Overslaan en naar de inhoud gaan

Successieplanning via schenking of testament

Hoe met een schenking of testament het wettelijk erfrecht bijsturen?

Erkenningsnummer BIBF 75513 / Erkenningsnummer IAB A0013/2009 – attest 3 uur

Het wettelijk erfrecht beantwoordt niet meer aan de noden van vandaag. Denk maar aan samenwonenden, nieuw samengestelde gezinnen, pluskinderen, singles...  Steeds meer mensen willen hun nalatenschap zelf in handen nemen.
Voor uw klanten bent u als boekhouder of accountant meestal het eerste aanspreekpunt om een oplossing op maat aan te bieden.

Tijdens dit seminarie krijgt u een kort overzicht van de wettelijke regels en bekijken we hoe u met een schenking of een testament het wettelijk erfrecht kunt bijsturen.

We staan ook stil bij de opportuniteiten die worden geboden door de verlaging de schenkbelasting voor onroerende goederen.
Met een testament of schenking kan men bepaalde personen beschermen. Iemand buiten de wettelijke erfgenamen bevoordelen of iemand binnen de wettelijke erfgenamen meer geven dan waarop hij of zij recht heeft volgens het wettelijk erfrecht. Tevens kan er erfbelasting worden bespaard door een goed uitgekiende successieplanning.

Praktisch

  • Datum: 27 september 2017 van 19u-22u

  • Spreker : Bart Chiau,
    professor aan UGent en werkt als trainer in de financiële sector. Hij is auteur van diverse professionele uitgaven in verband met successieplanning en verzekeringen.

  • Prijs: vrij van BTW: art. 44§2-4° (onderwijs)

    • Externen: €85,00

    • Alumni: €80,00

  • Locatie:  Campus Proximus, Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee