Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzonder traject: Ervaringswerker in de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg
Navorming

U bent hier

bijzonder traject: ervaringswerker in de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg

Heb je een patiëntervaring in de geestelijke gezondheids- of verslavingszorg en ben je van daaruit geëngageerd in een patiëntvereniging of vrijwilligerswerking? Droom je ervan om professioneel als ervaringswerker aan de slag te gaan? Of ben je reeds tewerkgesteld als ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheids- of verslavingszorg en wil je je professioneel sterken en vormen?

Dan is het opleidingstraject voor ervaringswerker zinvol voor jou. Het traject is bedoeld voor cursisten die zich willen professionaliseren in hun vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige of die zich willen omscholen tot professionele ervaringswerker in de geestelijke gezondheids- of verslavingszorg.

opleiding

Het modeltraject van 90 studiepunten is ingebed in de graduaatopleiding maatschappelijk werker.

Vanuit een herstelgerichte visie geven we onze opleiding vorm aan de hand van onder andere volgende vakken: herstelgericht werken, systeemgericht werken, identiteit en werkveld, ontwikkelingsgerichte psychopathologie, …

grad_-_mw_-_heverlee_-_programma_-_ervaringswerker_in_de_geestelijke_gezondheids-_en_verslavingszorg.png

 

Bekijk het studieprogramma in meer detail:

Studieprogramma in detail

"Via mijn eerste stage ben ik bij vzw Walden Sonar terechtgekomen, een revalidatiecentrum voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ik heb geobserveerd, geleerd en me laten onderdompelen in de wereld van de hulpverlening. Achteraf kon ik er als professionele ervaringswerker aan de slag en dat doe ik nog altijd met evenveel passie.”

Sylvie Boisieux

Contact

Grace Verween

grace.verween [at] ucll.be
016 375 183