Overslaan en naar de inhoud gaan

HET NIEUWE WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN EN VERENIGINGEN: EVOLUTIE OF (ZACHTE) REVOLUTIE?

Erkenningsnummer BIBF 81490 / Erkenningsnummer IAB A0014/2009 – attest 3 uur

Op 20 juli 2017 keurde de federale minsterraad het wetsontwerp van Minister van Justitie Koen Geens tot invoering van een nieuw Wetboek van vennootschappen en verenigingen goed.

INHOUD

Het nieuwe wetboek beoogt een grondige hervorming van het vennootschapsrecht met verstrekkende gevolgen voor de praktijk, waarbij een aantal elementen zoals de afschaffing van het kapitaal, de introductie van balans- en liquiditeitstesten, de omvorming van de BVBA naar een “flex BV”, de onbeperkte ondernemingsactiviteiten voor VZW’s, etc. in het oog springen.

Het seminarie beoogt een eerste algemeen overzicht (een “sneak preview”) te geven van de toekomstige wijzigingen aan het vennootschaps- en verenigingsrecht en de gevolgen hiervan voor de praktijk. Hierbij zal bijzondere aandacht worden geschonken aan de rol van de cijferberoepers voor wie ook in het nieuwe vennootschaps- en verenigingsrecht een belangrijke rol is weggelegd.

SPREKER

Bart WINDEY, advocaat en partner bij Curia en leidt de afdeling Ondernemingsrecht. Naast zijn advocatenpraktijk bleef het wetenschappelijk onderzoek belangrijk. Bart is lid van verschillende redactieraden van juridische tijdschriften en publiceert regelmatig over handelsrechtelijke onderwerpen.

DATA

Dinsdag 17 april 2018 van 18 - 21 uur

PRIJS

85 euro (alumni 80 euro) inclusief syllabus, een gratis broodjesbuffet bij aanvang en versnaperingen tijdens de pauze.

Vrij van BTW: art. 44§2-4° (onderwijs)

KMO-PORTEFEUILLE (vanaf €100)

Ontvang tot 40 % steun van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille (vroegere BEA).  UC Leuven-Limburg is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O100443 (met na het punt de hoofdletter O).

Wij raden u aan de KMO-portefeuille DIRECT aan te vragen bij inschrijving van deze opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat u blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen NA aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn. Anders kan u geen aanspraak meer maken op de steun.

LOCATIE

UC Leuven-Limburg, Campus Diepenbeek, Agoralaan z/n, Gebouw De Ark, 3590 Diepenbeek

ATTESTERING

Deze opleiding geeft recht op een IAB/IBR/BIBF attest (3u) permanente vorming

INSCHRIJVEN

U kan zich inschrijven via het online inschrijvingsformulier