Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhandelen voor vrouwen

U bent hier

Zonder het zelf te beseffen zitten we vaak midden in een onderhandeling.  Elke dag opnieuw behartigen we, bewust of onbewust,  kleine en grote belangen van onszelf en van anderen.  Onderhandelen is een spel met eigen spelregels en strategieën.  Het simpele feit van man of vrouw te zijn, bepaalt deels hoe we dit spel spelen.  Inzicht in je vrouwelijke opportuniteiten en valkuilen verhogen de kans op succesvol onderhandelen.

Deze sessie reikt handvaten aan om onderhandelingen herkennen.  De aangeboden (praktijk)voorbeelden zorgen ervoor dat je bewust in een onderhandeling kan stappen en zo de kans op
verandering niet mist.  Inzicht in je vrouwelijke opportuniteiten en valkuilen in het onderhandelingsproces verhogen je kans op succes.  Welke factoren spelen een rol, waar komen ze vandaan en hoe kunnen we ze verklaren?  Maar bovenal, hoe ga je constructief om met deze opportuniteiten en valkuilen?  De aangeboden tips en tricks, voorbeelden en principes bieden een houvast en zijn toepasbaar in je persoonlijk en professioneel leven.  

Deze opleiding neemt een dag in beslag.
In de voormiddag krijgen we inzicht in het onderhandelingsproces. We zoeken verklaringen waarom we als vrouw op een bepaalde manier reageren. We bespreken onderhandelings-modellen en strategieën. De voorbeelden die aangereikt worden situeren zich in professionele context. Kortom: Hoe pak je het aan om op je werk iets te ‘vragen’?
Tijdens het namiddagprogramma oefenen we tijdens rollenspelen. Tijdens deze rollenspelen passen we de theorie van de voormiddag toe. Een tweede deel bestaat uit het observeren van andere deelnemers. De tips die hieruit voortkomen kunnen de deelnemers meenemen naar hun volgende onderhandelingsproces.