Overslaan en naar de inhoud gaan

Design Thinking: Aan de slag met uw onoplosbare complexe problemen

U bent hier

Leer denken als Bohr, kijken als de Dalai Lama en handelen als Richard Branson

Heeft u soms het idee dat bepaalde problemen uw bedrijf of organisatie blijven achtervolgen en dat hard werken aan een oplossing de problemen alleen maar groter lijken te maken? Hoort u ook regelmatig dat de wereld steeds complexer wordt en sneller draait, maar hebt u er nog niet bij stilgestaan wat dit concreet betekent voor uw organisatie?

Dan is deze inspiratiesessie van hogeschool UCLL een must voor u! We begeleiden u tijdens deze sessie in het opsporen en klasseren van de verschillende uitdagingen in categorieën waarmee uw organisatie kampt: van eenvoudige problemen tot complexe of “wicked” vraagstukken. Het herkennen en identificeren is een eerste stap richting een effectieve aanpak. Zo zal u uitdagingen in de toekomst sneller herkennen en kunnen inzetten op een aangepaste oplossingsstrategie.

Centraal in de aanpak van complexe uitdagingen staat een paradigmashift. We leggen stap voor stap uit waarom alles start met de vervanging van het wereldbeeld van Einstein door dit van Niels Bohr, waarom het mededogen van de Dalai Lama de topcompetentie van de 21ste eeuw wordt, en we veel kunnen leren van het gedrag van Richard Branson.

Op basis van uitwisseling van ervaringen door de deelnemers bekijken we heel concrete complexe vraagstukken. We onderzoeken samen hoe u en uw onderneming baat hebben bij een gerichte aanpak van complexe problemen. U gaat naar huis met een portie inspiratie en de handvatten van co-creatie en design thinking, om deze de volgende dag meteen te kunnen toepassen in uw bedrijf of organisatie.

 

Praktische informatie

Datum
Donderdag 19 april 2018 – 18u30-21u30
Ontvangst: 18u00

Locatie
Hogeschool UC Leuven-Limburg, Campus PROXIMUS, Geldenaaksebaan 355, 3001 Heverlee
Er is ruime gratis parking voorzien.

Prijs
De prijs voor dit seminarie is €100.
vrij van BTW: art. 44 WBTW

Broodjes- en koffiebuffet wordt jullie gratis aangeboden tijdens de ontvangst en versnaperingen tijdens de pauze.

 

KMO-portefeulle

Ontvang steun van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille. UC Leuven is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer:

Voor LEUVEN:             DV.O103479 (DV.O = O van opleiding).

Wij raden u aan de KMO-portefeuille DIRECT aan te vragen bij inschrijving van deze opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat u blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen NA aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn. Anders kan u geen aanspraak meer maken op de steun.

 

Meer info nodig?

Hilde.vangossum@ucll.be of 016/375.303

 

INSCHRIJVEN

U kan zich online inschrijven voor deze sessie.

 

Uw inschrijving kan kosteloos per e-mail geannuleerd worden tot 10 werkdagen vóór de opleiding.  Indien uw annulering later bij ons toekomt, is de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd. Wie niet kan deelnemen, kan zich kosteloos laten vervangen na melding per e-mail. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld. Elke effectief aanwezige deelnemer ontvangt een aanwezigheidsattest. U betaalt pas nadat u een factuur heeft ontvangen.

Door verzending van het inschrijvingsformulier maakt u kenbaar de Algemene voorwaarden van
UCLL (link is external)
 hogeschool gelezen te hebben en te aanvaarden https://www.ucll.be/algemene-
voorwaarden
. Bepaalde voorwaarden worden door bovenstaande bepalingen opgeheven