Overslaan en naar de inhoud gaan

Residentiele seminarie aan zee voor directies, beleidsondersteuners en middenkader in het onderwijs o.l.v. Marleen Borzée
(22-24 april 2020)

Leidinggevende als coach van zichzelf en van anderen!

Haal het beste uit je team! Word bereid, bewust en bekwaam in coachende communicatie.

Inhoud

Wat motiveert, boeit en bindt mensen?  Wat is de eigenheid van je rol als coach? Wat zijn eigen sterktes en valkuilen daarbij?  Hoe krijg je zicht op eigenheden van je team?  Hoe communiceer je constructief?  Hoe creëer je kansen om competentie, autonomie en verbondenheid bij je leerkrachtenkorps maximaal te ontwikkelen?  Hoe maak je werkpunten constructief en toch duidelijk bespreekbaar zodat mensen gemotiveerd blijven om ervoor te gaan? Hoe zorg je dat mensen graag komen werken? Hoe communiceer je grote zorg?  Hoe ga je om bij weerstand en zorg je dat tegenwind gaat liggen? Hoe coach je jouw brein en dat van anderen?

Essentieel voor verbinding is ‘mensen zichzelf laten zijn en worden’. Deze opleiding biedt zicht op eigen(aardig)heden van onszelf en van onze professionele rol.  Van daaruit (h)erkennen we de rijkdom van diversiteit bij anderen.  We reiken een praktisch coachingkader aan.  De concrete werkbare gesprekstools zijn bruikbaar bij coachen van kleine en grote zorg en focussen steeds op hoopvol perspectief. De coach helpt zoeken, de gecoachte moet vinden. We oefenen in veilige setting het rijk pallet van coachingvaardigheden met concrete werkvragen uit de praktijk. Zo leren we nog beter omgaan met allerlei reacties, vragen, weerstanden, problemen, ‘moeilijke’ mensen en … vooral met onszelf.  Smaakmaker: Als ik het goede zie in een ander, ontdek ik het beste van mezelf. Of is het omgekeerd?                    

Het uitgangspunt zijn de eigen leef- en werkervaringen.  Praktische handvaten voor coaching worden aangereikt en geïllustreerd met veel voorbeelden, filmfragmenten en praktische kaders.  Momenten van kennisdeling en ervaringsuitwisseling, reflectie en veilige oefeningen doorspekken het geheel.  Actieve participatie, oefening en reflectie doen leren. Een literatuur-en citatenlijst prikkelt de leeshonger. De enthousiaste voorleefhouding van een ervaren coachende nascholer is de energieke verbindende motor.

Begeleiding

Marleen Borzée is pedagoog en docent in de Lerarenopleiding UCLL. Ze bezielde jarenlang de postgraduaatopleiding voor mentoring en coaching.  Ze coacht al meer dan 35 jaar dagelijks op bevlogen manier studenten, begeleiders, leraren en directies. Mensen verbinden en versterken bij hun professionele en persoonlijke bloei en groei is haar passie.

Praktisch

Waar?
Blankenberge, kwaliteitsvol Hotel Aazaert, centrale ligging tussen station en zee.

Wie?
Directies, beleidsondersteuners, middenkader

Wanneer?
Woensdag 22 april 2020 (13.30u) tot vrijdag 24 april 2020 (16u)

Prijs?
€590,00 all-in

Inschrijving
Via het inschrijvingsformulier

 

Interne referentie: NAV-ED-LEU-2020-002