voor meer praktische info kan je terecht bij navormingen@ucll.be. Voor meer inhoudelijke info contacteer je elke.emmers@ucll.be
 

Analytisch nummer: 
5 10 60 01 000