Overslaan en naar de inhoud gaan

FEB 2022 - Aanvullende specialisatiemodule voor preventieadviseur niveau 1
Navorming

U bent hier

U kan bij ons sinds 1999 de specialisatiemodule niveau 1 volgen, volledig volgens de wettelijke vereisten bepaald in de codex, boek II, titel 4.
De aanvullende vorming voor preventieadviseurs is modulair opgebouwd en bestaat uit 2 modules; de multidisciplinaire basismodule en de specialisatiemodule niveau 1.

De specialisatiemodule niveau 1 bestaat uit 280 lesuren.


Het opleidingsprogramma wordt regelmatig vernieuwd met inbreng van modules die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de preventieadviseur en die tegemoetkomen aan de veranderende regelgeving.   Deze opleiding verloopt in samenwerking met Prebes.


Deze specialisatiemodule is bestemd voor wie een getuigschrift preventieadviseur niveau 1 wil behalen. Leidinggevende preventieadviseurs in een A-bedrijf moeten volgens het KB van 27/03/1998 een getuigschrift niveau1 behaald hebben.


In de opleiding werkt u met interactieve werkvormen en met veel oefeningen, bedrijfsbezoeken en projectwerken rond risicoinventarisatie en -evaluatie en ergonomie.
Om u,  de cursist,  optimaal te begeleiden en te coachen werken we in kleine groepen van maximum 30 cursisten.

"Met een achtergrond in onderhoud, engineering en productie was deze opleiding een verrijking die mijn kansen als freelance project manager een serieuze boost gegeven heeft.
Ook al oefen je de functie van preventieadviseur niet uit, toch is het een meerwaarde om dagelijkse problemen te bekijken vanuit het perspectief van de preventieadviseur. Een aanrader, zelfs al ben je geen safety-professional."

Lode Vandecaetsbeek, Freelance project manager
 


Docenten


De docenten en medewerkers zijn verbonden aan verschillende universiteiten en hogescholen, gespecialiseerde instellingen, overheidsinstanties, externe diensten en bedrijven. Dit zorgt zowel voor voldoende theoretische diepgang als voor een concrete praktische benadering.
Om de kwaliteit van de onderwijsverstrekking te waarborgen worden zij onderworpen aan een evaluatiesysteem.