Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe versterk je draden van het web?

U bent hier

Op 27 april 2017 door Bea Vanmechelen

Vermaatschappelijking van de zorg staat hoog in het vaandel van de huidige beleidskeuzes.  Dit impliceert het recht op zorg in en door de maatschappij.  
Een vitaal netwerk , een netwerk dat op diverse fronten voor steun en welbevinden zorgt  is belangrijk voor een cliënt. Wat wil dit zeggen, een vitaal netwerk en hoe kijk je als hulp-of zorgverlener hier naar?  Hoe  ga je aan de slag ?  

Inhoud en werkvorm
Tijdens deze dag  krijg je inzicht in en proef je van het bouwen aan een vitaal netwerk met cliënten. We oefenen een aantal stappen als delen van een grondige analyse via ecogram, genogram en verder om tot een uitgebreid en bruikbaar doelenplan met het netwerk te komen.
Geen opsomming van methodieken, overzicht van netwerkinitiatieven,  geen toespitsing op bepaalde groepen/sectoren, geen diepe duik in één of ander theoretisch kader.

Beoogde doelgroep
Hulpverleners en zorgaanbieders die zoeken hoe het netwerk van cliënten te versterken om cliënt en netwerk veerkrachtiger te maken.

Bea Vanmechelen
Orthopedagoog, lichaamsgericht therapeut en contextueel begeleider, integratie van verschillende methodieken (psychodrama, duplo, lichaamswerk, SOS,…). Inspirator netwerken in de opleiding bachelor orthopedagogie.
 

 

 

Analytisch nummer: 
3407193000