Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe kapitaalloze BV in de (fiscale) praktijk

Erkenningsnummer BIBF- Erkenningsnummer IAB A0013/19

Recent werd het nieuwe wetboek van vennootschappen en verenigingen goedgekeurd. In dit nieuwe wetboek vertolkt de kapitaalloze besloten vennootschap (de BV) de hoofdrol. Deze BV die de bestaande BVBA’s vervangt, kan gezien worden als een (milde) revolutie en verregaande flexibilisering van de regels.
 

Inhoud

In dit seminarie benaderen de sprekers deze nieuwe rechtsvorm vanuit de praktijk.

In een eerste deel worden de concrete wijzigingen aangaande de oprichting (financieel plan), het bestuur, kapitaal, aandelenoverdracht, bestuurdersaansprakelijkheid etc. belicht. U ontvangt er antwoorden op concrete vragen wat er wijzigt, wanneer u bepaalde wijzigingen dient door te voeren en/of wanneer u zich tot de notaris dient te wenden. Ook het overgangsrecht (van de oude BVBA naar de nieuwe BV) komt uitgebreid aan bod.

In een tweede deel staan de sprekers stil bij de hoofdlijnen van het gewijzigde fiscale regime gekoppeld aan de nieuwe kapitaalloze BV. Ook hier ontvangt u concrete informatie over onder meer de gewijzigde vennootschapsbelasting (nationaliteit vs. fiscale woonplaats; nieuwe omschrijving kapitaalbegrip; …) en over de Vlaamse Codex fiscaliteit (afschaffing kapitaalbegrip, uitbreng vastgoed, wijziging gunstregimes familiale vennootschappen)
 

Sprekers

Mr. Bart Windey en Mr. Bart Smets
Advocatenkantoor Consenso
 

DATUM

Woensdag 8/05/2019 van 19u-22u
 

PRIJS

€85,00 (alumni €80,00)

Inclusief syllabus, gratis broodjesbuffet, koffie, thee, frisdrank & cake

Vrij van BTW: art. 44§2-4° WBTW
 

KMO-PORTEFEUILLE (vanaf €100)

Ontvang tot 40% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille. De KMO-portefeuille is beschikbaar voor KMO's vanaf een factuur van 100 euro. UC Leuven is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O103479 (O = hoofdletter O). Voor een nuttige handleiding voor de aanvraag, kijk op www.kmo-portefeuille.be (link is extern). Gelieve uw projectaanvraag in te dienen na ontvangst van de factuur.
 

LOCATIE

UC Leuven-Limburg, Campus Proximus, Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee
 

INSCHRIJVEN

U kan zich inschrijven via het online inschrijvingsformulier